Paine umpluta

Probabil ca nu ai timp sa gatesti dimineata, inainte de a pleca la birou. Dar nimeni nu te impiedica sa-ti pregatesti micul dejun de cu seara, ca sa te trezesti a doua zi visand la paine rumena sau la pateuri proaspete. Gasesti si alte idei pentru micul dejun in Good Food.

Paine umpluta

Preparare: 1 ora si 20 de minute, plus timpul de crestere a aluatului, 6-8 felii groase

Complexitate: Usor

Pentru aluat

500g de faina pentru pizza (sau faina obisnuita)

1 plic de drojdie uscata

½ lingurita de sare

20ml ulei de masline

260ml de apa calduta

Pentru umplutura

200g de mozzarella, rupta in fasii

120g de masline verzi, fara samburi, taiate felii

120g de rosii uscate la soare (in ulei) sau uscate marinate, taiate felii

Pentru uns

1 galbenus, batut

1 Intr-un bol, se amesteca drojdia cu faina si sarea. Se adauga uleiul, apa si se incorporeaza lichidul cu o lingura sau cu mana. Apoi se rastoarna compozitia pe suprafata de lucru si se framanta (cu mainile date usor prin faina) timp de 5-10 minute, pana cand se obtine o coca omogena si elastica. Se pune intr-un bol curat, se acopera cu folie de plastic si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul (aproximativ 2-3 ore, daca este cald in bucatarie).

2 Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt sau cu o mana de gris. Aluatul se intinde sub forma de dreptunghi (cu mana, pentru ca ai nevoie de o foaie groasa) si se presara cu umplutura pe 2/3 din suprafata. Se ruleaza (terminand cu treimea ramasa goala), dupa care se unge cu galbenus. Se pune pe tava si se lasa la crescut cat timp se incalzeste cuptorul.

3 Se incinge cuptorul la 220º C. Se da painea la cuptor timp de 50 de minute (dar, dupa primele 20 de minute, se reduce temperatura la 180º C).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise