Din Obcinele Bucovinei, un model economic rural: familia Cucos prezinta cascavaluri de la Fratautii Vechi

Asociatia Grupul de Initiativa “Radu Anton Roman” sustine prin Târgul Taranului micii fermieri si produsele locale. În 5 si 6 februarie 2011, prezentam publicului produsele familiei Cucos, tinerii Liliana si Bogdan, din Fratautii-Vechi, judetul Suceava.

Din Obcinele Bucovinei, un model economic rural: familia Cucos prezinta cascavaluri de la Fratautii Vechi

Ei sunt a doua generatie de producatori, fiind personal implicati în afacere. Proiectul lor completeaza economia rurala a zonei, pentru ca prelucreaza lapte de la fermieri locali, care sunt proprietari ai unor turme de vaci cu efective de 3-7 capete. Localitatea este la poalele Obcinele Bucovinei, la 8 kilometri de Radauti.

Familia Cucos prezinta în acest week-end la Târgul Taranului, cascaval din lapte de vaca, prin oparirea casului. Liliana si Bogdan vor avea pe masa cascaval cu nuca, cascaval cu busuioc, cascaval cu negrilica, cascaval cu ardei si verdeata, cascaval cu boabe de mustar brun, cascaval afumat în afumatoare de lemn cu rumegus de fag si cetina de brad. Este folosita cea mai veche si cunoscuta întrebuintare a semintelor de negrilica, pentru aromatizarea brânzeturilor - reteta mostenita de la parinti.

Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman si Slow Food Valahia Gusturilor sunt doua grupuri care militeaza pentru sustinerea micilor fermieri si promovarea produselor locale, prin principalul lor proiect Târgul Taranului/Earth Market dar si prin proiecte educationale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise