Mie imi plac ouale sub toate formele: facute zdrente, in ciorba; fierte bine, taiate felii si apoi bagate la cuptor, cu branza, smantana si cartofi; amestecate pur si simplu in aluatul de prajituri sau cu albusul batut spuma, pentru sufleuri si bezele. Dar, la micul-dejun, prefer oul-ochi, cu albusul bine facut (cateodata chiar crocant, atunci cand il prajesc in ulei) si galbenusul moale-cleios, pe care il sparg cu o coaja de paine, niciodata cu furculita.

Cateodata se intampla sa se sparga inainte, pe drumul dintre tigaie si farfurie, iar atunci isi pierde brusc rangul de ‘mic-dejun perfect’. Ouale fierte in sos de smantana sunt o variatiune pe aceeasi tema, mai eleganta si cu gust mai complex. Daca nu-ti place branza de capra, foloseste alt tip de branza grasa, care se va topi imediat la cuptor. Si nu uita de grisine, mai ales daca ai invitati la brunch.

 

Timp de preparare: 10 minute; 2 portii, Usor

 

Ingrediente:

2 oua

1 lingurita de unt

4 linguri de smantana nefermentata (frisca lichida)

2 linguri cu varf de branza de capra tare, rasa

3 fire de patrunjel, tocate

sare, piper, proaspat rasnit

grisine, pentru servit

 

Se incinge cuptorul la 200ºC. In doua vase mici, termorezistente (ramekins), se pun cate jumatate de lingurita de unt si doua linguri de smantana. Se dau la cuptor cateva minute, pana incepe sa fiarba smantana.

Se scot din cuptor si se sparge, in fiecare vas, cate un ou (cu grija, pentru ca smantana se va umfla si va stropi). Se asezoneaza cu sare si piper. Se amesteca branza cu patrunjelul si se pune cate o lingura de amestec in fiecare vas, in jurul galbenusului de ou.

Se dau vasele la cuptor pentru aproximativ 3 minute, timp in care branza se va topi si albusul se va intari, dar galbenusul va ramane lichid. Se servesc cat sunt calde, cu grisine.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Tentant si apetisant, interzis gurmanzilor !!!

  • Fara foto

    tiberius, 19 februarie 2010

    MINUNAT

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    O bunatate.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Ma tenteaza sa incerc si eu reteta!

  • Fara foto

    anna (Bucatar) , 04 februarie 2010

    suna apetisant!!!! trebuie de incercat!

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Mmm ce apetisant!!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

    Foarte buna reteta,suna foarte tentant si foarte apetisant.Felicitari.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

    Imi plac la nebunie, oricum ar fi preparati.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

    Oricum ar fi pregatite, ouale sunt delicioase.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Suna a ceva f. bun.Am sa probez si eu reteta asta.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Suna tare tentant.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Super gustos...

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

    Eu prefer ouale fierte tari.N-am mancat niciodata ochiuri la cuptor,dar am sa incerc.Reteta pare delicioasa!