Ochiuri la cuptor

Mie imi plac ouale sub toate formele: facute zdrente, in ciorba; fierte bine, taiate felii si apoi bagate la cuptor, cu branza, smantana si cartofi; amestecate pur si simplu in aluatul de prajituri sau cu albusul batut spuma, pentru sufleuri si bezele. Dar, la micul-dejun, prefer oul-ochi, cu albusul bine facut (cateodata chiar crocant, atunci cand il prajesc in ulei) si galbenusul moale-cleios, pe care il sparg cu o coaja de paine, niciodata cu furculita.

Ochiuri la cuptor

Cateodata se intampla sa se sparga inainte, pe drumul dintre tigaie si farfurie, iar atunci isi pierde brusc rangul de ‘mic-dejun perfect’. Ouale fierte in sos de smantana sunt o variatiune pe aceeasi tema, mai eleganta si cu gust mai complex. Daca nu-ti place branza de capra, foloseste alt tip de branza grasa, care se va topi imediat la cuptor. Si nu uita de grisine, mai ales daca ai invitati la brunch.

 

Timp de preparare: 10 minute; 2 portii, Usor

 

Ingrediente:

2 oua

1 lingurita de unt

4 linguri de smantana nefermentata (frisca lichida)

2 linguri cu varf de branza de capra tare, rasa

3 fire de patrunjel, tocate

sare, piper, proaspat rasnit

grisine, pentru servit

 

Se incinge cuptorul la 200ºC. In doua vase mici, termorezistente (ramekins), se pun cate jumatate de lingurita de unt si doua linguri de smantana. Se dau la cuptor cateva minute, pana incepe sa fiarba smantana.

Se scot din cuptor si se sparge, in fiecare vas, cate un ou (cu grija, pentru ca smantana se va umfla si va stropi). Se asezoneaza cu sare si piper. Se amesteca branza cu patrunjelul si se pune cate o lingura de amestec in fiecare vas, in jurul galbenusului de ou.

Se dau vasele la cuptor pentru aproximativ 3 minute, timp in care branza se va topi si albusul se va intari, dar galbenusul va ramane lichid. Se servesc cat sunt calde, cu grisine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise