Probabil ca nu ai timp sa gatesti dimineata, inainte de a pleca la birou. Dar nimeni nu te impiedica sa-ti pregatesti micul dejun de cu seara, ca sa te trezesti a doua zi visand la paine rumena sau la pateuri proaspete. Gasesti si alte idei pentru micul dejun in Good Food.

Preparare: 1 ora si 20 de minute, plus timpul de crestere a aluatului, 6-8 felii groase
Complexitate: Usor

Pentru aluat
500g de faina pentru pizza (sau faina obisnuita)
1 plic de drojdie uscata
½ lingurita de sare
20ml ulei de masline
260ml de apa calduta

Pentru umplutura
200g de mozzarella, rupta in fasii
120g de masline verzi, fara samburi, taiate felii
120g de rosii uscate la soare (in ulei) sau uscate marinate, taiate felii

Pentru uns
1 galbenus, batut

1 Intr-un bol, se amesteca drojdia cu faina si sarea. Se adauga uleiul, apa si se incorporeaza lichidul cu o lingura sau cu mana. Apoi se rastoarna compozitia pe suprafata de lucru si se framanta (cu mainile date usor prin faina) timp de 5-10 minute, pana cand se obtine o coca omogena si elastica. Se pune intr-un bol curat, se acopera cu folie de plastic si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul (aproximativ 2-3 ore, daca este cald in bucatarie).
2 Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt sau cu o mana de gris. Aluatul se intinde sub forma de dreptunghi (cu mana, pentru ca ai nevoie de o foaie groasa) si se presara cu umplutura pe 2/3 din suprafata. Se ruleaza (terminand cu treimea ramasa goala), dupa care se unge cu galbenus. Se pune pe tava si se lasa la crescut cat timp se incalzeste cuptorul.
3 Se incinge cuptorul la 220º C. Se da painea la cuptor timp de 50 de minute (dar, dupa primele 20 de minute, se reduce temperatura la 180º C).

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Gabi Mos, 05 august 2013

    puneti si o ceapa. este o nebunie!

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

    Foarte buna reteta merita incercata si chiar cu mai multe incrediente la umplutura

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    O bunatate ce nu trebuie ratata!

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Interesanta si reteta asta.Eu am facut paine cu masline,dar si cu ardei.Personal imi place painea de casa cu acea coaja crocanta si cu mirosul proaspat ce-l degaja.

  • jsabrina

    jsabrina (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    Vai de mine ce bunatate !!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Arata foarte bine in poza si sunt sigura ca este si tare buna,merita testata..... felicitari.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

    Delicioasa. Ma bate gandul sa-mi fac si eu paine in casa. Eu cumpar paine cu secara,dar daca as face eu integrala, cu seminte, cu masline sau cu altceva, ar fi ideal! Si asta e delicioasa, dar nu in timpul postului!

  • Fara foto

    Delia M. (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

    Deliciossss

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    O reteta usor de preparat si in mod sigur foarte gustoasa...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Pare delicioasa aceasta reteta.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Intersanta reteta. Am sa o testez in post.Revin cu impresii