Iata un meniu foarte potrivit pentru a va servi prietenii. (Desi, când veti aparea cu ceva care arata cam ca o placinta imensa pe care o veti aseza în mijlocul mesei, acestia se vor întreba daca nu cumva ati luat-o razna!)
 

Totusi, e un mod grozav de a gati puiul, deoarece carnea se înabusa în interiorul aluatului si devine incredibil de frageda. Pentru aceasta reteta, eu am folosit pui tineri, de primavara, dar la fel de usor puteti gati si o pasare de 2 kg (lasând-o în cuptor cam 2 ore).
P.S. Crusta nu se manânca!

4 PORTII
905 g faina simpla • 2 lamâi mari • 2 mâini de frunze proaspete de salvie • 1 mâna
de frunze proaspete de cimbru • 8 catei de usturoi, decojiti • 8 linguri de ulei de
masline • sare de mare si piper negru proaspat macinat • 4 pui tineri, întregi

Puneti faina într-un castron mare si amestecati-o treptat cu 500 ml de apa, pâna ce obtineti un aluat elastic, usor de framântat si nelipicios. Acoperiti vasul cu aluat si puneti-l deoparte pâna pregatiti puii. Cu ajutorul unui instrument de decojit legume, curatati coaja de la 1 lamâie si zdrobiti-o într-un mojar împreuna cu salvia, cimbrul si usturoiul. Adaugati ulei de masline si asezonati compozitia din abundenta. Aceasta marinata plina de savoare se potriveste cu aproape toate felurile de carne. Suflecati-va mânecile si frecati puii cu marinata, atât în interior, cât si la exterior. Taiati cealalta lamâie si puneti câte o felie sau doua în cavitatea fiecarui pui.

Preîncalziti cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz. Luati aluatul, împartiti-l în patru bucati si
întin deti-o pe fiecare pâna ajunge la grosimea de 0,5 cm. Acum înveliti fiecare pui cu câte o foaie de aluat, astfel încât sa obtineti 4 pachete închise etans. Lasati-le 5 minute dupa ce le-ati facut, apoi coaceti-le 1 ora în cuptorul preîncalzit. Aluatul se va întari în cuptor formând o crusta, care va mentine aburul în interior si va fragezi puiul, pastrând în acelasi timp toata acea seva minunata din care va rezulta un sos fantastic.

Când e gata, lasati puiul sa se racoreasca vreme de 15 minute, apoi aduceti-l la masa si, pentru
impresie artistica, rupeti crusta în fata invitatilor. Veti elibera o aroma fermecatoare, numai buna de adulmecat. Foarte impresionant! Serviti simplu, cu cartofi si verdeturi.

Aceasta reteta face parte din volumul numarul 13 al seriei Jamie Oliver - Bucatarul se dezbraca ...de secrete, colectie oferita impreuna cu  Jurnalul National.
 

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2013

    Apetisant...

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2013

    Buna reteta o cunosc am si eu o varianta pe care am facut-o cu bucati de pasare si iese minunat -mai ales ca folosesti pui mici care sunt mai gustosi.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Voi incerca si eu aceasta reteta.

  • Fara foto

    FLORESCU5, 02 februarie 2010

    ACEASTĂ REŢETĂ AM FĂCUT-O ÎNCĂ DE PRIN ANII 1974 APOI AM ÎNLOCUIT ALUATUL CU DOUĂ COALE ALBE DE HÂRTIE DE ÎMPACHETAT SAU PUNGĂ TOT DE HÂRTIE LEGATĂ BINE LA GURĂ.ESTE DEOSEBIT DE GUSTOS PUIUL PREGĂTIT AŞA .

  • Fara foto

    Paul, 30 ianuarie 2010

    905 grame de faina?

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Cu siguranta carnea,are un gust deosebit...de ce sa nu incercam?

  • Fara foto

    Eugenia 49, 28 ianuarie 2010

    Decit sa ma mai straduiesc si cu aluatul, mai bine-l bag in punga speciala(vezi reclama TV) si-n 20 min.este gata si iese foarte fain!

  • Fara foto

    Eugenia 49, 28 ianuarie 2010

    Decit sa ma mai straduiesc si cu aluatul, mai bine-l bag in punga speciala(vezi reclama TV) si-n 20 min.este gata si iese foarte fain!

  • Fara foto

    grigoras claudia doina, 27 ianuarie 2010

    arata foarte bine am sa incerc.felicitari.

  • silviana maftei

    silviana maftei (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    super reteta sigur am sa incerc!

  • Fara foto

    cristina, 25 ianuarie 2010

    o idee buna.am sa incerc.

  • Fara foto

    mariana, 24 ianuarie 2010

    Am mancat asa pulpe facute, dar in cuptor de paine.Sunte extraordinare, incerati nu o sa va para rau.

  • Fara foto

    Micsunica, 23 ianuarie 2010

    Asa se face si mielul si soldul de porc pentru masa la Pasti in Maramuresul istoric.E o delicatete.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    eu pregatesc muschi de viya in crusta,dar cu pui nu am incercat ,este ft interesanta reteta dar si de efect,felicitari si multumim:))

  • Fara foto

    pibu marcel, 23 ianuarie 2010

    ne ests chiar atit pe cit se crede,nu mai consumati superlativele.....

  • alina-ioana

    Alice85 (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    cred ca este o minunatie

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Cred ca este tare bun! Si de efect in acelasi timp.

  • Fara foto

    sayandra, 22 ianuarie 2010

    Cine a incercat ne spune si noua cum e cu sucul propriu al puiului? Se pasteraza sau SE ABSOARBE de aluat?

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Sunt sigura ca este un deliciu.Felicitari pentru acest articol,abia astept sa intru in posesia cartii lui.Multumim pentru articol foarte bun.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Interesant de gustos puiul in crusta!