Clatitele facute in casa, cu umpluturi dulci sau sarate, sunt un element clasic din repertoriul oricarui bucatar.
ALEGE CELE MAI BUNE INGREDIENTE
Oua Alege oua de casa daca este posibil. Au cel mai bun gust, iar galbenusul lor este colorat intens, dand o minunata nuanta aurie clatitelor.
Lapte Folosind lapte semi-degresat se obtin clatite ceva mai dietetice. Nu folositi lapte complet degresat deoarece clatitele nu vor mai avea acea textura pufoasa.
Ulei Uleiurile vegetale sau de floarea soarelui au un punct de ardere mai ridicat decat uleiul de masline si nu Imprumuta clatitelor aromele lor asa cum face uleiul de masline. De evitat, mai ales daca umplutura este dulce.
Faina E bine sa se foloseasca faina alba simpla, fara agent de crestere Incorporat, deoarece clatitele frantuzesti, spre deosebire de cele americane, nu trebuie sa creasca. Pentru o varianta mai sanatoasa si pentru clatite cu o usoara aroma de nuca, se poate folosi jumatate de cantitate de faina alba si jumatate de faina integrala.
Daca vrei sa incerci acasa clatite frantuzesti, da click aici pentru reteta de Clatite perfecte in 4 pasi usori. Tot pe site-ul goodfood.ro gasesti si multe alte variante de clatite si de umpluturi.
Good Food: te face sa gatesti din placere!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii