Fie că le servim ca desert, fie ca aperitiv, dulci sau sărate, clătitele sunt cel mai versatil preparat culinar și, în plus, dincolo de a fi gustoase, sunt și foarte ușor de gătit. În funcție de preferințe și de pofte, clătitele pot fi asezonate cu dulceață, cu ciocolată, cu înghețată, cu fructe, cu brânză, spanac, ciuperci, chiar și cu carne tocată, practic cu orice ingredient ai la dispoziție.
Și pentru că orice gospodină își dorește să se mândrească cu rețeta sa, trebuie să punctăm că secretul clătitelor pufoase nu stă în aluat, așa cum am tinde să credem, ci stă întocmai în... tigaie. Vasul de gătit joacă un rol extrem de important în coacere pentru ca preperatele să iasă aurii și gustoase. În plus, dacă lăudăm clătitele pentru că au rețete relativ simple, nu ar fi păcat să pierdem ocazia de a le învârti în aer dintr-o singură mișcare, asemenea maeștrilor bucătari? În plus, un alt truc pentru ca acestea să iasă pufoase este să adaugăm un pahar de apă minerală atunci când pregătim aluatul. Iată mai jos 3 rețete de clătite pufoase pe care le poți pregăti rapid și fără efort la desert!

Clătite pufoase cu înghețată

Clătitele cu înghețată sunt un desert ideal pentru zilele toride de vară și nu numai. Poți folosi orice tip de înghețată, după propriile gusturi, iar la final poți orna cu frișcă și nuci sau fulgi de ciocolată sau fulgi de cocos.
Ingrediente:
  • 200 ml lapte
  • 2 ouă
  • esență de vanilie sau rom (după preferințe)
  • 100 grame de faină
  • ulei
  • toping de ciocolată, caramel sau sirop de fructe
Se amestecă într-un bol făina cu ouăle și laptele până se obține o pastă, se adaugă 2-3 picături de vanilie sau rom și se pun în tigaia unsă cu ulei cu ajutorul unui polonic. Clătitele se lasă să se răcească la temperatura camerei și apoi se împăturesc în formă de triunghi. Peste fiecare clătită în parte se pună câte o cupă sau două de înghețată, se ornează după preferințe cu frișcă și se adaugă topingul sau siropul. Se servesc imediat.

Clătite pufoase cu fructe

Clătitele cu fructe sunt un deliciu la micul dejun, mai ales dacă sunt servite alături de un ceai parfumat sau de o cafea tare. Pot fi folosite ce fructe se dorește, cu condiția ca acestea să fie moi. În cazul în care folosiți fructe tari, de exemplu măr, se curăță coaja și se dau prin răzătoare. Pentru această rețetă sunt preferate bananele, căpșunele, murele, afinele și coacăzele.
Ingrediente:
  • 200 ml lapte
  • 2 ouă
  • 100 grame de faină
  • 1 lingură rasă de zahăr brun
  • unt/ulei
  • toping de ciocolată sau miere
  • fructe
Se bat ouăle cu zahărul, cu făina și laptele până se obține un aluat omogen. Apoi se taie fructele în cubulețe sau, dacă este vorba de fructe de dimensiuni mici, așa cum sunt fructele de pădure, se lasă întregi. Acestea se amestecă în aluat și se se pun la copt în tigaia unsă în prealabil cu unt, având grijă ca în fiecare polonic de aluat să integrăm și fructe. Se servesc cu miere deasupra sau toping de ciocolată.

Clătite pufoase cu cacao și frișcă

Clătitele cu cacao vor impresiona pe toată lumea și nu doar datorită culorii lor, ci și pentru gustul deosebit. Dacă te întrebi cum vor arăta, iată cel mai bun exemplu aici! Pot fi umplute cu frișcă și ornate cu fulgi de cocos.
Ingrediente:
  • 400 ml iaurt
  • 300 grame de făina
  • 2-3 linguri cacao
  • 3 ouă
  • 2 - 3 linguri zahăr brun
  • zahăr vanilat
  • ulei
Se amestecă bine ouăle cu făina, zahărul și iaurtul și apoi se adaugă cacaua. Compoziția se lasă 30 de minute la frigider și apoi se coc clătitele în tigaia unsă cu ulei. Se lasă să se răcească și abia apoi se pot umple cu frișcă. Pentru ornare se poate folosi, de asemenea, frișcă și se pot presăra fulgi de cocos, zahăr prudă, boabe de cafea sau cafea măcinată.

Foto: Pixabay

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto