Morcovii tineri sau baby, cum le spun americanii, sunt morcovii recoltati iniante de a ajunge la maturitate si sunt mai dulci si mai delicati decat cei obisnuiti.

Sunt folositi cel mai adesea la garnituri si sote-uri, asa cum de altfel i-am folosit si eu.
 
Ghimbirul este un condiment mai putin folosit de catre romani, dar este minunat! Da savoare atat preparatelor sarate cat si biscuitilor home made, aducand aroma Craciunului parca mai aproape! Ghimbirul are foarte multe proprietati pozitive! Iata cateva dintre acestea:
♥ afrodiziac
♥ arde caloriile si ajuta digestia
♥ inlatura durerile de cap, starile de voma si greturile
♥ este bogat in magneziu si fier
♥ are o aroma puternica, usor mai iute, dar si foarte proaspata care aduce a citrice
 
Combinati baby carrots cu ghimbir proaspat si cu putina miere si vor deveni o delicatesa usor de preparat, cu un aspect de sarbatoare!
 
Ingrediente pentru 4 portii:
500g baby carrots,
1 bucata de ghimbir proaspat (eu am folosit o bucatica de aprox 7 cm),
5 lg ulei masline,
3-4 lg miere si sare

Se taie morcovii in jumatati (pe diagonala) si se pun frumusel la aburi (sau in oala, dar cu putina apa si cu capac) pana ce se inmoaie suficient cat sa simti ca-s gatiti, dar fara sa se gateasca de tot :) dupa care ii zvarlim in tigaia incinsa cu putin ulei de masline, adaugam ghimbirul dat pe razatoarea cea mai mica si mai mica, trimitem mierea sa le tina companie si-apoi ii legam la cap cu putina sare, dupa gustul fiecaruia :)! La sfarsit aruncam, ca prin vis, cateva ramurele proaspete de patrunjel (tocat maruntel) si gata, asta e tot! Incercat-i si nu veti regreta.

Mai multe delicii frumoase gasiti pe blogul Emily's Cupcakes.


Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto