Friptura la gratar e un deliciu – fie servita in aer liber, fie gatita chiar in bucatarie, o putem personaliza dupa gustul nostru si e o mancare agreata de intreaga familie. Iata si cateva sfaturi, pentru o friptura perfecta.
1.Daca pregatesti friptura la gratar in aer liber, e bine sa faci astfel: intr-o parte a gratarului, pune 2/3 din carbuni, iar in partea cealalta, 1/3. Astfel, vei avea o parte in care focul e mai puternic, pentru a praji carnea, la inceput, si o parte mai putin fierbinte, pentru final.
2.E bine sa ungi bucatile de carne cu ulei si cu sare si piper din belsug, pentru ca ultimele doua aluneca de pe carne, pe gratar.
3.Pentru inceput, tine carnea pe partea mai fierbinte a gratarului pentru aproximativ 3 minute, pentru fiecare parte.
4.Apoi, trece bucata de carne pe partea mai putin fierbinte a gratarului pana e gata. Aici, depinde de gustul tau si de cat de prajita iti place carnea.
5.Pentru a testa daca e gata carnea, o poti taia din cand in cand, ca sa vezi daca s-a patruns. Totusi, nu face lucrul asta prea des, pentru ca nu va mai fi la fel de suculenta.
6.Cand friptura e gata, scoate-o de pe gratar si las-o sa stea deoparte cam 5 minute. Astfel, sucul fripturii va fi pastrat inauntru si gustul va fi excelent.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii