Asociatia Grupul de Initiativa “Radu Anton Roman” sustine prin Târgul Taranului micii fermieri si produsele locale. În 5 si 6 februarie 2011, prezentam publicului produsele familiei Cucos, tinerii Liliana si Bogdan, din Fratautii-Vechi, judetul Suceava.

Ei sunt a doua generatie de producatori, fiind personal implicati în afacere. Proiectul lor completeaza economia rurala a zonei, pentru ca prelucreaza lapte de la fermieri locali, care sunt proprietari ai unor turme de vaci cu efective de 3-7 capete. Localitatea este la poalele Obcinele Bucovinei, la 8 kilometri de Radauti.

Familia Cucos prezinta în acest week-end la Târgul Taranului, cascaval din lapte de vaca, prin oparirea casului. Liliana si Bogdan vor avea pe masa cascaval cu nuca, cascaval cu busuioc, cascaval cu negrilica, cascaval cu ardei si verdeata, cascaval cu boabe de mustar brun, cascaval afumat în afumatoare de lemn cu rumegus de fag si cetina de brad. Este folosita cea mai veche si cunoscuta întrebuintare a semintelor de negrilica, pentru aromatizarea brânzeturilor - reteta mostenita de la parinti.

Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman si Slow Food Valahia Gusturilor sunt doua grupuri care militeaza pentru sustinerea micilor fermieri si promovarea produselor locale, prin principalul lor proiect Târgul Taranului/Earth Market dar si prin proiecte educationale.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii