Ziua Terra Madre: Slow Food, nu fast food!

Sâmbata 11 decembrie, la Bucuresti, Grupul de Initiativa “Radu Anton Roman” si Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor organizeaza la Târgul Taranului, un eveniment dedicat zilei Terra Madre, ziua revolutiei globale a hranei, cu radacini locale.

Ziua Terra Madre: Slow Food, nu fast food!

În aceasta zi, în întreaga lume, simpatizantii si membrii miscarii Slow Food din peste 100 de tari, care formeaza comunitatile hranei, se întâlnesc pentru a celebra hrana, produsele locale, placerea de sta la masa cu ceilalti. În România exista grupuri Slow Food la Bucuresti, Brasov, Sibiu, Brusturoasa-Palanca, Târnava Mare, Turda, Cluj.

Simpatizantii miscarii Slow Food din Bucuresti se vor întâlni pentru a discuta la Bucataria lui Moromete despre urmatoarele subiecte: Mamaliga (din malai românesc macinat traditional) pe paturi cu brânza (brânza de la Oancea si Istrate), salata de cartofi cu ceapa si peste afumat, masline de Thassos si ulei de masline (de la Odyssey), ciorba de perisoare (carne de la Schwarz), tocana cu pui si ciuperci, tort de biscuiti cu nuca si ciocolata de casa, pandispan cu crema de vanilie si mere, placinte cu pui si praz, chipsuri de mere, miere de coriandru si rapita, cozonac Bujor, tuica (Florescu), vinuri ecologice de la Domeniile Franco-Române.

Participantii vor achita costul produselor puse în discutie.

LOCATIE: Târgul Taranului/Earth Market, ARK Bursa Marfurilor, în str. Uranus colt cu vechea Cale a Rahovei, vis-à-vis de Piata de Flori Cosbuc, Bucuresti, sector 5.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise