Prima oară am mâncat sushi în facultate, în bucătăria unui prieten, împreună cu alţi trei oameni. Am pus toţi bani şi am cumpărat două caserole cum se vând la supermarketuri: una mai mare, plină cu „buturugi” colorate, iar una mult mai mică, plină cu sos de soia. Era o premieră, cred că fiecare dintre noi avea emoţii (nimeni nu recunoştea, ne purtam de parcă ne-am fi născut cu sushi pe masă). Am mâncat cu furculiţa, nici nu ne-a trecut prin cap să cumpărăm sau să folosim beţişoarele specifice. Nu mi-a plăcut.
 
De atunci am mai testat din când în când, în diverse contexte sociale, câte o bucăţică de peşte învelit în orez şi alge, cu un strop de wassabi, dar nu pot spune că era în top 5 mâncarea mea preferată. Era doar un moft.
 
Despre Sushi Ko ştiam, am trecut de foarte multe ori pe lângă el pe strada Stavropoleos din Centrul Vechi, dar nu am avut niciodată curiozitatea să mă şi opresc. Şi rău am făcut!

 
De curând am primit o invitaţie la redacţia gustos.ro şi joi, 28 iunie, am avut ocazia să particip la deschiderea noului restaurant Sushi Ko, de pe malul lacului din Herăstrău, la Bonton Palace. Cu acesta, numărul restaurantelor din lanţ a crescut la 3 (Centrul Vechi şi Băneasa Shopping City).
 
Întâmpinat de două gheişe la intrare, a fost destul de uşor să intru în atmosfera japoneză. Locul arată foarte bine: interiorul e decorat minimalist, iar terasa este spaţioasă şi elegantă. Mi-am luat ceva de băut, m-am aşezat la o masă şi am aşteptat destul de sceptic deschiderea Sushi-barului. După un mic moment de entertainment am fost invitaţi în zona unde se întâmplă magia: chelnerii au început să aducă din toate părţile tăvi pline cu rulouri de sushi de diferite mărimi, forme şi culori, orezul era gata, castronaşele se umpleau cu sos de soia şi bucătarii te ajutau să alegi ce-ţi place.

 
Am gustat câte un pic din toate (şi erau multe): de la White Fish Sushi la Tuna Shasimi (file de ton) şi Crispy Shrimp la Crispy Mango şi Avocado Sushi. Le-am încercat bineînţeles cu ghimbir, sos de soia şi wassabi. De data asta cu beţişoare. Spre ruşinea mea, m-am dus şi mi-am umplut şi a doua oară farfuria.

 
M-au convertit, trebuie să recunosc. Am plecat de la Sushi Ko fan sushi. Cred că au contribuit un pic şi atmosfera, terasa şi compania plăcută, dar sunt sigur că „marele vinovat” pentru asta este vedeta incontestabiă: sushi-ul. O să mă întorc, cu siguranţă!

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii