E simpla, parfumata din cale afara, parca incercand sa-mi demostreze ca oricat de nefaste ar fi lucrurile - pe care cica eu mi le inchipui -  o infima parte din orice te poate binedispune.

Pentru dulcegaria asta notati asa:  Mixati 4 oua cu 180 grame zahar. Intr-o punguta amestecati 180 grame faina cu 1 pachet cu praf de copt (10 grame) si apoi turnati cate putin peste ouale batute fara autocontrol, si amestecati usor compozitia cu o spatula.



Dati 35 ron pe una de silicon, ca se muleaza tare bine pe 'situatie' - a se intelege recipient -  isi face toata treaba, lasandu-va la deruta fara posibilitatea de a va mai linge degetele manjite cu aluatul sau crema ramasa in vas.. Next, turnati compozitia asta intr-o tava de tort (cu inel detasabil) de 25 cm in diametru, tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei inclusiv pe margini... si o puneti cu grija in cuptorul preincalzit timp de 35 minute la 180 grade .. dar infailibil e testul cu scobitoarea..

Cand o vedeti asa aurie si frumos crescuta e gata ! O puneti pe geam la racit, eventual daca-i mai trageti un shooting ca mine.. sigur o sa va treziti cu ea la parter, ca cica acolo ii sade ei tare bine :)) Asa ca eu am mai facut una.



Lasati blatul la racit si va apucati de mousse-ul de menta. Varsati 15 grame pudra de gelatina intr-un pahar cu 100 ml apa rece si o lasati acolo timp de 8 minute, pana devine spongioasa. Mixati bine 3 galbenusuri cu 170 grame zahar, zeama si coaja de la o lamaie si apoi aruncati mixerul ala in castronul cu albusuri... pentru ca pe celelalte ingrediente doar le amestecati. Adaugati 100 ml sirop concentrat de menta peste galbenusurile mixate.



Apoi adaugati 150 grame smantana (20 % grasime) si amestecati.

Varsati gelatina intr-un vas si o incalziti la foc mic pana devine lichida (aveti grija sa nu o fierbeti, doar o topiti), apoi stingeti focul. O lasati putin sa se raceasca si o turnati in compozitie. Amestecati usor cu spatula si timp de 3 minute o lasati in voia ei sa se stabilizeze. Intre timp mixati bine cele 3 albusuri si dupa cele 3 minute le varsati peste compozitia de mai sus, pulsand cu 250 grame cirese. Eu am pus cirese congelate.. pentru ca ajuta mousse-ul sa se intareasca mai repede ! ;)



Nu va mai zic de blat ca trebuie taiat pe din doua, ca sigur l-ati taiat deja ;)) Puneti primul blat in tava in care l-ati copt, turnati mousse-ul, il intindeti bine pe toata suprafata, iar deasupra celalalt blat. Bagati tortul la frigider pentru cateva ore bune pana se stabilizeaza mousse-ul si apoi il ornati..



E simplu, maxim de simplu ... cu cirese, capsune si kiwi "vopsite" cu putina dulceata de cirese, ca sa-si pastreze luciul, sa inspire vigoare si finete... Si ca sa vin in apararea lui, ca totusi dulcegaria asta n-are nici o vina.. va garantez ca desi e dement, e innebunitor de parfumat si groaznic de bun! :).

Acum daca am reusit sa va transmit prin imagini savoarea, parfumul, izul racoros de menta... sa-mi spuneti voi!

~ Mai multe delicii si fotografii apetisante gasiti pe blogul dulcegarii-culinare.ro ~

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Nicoiu Alexandra, 17 iulie 2013

    inca nu, dar voi incerca sa il fac si te anunt ;)

  • Fara foto

    Mihaela Maria Stoica, 17 iulie 2013

    ai facut si tu anda?

  • Fara foto

    Nicoiu Alexandra, 16 iulie 2013

    tort de vara.

  • Fara foto

    Emilia Cimpean, 16 iulie 2013

    arata superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  • naty

    naty (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2012

    Foarte bine arata tortul tau...yamy...o sa il incerc neaparat

  • Fara foto

    viorica (Bucatar) , 06 aprilie 2012

    Pare apetisant!!!Cred ca il voi incerca!Modul de prezentare e tare!

  • Fara foto

    Cristi (Bucatar) , 05 aprilie 2012

    Imi place modul in care e scrisa reteta, iar pozele sunt "super delicioase", ramane doar sa incercam. Merci Antonia

  • Antonina

    Antonina (Chef de cuisine) , 26 august 2011

    Multumesc frumos Mena! sper sa te tenteze o incercare ;)

  • mena29

    mena29 (Maestru bucatar) , 30 iulie 2011

    Arata minunat!Felicitari!

  • Antonina

    Antonina (Chef de cuisine) , 26 iulie 2011

    Ana ma bucur tare ca ti-a placut! sper sa incerci tortul .. e minunat! Mihaela sa stii ca pana acum un an a fost ;)) Multumesc tare! o zi frumoasa! Alexandrina multumesc frumos! am bucur ca-ti place!

  • Fara foto

    scrieciu ana (Bucatar sef) , 23 iulie 2011

    Mi-a placut tare mult modalitatea de expunere a acestei retete! Convingator,foarte convingator!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Tentatie absoluta!***** Si apropo,parterul blocului tau nu este cumva de inchiriat; nu de alta , dar cu blatul asigurat nu mai am de facut decat mousse...ha ha ha... O zi buna iti doresc.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Foarte frumos tortul tau, Antonina! 5 stelute de la mine :)