Pui, prune si cuscus? Cam ciudat ar spune unii. Insa atata timp cat esti dispus sa incerci si ceva mai "altfel" decat meniul conservator de traditional de la mama de acasa... eu va spun, dragilor, incercati aceasta salata. Un pranz usor cu savoare dulce-acrisoara. O impletire de arome, forme si culori. Va prezint astazi salata de pui cu prune si cuscus.
Asadar ingrediente:
200 gr cuscus
200 gr piept de pui
2 rosii potrivite
6-8 prune
1 ceapa rosie mica
6 linguri ulei de masline
4 linguri suc de lamaie
sare, piper dupa gust
In primul rand puneti cuscusul la fiert intr-o cratita cu apa si fierbeti-l conform instructiunilor de pe ambalaj. Lasati apoi la scurs, dupa ce l-ati dat printr-un jet, doua, de apa rece. Amestecati uleiul de masline cu sucul de lamaie si cand cuscusul este putin racit, amestecati-l cu acesta. Lasati apoi sa se raceasca complet.
Pieptul de pui, fara piele si os, se va fierbe, dupa care il vom taia in fasii (cand este racit, evident!).
Prunele le spalati, le scoateti samburii si le taiati felii. Rosiile spalate se vor taia si ele felii, la fel si ceapa rosie.
Amestecati apoi rosiile, prunele, pieptul de pui, ceapa, fara sa le striviti, turnati cuscusul si amestecati de doua trei ori cu grija. Potriviti apoi de sare si piper, dupa gustul fiecaruia si serviti cu incredere.
Pofta buna!
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii