Degustari de kimbap si ceai coreean, la Festivalul Ceaiului si al Cafelei

Kimbap este unul dintre cele mai populare feluri de mancare coreeana, ce se poate servi ca aperitiv la mese festive sau ca gustare rece intre mese. Aparent, seamana bine cu sushi, dar exista diferente. Sushi-ul are un numar minim de ingrediente, contine sushimi (peste crud) si se mananca impreuna cu pasta iute de wasabi pe cand kimbap-ul nu contine peste crud, foloseste mai multe ingrediente si nu are nevoie de wasabi.

Degustari de kimbap si ceai coreean, la Festivalul Ceaiului si al Cafelei

Festivalul Ceaiului si al Cafelei va debuta luni, 1 octombrie, ora 19:00, la ceainaria Serendipity (Bucuresti, str. Dumbrava Rosie nr. 12) cu Seara Sud- Coreeana, in cadrul careia vizitatorii vor avea ocazia sa deguste si sa invete preparea kimbap-ului (corespondentul sushi-ului in gastronomia coreeana).
 
Kimbap se prepara usor, putand fi combinate diverse legume, ingredientele putand varia in functie de gustul fiecaruia.
 
Gastronomia coreeana are la baza cateva ingrediente indispensabile majoritatii meniurilor: ardei iute (praf si pasta), soia (boabe, pasta si sos) si mirodenii precum usturoi sau ceapa verde, ginger, seminte si ulei de susan.

Pasta de ardei iute, care se obtine din ardei iuti uscati, sare, apa si boabe de soia fermentate, este folosita ca sos pentru diverse tipuri de legume, fiind totodata consumata frecvent impreuna cu orez si ulei de susan.

Varianta populara de kimbap:

 
Ingrediente:
-1 morcov;
- spanac -500 grame
- 2 oua
- 2 lingurite de sare
- sos de soia, ulei de susan (2 lingurite), seminte de susan
-fasii de crab semipreparat (surimi); poate fi inlocuit cu sunca sau carte de vita si chiar ton
maruntit
- ridichie alba murata (taiata in felii)
- castravete (marime medie)
-4 fasii kim (alge)
- 2 cani de orez fiert
- mango (optional)
 
Dupa pregatirea orezului fiert, acesta se lasa la racit, astfel incat sa nu fie foarte fierbinte si sa poata fi in final rulat pe foile de kim. Se dau intr-un clocot frunzele de spanac si se pun sub un jet de apa rece. Se pot adauga seminte de susan in spanac.Se taie morcovul julienne si se prajeste usor. Castravetele se decojeste se taie julienne si se prajeste, de asemenea, usor.

 

Ouale se prepara tip omleta care se va taia impreuna cu mango, longitudinal. Ridichiile si crabul semipreparat (sau vita/sunca gatite in prealabil) se taie fasii.
 
Se intinde orezul fiert pe fasia de kim asezata pe un suport de bambus. Se pun toate ingredientele deasupra orezului si se ruleaza. Se taie felii si se serveste.
 
Kimbap este ideal pentru o gustare fie acasa, fie la scoala, fiind foarte usor de ambalat.
 
Mai multe detalii despre prepararea kimbap-ului aflati de la reprezentantii Asociatiei Anneyong Korea, luni, 1 octombrie, cu incepere de la ora 19:00, la Serendipity (str. Dumbrava Rosie nr.12), in cadrul Festivalului Ceaiului si al Cafelei (www.tea-coffee.ro).
 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi