Începand de luna aceasta, Good Food te ajuta sa-ti planifici meniul, zi de zi. Daca iti decupezi lista noastra de cumparaturi, ai rezolvat toate mesele calde pentru familie cu o singura vizita la supermarket, in weekend.
 

Pui umplut în stil marocan

Preparare: 30 de minute, 4 portii Usor

Ingrediente:

50g de cuscus (se gaseste la raionul de produse etnice);
1 lingurita amestec de Ras el Hanout;
8 caise uscate, tocate;
2 linguri seminte de pin (se gasesc in hipermarketuri);
o legatura mica de patrunjel, tocata;
4 piepti de pui mari, dezosati, fara piele;
2 linguri ulei de masline;

1 Se asaza cuscusul si amestecul de condimente într-un bol termorezistent si se toarna deasupra 50ml de apa fierbinte. Se acopera si se lasa deoparte 5 minute. Se amesteca cuscusul cu o furculita, se adauga caisele, semintele de pin, patrunjelul si se omogenizeaza. Se asezoneaza cu sare si piper.

2 Se încalzeste cuptorul la 190° C/gaz 5. Se face o crestatura adanca in fiecare piept de pui, ca sa se formeze cate un buzunar. Se umplu buzunarele cu amestecul de cuscus, apoi se asaza pieptii într-o tava. Se ung cu ulei pe deasupra si se dau la cuptor 20 de minute, pana se fac bine. Se servesc cu cartofi copti si cu salata verde.

 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Interesant si delicios...

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

    O reteta foarte interesanta care pare delicioasa! Dar daca se poate as vrea mai multe detalii despre amestecul Ras el Hanout?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    O reteta foarte interesanta !

  • samoila tudoderel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    Super!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

    Pare delicios,nu?

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Iata ce am găsit despre acest amestec de condimente,Ras el Hanout: Ardeiul rosu ii confera un strop de iutime, anihilat usor de chimen. Coriandru, fenicul dulce, schinduf, rozmarin, chimen si ardei rosu (boia iute). Poate contine urme de: fructe uscate, lapte, soia, gluten, telina, sulfite, susan, mustar.

  • Fara foto

    kok miori, 13 februarie 2010

    Intradevar cunosc aceasta reteta numai ca in loc de piept umplut se fac puisori mici de 900 gr umpluti cu aceiasi umplutura si copti la cuptor.Sint foarte gustosi si iese mai deosebit. Se potriveste la o masa festiva.

  • Fara foto

    iustin stoica, 13 februarie 2010

    echilibrata si eleganta reteta

  • Fara foto

    Zorica, 13 februarie 2010

    Am avut ocazia sa savurez mancaruri marocane,sunt mai mult decat delicioase si interesante in acelasi timp, e o armonie in amestecul de de gusturi si mirosuri,iar cus-cus-ul e o garnitura minunata la erice mancare cu sos

  • Fara foto

    franceza (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    amestec Ras si mai cum?de unde il luam?

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Ooooooooo, dar trebuie sa fie tare gustos acest pui ! Merita testata reteta ...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    O reteta foarte apetisanta,merita incercata.Felicitari.

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Interesanta reteta!

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Pare delicios...

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    CRED CA E UN DELICIU

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    Pare ceva deosebit.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    Tare gustos trebuie sa fie...