Iata un meniu foarte potrivit pentru a va servi prietenii. (Desi, când veti aparea cu ceva care arata cam ca o placinta imensa pe care o veti aseza în mijlocul mesei, acestia se vor întreba daca nu cumva ati luat-o razna!)
Totusi, e un mod grozav de a gati puiul, deoarece carnea se înabusa în interiorul aluatului si devine incredibil de frageda. Pentru aceasta reteta, eu am folosit pui tineri, de primavara, dar la fel de usor puteti gati si o pasare de 2 kg (lasând-o în cuptor cam 2 ore).
P.S. Crusta nu se manânca!
4 PORTII
905 g faina simpla • 2 lamâi mari • 2 mâini de frunze proaspete de salvie • 1 mâna
de frunze proaspete de cimbru • 8 catei de usturoi, decojiti • 8 linguri de ulei de
masline • sare de mare si piper negru proaspat macinat • 4 pui tineri, întregi
Puneti faina într-un castron mare si amestecati-o treptat cu 500 ml de apa, pâna ce obtineti un aluat elastic, usor de framântat si nelipicios. Acoperiti vasul cu aluat si puneti-l deoparte pâna pregatiti puii. Cu ajutorul unui instrument de decojit legume, curatati coaja de la 1 lamâie si zdrobiti-o într-un mojar împreuna cu salvia, cimbrul si usturoiul. Adaugati ulei de masline si asezonati compozitia din abundenta. Aceasta marinata plina de savoare se potriveste cu aproape toate felurile de carne. Suflecati-va mânecile si frecati puii cu marinata, atât în interior, cât si la exterior. Taiati cealalta lamâie si puneti câte o felie sau doua în cavitatea fiecarui pui.
Preîncalziti cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz. Luati aluatul, împartiti-l în patru bucati si
întin deti-o pe fiecare pâna ajunge la grosimea de 0,5 cm. Acum înveliti fiecare pui cu câte o foaie de aluat, astfel încât sa obtineti 4 pachete închise etans. Lasati-le 5 minute dupa ce le-ati facut, apoi coaceti-le 1 ora în cuptorul preîncalzit. Aluatul se va întari în cuptor formând o crusta, care va mentine aburul în interior si va fragezi puiul, pastrând în acelasi timp toata acea seva minunata din care va rezulta un sos fantastic.
Când e gata, lasati puiul sa se racoreasca vreme de 15 minute, apoi aduceti-l la masa si, pentru
impresie artistica, rupeti crusta în fata invitatilor. Veti elibera o aroma fermecatoare, numai buna de adulmecat. Foarte impresionant! Serviti simplu, cu cartofi si verdeturi.
Aceasta reteta face parte din volumul numarul 13 al seriei Jamie Oliver - Bucatarul se dezbraca ...de secrete, colectie oferita impreuna cu Jurnalul National.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii