Ginger baby carrots ♥

Morcovii tineri sau baby, cum le spun americanii, sunt morcovii recoltati iniante de a ajunge la maturitate si sunt mai dulci si mai delicati decat cei obisnuiti.

Ginger baby carrots ♥

Sunt folositi cel mai adesea la garnituri si sote-uri, asa cum de altfel i-am folosit si eu.

Ghimbirul este un condiment mai putin folosit de catre romani, dar este minunat! Da savoare atat preparatelor sarate cat si biscuitilor home made, aducand aroma Craciunului parca mai aproape! Ghimbirul are foarte multe proprietati pozitive! Iata cateva dintre acestea:

♥ afrodiziac

♥ arde caloriile si ajuta digestia

♥ inlatura durerile de cap, starile de voma si greturile

♥ este bogat in magneziu si fier

♥ are o aroma puternica, usor mai iute, dar si foarte proaspata care aduce a citrice

Combinati baby carrots cu ghimbir proaspat si cu putina miere si vor deveni o delicatesa usor de preparat, cu un aspect de sarbatoare!

Ingrediente pentru 4 portii:

500g baby carrots,

1 bucata de ghimbir proaspat (eu am folosit o bucatica de aprox 7 cm),

5 lg ulei masline,

3-4 lg miere si sare

Se taie morcovii in jumatati (pe diagonala) si se pun frumusel la aburi (sau in oala, dar cu putina apa si cu capac) pana ce se inmoaie suficient cat sa simti ca-s gatiti, dar fara sa se gateasca de tot :) dupa care ii zvarlim in tigaia incinsa cu putin ulei de masline, adaugam ghimbirul dat pe razatoarea cea mai mica si mai mica, trimitem mierea sa le tina companie si-apoi ii legam la cap cu putina sare, dupa gustul fiecaruia :)! La sfarsit aruncam, ca prin vis, cateva ramurele proaspete de patrunjel (tocat maruntel) si gata, asta e tot! Incercat-i si nu veti regreta.

Mai multe delicii frumoase gasiti pe blogul Emily's Cupcakes.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise