Ochiuri la cuptor

Mie imi plac ouale sub toate formele: facute zdrente, in ciorba; fierte bine, taiate felii si apoi bagate la cuptor, cu branza, smantana si cartofi; amestecate pur si simplu in aluatul de prajituri sau cu albusul batut spuma, pentru sufleuri si bezele. Dar, la micul-dejun, prefer oul-ochi, cu albusul bine facut (cateodata chiar crocant, atunci cand il prajesc in ulei) si galbenusul moale-cleios, pe care il sparg cu o coaja de paine, niciodata cu furculita.

Ochiuri la cuptor

Cateodata se intampla sa se sparga inainte, pe drumul dintre tigaie si farfurie, iar atunci isi pierde brusc rangul de ‘mic-dejun perfect’. Ouale fierte in sos de smantana sunt o variatiune pe aceeasi tema, mai eleganta si cu gust mai complex. Daca nu-ti place branza de capra, foloseste alt tip de branza grasa, care se va topi imediat la cuptor. Si nu uita de grisine, mai ales daca ai invitati la brunch.

 

Timp de preparare: 10 minute; 2 portii, Usor

 

Ingrediente:

2 oua

1 lingurita de unt

4 linguri de smantana nefermentata (frisca lichida)

2 linguri cu varf de branza de capra tare, rasa

3 fire de patrunjel, tocate

sare, piper, proaspat rasnit

grisine, pentru servit

 

Se incinge cuptorul la 200ºC. In doua vase mici, termorezistente (ramekins), se pun cate jumatate de lingurita de unt si doua linguri de smantana. Se dau la cuptor cateva minute, pana incepe sa fiarba smantana.

Se scot din cuptor si se sparge, in fiecare vas, cate un ou (cu grija, pentru ca smantana se va umfla si va stropi). Se asezoneaza cu sare si piper. Se amesteca branza cu patrunjelul si se pune cate o lingura de amestec in fiecare vas, in jurul galbenusului de ou.

Se dau vasele la cuptor pentru aproximativ 3 minute, timp in care branza se va topi si albusul se va intari, dar galbenusul va ramane lichid. Se servesc cat sunt calde, cu grisine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise