Miel cu rozmarin si miere

Pentru ca ne apropiem cu pasi rapizi de Paste, iti propunem o friptura delicioase de miel, tocmai buna de savurata alaturi de cei dragi. Este o reteta clasica gata in aproximativ 3 ore, dar care merita efortul.

Miel cu rozmarin si miere

Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru mielul cu rozmarin si miere:

2 cepe, taiate rondele

ulei de masline

1 lingura de miere (alegeti o miere cu parfum de flori pentru aroma)

4 fire de rozmarin, rupte in bucati mici

o pulpa de miel de aproximativ 1,75kg

1. Metoda de preparare este foarte usoara. Mai intai se incalzeste cuptorul la 200°C/gaz 6. Se pun rondelele de ceapa intr-o tava de copt cu 4 linguri de apa. Se asaza mielul deasupra si se unge suprafata carnii cu ulei si apoi cu miere. Se inteapa partea de deasupra a mielului in 15-20 de locuri cu un cutit mic si ascutit, invartindu-l pentru a face mici gauri, in care se asaza crengutele de rozmarin. Se asezoneaza dupa gust.

2. Se da la cuptor 1 ora si 15 minute pentru o friptura in sange sau 2 ore pentru o friptura bine facuta. Scoateti de 3-4 ori friptura din cuptor si turnati cu o lingura sosul scurs in tava peste ea. Acoperiti cu folie de aluminiu daca carnea se coace prea tare.

3. Odata facuta, scoateti friptura pe o farfurie sau pe un fund de lemn si lasati-o la racit 20-30 de minute in folie. Se serveste cu sosurile din tava si cartofi la cuptor.

Incearca si alte retete cu miel, cum ar fi: friptura de miel cu cimbru salbatic sau una din retetele speciale ale lui Gordon Ramsay: Spata de miel umpluta cu ratatouille. Intra pe goodfood.ro pentru mai multe retete cu miel, dar si garnituri delicioase cu care sa le asociezi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise