Ziua Terra Madre: Slow Food, nu fast food!

Sâmbata 11 decembrie, la Bucuresti, Grupul de Initiativa “Radu Anton Roman” si Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor organizeaza la Târgul Taranului, un eveniment dedicat zilei Terra Madre, ziua revolutiei globale a hranei, cu radacini locale.

Ziua Terra Madre: Slow Food, nu fast food!

În aceasta zi, în întreaga lume, simpatizantii si membrii miscarii Slow Food din peste 100 de tari, care formeaza comunitatile hranei, se întâlnesc pentru a celebra hrana, produsele locale, placerea de sta la masa cu ceilalti. În România exista grupuri Slow Food la Bucuresti, Brasov, Sibiu, Brusturoasa-Palanca, Târnava Mare, Turda, Cluj.

Simpatizantii miscarii Slow Food din Bucuresti se vor întâlni pentru a discuta la Bucataria lui Moromete despre urmatoarele subiecte: Mamaliga (din malai românesc macinat traditional) pe paturi cu brânza (brânza de la Oancea si Istrate), salata de cartofi cu ceapa si peste afumat, masline de Thassos si ulei de masline (de la Odyssey), ciorba de perisoare (carne de la Schwarz), tocana cu pui si ciuperci, tort de biscuiti cu nuca si ciocolata de casa, pandispan cu crema de vanilie si mere, placinte cu pui si praz, chipsuri de mere, miere de coriandru si rapita, cozonac Bujor, tuica (Florescu), vinuri ecologice de la Domeniile Franco-Române.

Participantii vor achita costul produselor puse în discutie.

LOCATIE: Târgul Taranului/Earth Market, ARK Bursa Marfurilor, în str. Uranus colt cu vechea Cale a Rahovei, vis-à-vis de Piata de Flori Cosbuc, Bucuresti, sector 5.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise