Slow Food Tara Fagarasului descaleca la Bucuresti

Pentru fagarasenii de origine si bucuresteni, în 12 si 13 martie a.c. Tara Fagarasului vine la Earth Market/Târgul Taranului, în Capitala, cu mic, cu mare, cu mâncaruri, haine, fotografii, cu batrâni si povestile lor.

Slow Food Tara Fagarasului descaleca la Bucuresti

La invitatia Asociatiei Grupul de Initiativa Radu Anton Roman, în prag de primavara, conviviumul Slow Food Tara Fagarasului si Proiectul tarafagarasului.eu descaleca la Earth Market. Aduc în Bucuresti aerul proaspat din muntii Fagarasului, oamenii veseli, hainele frumoase, mâncarea gustoasa, suveniruri mândre pentru cei cu dor de casa, imagini cu locuri si oameni din satele dintre munti si Olt. În programul celor doua zile

fagarasenii de origine si bucurestenii se vor întâlni la Earth Market/Târgul Taranului, cu producatori locali din Tara Fagarasului, vor gusta din mâncaruri fagarasene de prânz si mic dejun, si vor avea placerea de a vedea si simti o prezentare de vechi si nou cu portul traditional din zona.

Programul „Tara Fagarasului la Earth Market”:

Producatori din Tara Fagarasului

Slow Food Tara Fagarasului a selectat un grup de mici producatori pentru a participa la Earth Market: familia Tafta din Cincsor (branzeturi, cascavaluri, slanina), gourmeTraditional (gemuri, siropuri si conserve), familia Mistreanu de pe Valea Hârtibaciului (cu prajituri sasesti facute dupa retete autentice, cu ingrediente locale), Rosenauer din Rasnov (producator de schnaps).

Pranz si brunch cu mancaruri traditionale

Pe toata durata targului, mai precis sambata la pranz si duminica dimineata, vizitatorii vor avea prilejul sa cumpere si sa manânce bucate traditionale din Tara Fagarasului. Sambata va asteptam cu ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon, ciorba de salata cu papara din oua de casa, marar si usturoi, galuste (sarmale) cu carne si de post, tocana de ceapa si rosii cu mamaliguta, platouri cu slanina, ceapa, mere si branza, desert de post din grâu si nuca (coliva), orez cu lapte si prune uscate. Duminica dimineata, pregatim un mic dejun tarziu cu papara cu carne si legume, branza, slanina, afumaturi, jumari, ceapa rosie, zacusca, gemuri si pita de casa.

Femeia din Tara Fagarasului - old/new

Acest proiect-concept vizeaza o prezentare cu aer vintage chic a ceea ce insemna evolutia corecta a elementelor vestimentare, intr-o zona bine definita din Romania: Tara Fagarasului - eveniment pregatit special pentru femei. Astfel, acesta va cuprinde o colectie de dantele si povesti semnate de mandra chic - lucrusoare si povesti, elemente vestimentare reinventate, de tip new style: accesorii, hainute din dulapurile bunicilor reinventate, cateva suveniruri pe aceeasi tema. Acestea vor fi sustinute vizual de prezenta a trei femei imbracate intr un costum popular spectaculos din zona, o rochie pe manechin ca scurt preview a unei colectii de designer de inspiratie Tara Fagarasului si trei tinere modele imbracate special de stilisti de top in outfit-uri care vor cuprinde elemente de costum traditional adaptate in tinute modern style.

Proiectul tarafagarasului.eu cuprinde un atelier in care batrane si tinere din zona creaza aceasta cronologie in evolutia culturii vestimentare: de la recuperarea si pastrarea costumului autentic pana la evolutia lui si reinventarea elementelor specifice acestuia in creatii de tip vintage sau new style).

Fotografii si suveniruri

Tara Fagarasului are foarte multe elemente care fac din ea o zona unica. Am selectat cateva dintre aceste si le-am transformat in mici suveniruri. Imaginile cu oameni si locuri din zona, transpuse in fotografii, se vor alatura zonei in care vizitatorii vor putea sa admire si sa cumpere obiecte moderntraditionale.

Slow Food Tara Fagarasului si Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor sunt doua din cele 10 grupuri Slow Food din România care organizeaza activitati dedicate renasterii produselor locale, parte a patrimoniului cultural imaterial românesc. Earth Market/Târgul Taranului este o piata locala dedicata micilor producatori, prima piata turistica Slow Food din România, fiind un proiect al Asociatiei Grupul de Initiativa Radu Anton Roman, organizat de peste 3 ani.

Locatie, program. Evenimentul va avea loc în 12 martie (între orele 10:00 - 17:00) si 13 martie (intre orele 10:00 si 14:00), la Earth Market, în curtea The ARK, vis-a-vis de Piata de flori George Cosbuc, în sectorul 5 al Capitalei, zona Uranus, alcatuita din Palatul de Cultura

Bragadiru, E-Uranus, Crystal Palace Ballroom.

Contact Slow Food Tara Fagarasului/gourmeTraditional: Oana Coanta, tel. 0722 219 980, [email protected], www.tarafagarasului.eu

Contact Earth Market/Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman: Tiberiu Cazacioc, tel. 0742 111 119, [email protected], www.targultaranului.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise