Incearca o salata usoara si hranitoare, pe care o poti lua si la picnic cu prietenii. Reteta de salata de paste orzo cu castraveti, marar si somon o gasesti si in Good Food de mai, dar si online pe site-ul goodfood.ro.
PREPARARE: 20 de minute, 2 portii, usor
2 fileuri de somon fara piele
5 cepe verzi, 3 întregi, 2 feliate marunt
1 legatura mica de marar, jumatate tocata
1 lamaie, jumatate stoarsa, jumatate feliata
125g de paste orzo
ulei de masline extravirgin
1 lingurita cu varf de maioneza
½ castravete, curatat si taiat felii
1. Se toarna suficienta apa într-o tigaie întinsa cat sa acopere fileurile de somon. Se adauga trei cepe verzi, mararul netocat, feliile de lamaie, sare si piper si se aduce la fierbere. Se asaza cu atentie cele doua fileuri de somon în acest lichid, se da focul la mic si se fierbe 6-8 minute sau pana ce pestele este patruns. Se ia de pe foc si se pune deoparte.
2. Între timp, se fierb pastele orzo conform instructiunilor de pe pachet, apoi se clatesc în apa rece si se scurg foarte bine.
3. Se amesteca doua lingurite de suc de lamaie cu o lingura de ulei de masline, maioneza, sare si piper. Se pun într-un bol pastele fierte, cepele verzi feliate, castravetele, mararul tocat si dressingul. Se amesteca si se serveste cu pestele fiert.
V.N. per portie: 549 kilocalorii, 37,2g proteine, 46,6g carbohidrati, 25,1g grasimi, 4,6g grasimi saturate, 1,1g fibre, 0,25g sare
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii