Ciupercile sunt alimentele ideale in perioada postului asa ca foloseste-le cu incredere. Incearca din Good Food de martie o supa chinezeasca de ciuperci sau minunatul pateu de ciuperci si castane si citeste in continuare cateva informatii utile despre cele mai savuroase soiuri de ciuperci.

Varietati de ciuperci

Ciupercile albe (champignon) si cele gri, carnoase (pleurotus) sunt cel mai frecvent intalnite la magazin, dar nu cele mai gustoase. Ca regula generala, ciupercile salbatice sunt mai gustoase decat cele de cultura (dar culesul din padure este foarte riscant, daca nu te pricepi), iar cele mai mari, mai dezvoltate, au aroma mai puternica decat cele mici. Au inceput sa se gaseasca si la noi in magazine doua dintre varietatile cele mai apreciate de ciuperci:

1. Hribii sunt unele dintre cele mai gustoase (si mai scumpe) ciuperci. Au palaria maro si piciorusul alb si bombat. in sezon, se gasesc proaspete (la casolete de 500g), in marile  hipermarketuri.

In extrasezon, se vand uscate (in pungi) si trebuie inmuiate 10 minute in apa calda inainte de a fi folosite. Sunt frecvent folosite in retetele italieneste de paste si risotto (unde, de multe ori, apar sub denumirea de „funghi porcini”).

2. Galbiorii au o culoare inconfundabila si o forma de umbrela intoarsa pe dos. Au gustul delicat si se gasesc, ca si hribii, in marile hipermarketuri.

3. Gama de lux. Cele mai scumpe ciuperci sunt trufele albe, care cresc in nordul Italiei, in Piemont. Un kilogram se poate vinde si cu 4.000 de euro. in Romania, le gasesti in magazinele cu delicatese frantuzesti (simple, la borcan, sau ca ingredient in unt aromat, foie gras, terrines).

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto