Festivalului „Zilele Cartii Europene”, eveniment desfasurat simultan in mai multe capitale europene are anul acesta drept tema principala: „Europa Gurmanda”. Bucurestiul este capitala europeana si de aceea Fundatia „Noi Citim” organizeaza cu aceasta ocazie tragul „Cartea in Bucate – Arta Culinara din Literatura in Farfurie”, eveniment cu vanzare de carte, delicatese si ateliere culinare. Acest eveniment se desfasoara in zilele de 14-15 noiembrie 2009, intre orele 10:00-18:00, la Clubul Taranului.
www.Gustos.ro este unul dintre partenerii media ai acestui targ si va invitam pe toti cititorii gurmanzi de toate varstele sa luati parte la aceasta manifestare.
Pe langa standurile permanente cu carti si cele cu bunatati ce isi asteapta degustatorii, organizatorii va propun un program interactiv cu discutii despre semnificatiile hranei, despre importanta alimentatiei sanatoase, dar si aplicatii mai neobisnuite ale mancarii: sculpturi sau bijuterii lucrate manual din elemente alimentare. Astfel, evenimentul va reuni la un loc atat artisti, scriitori, cat si etnologi, specialisti in arta culinara, dar si initiati in secretele alimentatiei in armonie cu natura.
Printre momentele speciale ale evenimentului se numara:
- Principiile alimentatiei in armonie cu natura – Mihaela si Vasile Ardeleanu
- Masa festiva traditionala – maestru in arta culinara Neli Matran
- Atelier si expozitie de bijuterii culinare – Georgiana Vlahbei
- Demonstratie culinara – Soni de la Restaurantul „Papa la Soni”
- Expozitie de sculptura culinara – Gabi Tiron
- Alimentatie sanatoasa ca la noi acasa – Dan Horvath
- Podoabe dulci pentru Craciun si copii cuminti – Andreea Gheorghe
- Anticariat gurmand – Iustin Zegrea
De asemenea, puteti participa la un concurs care doreste sa premieze cea mai neaosa, haioasa sau neobisnuita reteta culinara pe care ati experimentat-o vreodata. Pentru mai multe informatii despre targul „Cartea in Bucate – Arta Culinara din Literatura in Farfurie” si despre concurs puteti afla de pe siteul www.noicitim.ro si la adresa: contact @ noicitim.ro.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii