Sâmbata 11 decembrie, la Bucuresti, Grupul de Initiativa “Radu Anton Roman” si Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor organizeaza la Târgul Taranului, un eveniment dedicat zilei Terra Madre, ziua revolutiei globale a hranei, cu radacini locale.

În aceasta zi, în întreaga lume, simpatizantii si membrii miscarii Slow Food din peste 100 de tari, care formeaza comunitatile hranei, se întâlnesc pentru a celebra hrana, produsele locale, placerea de sta la masa cu ceilalti. În România exista grupuri Slow Food la Bucuresti, Brasov, Sibiu, Brusturoasa-Palanca, Târnava Mare, Turda, Cluj.
Simpatizantii miscarii Slow Food din Bucuresti se vor întâlni pentru a discuta la Bucataria lui Moromete despre urmatoarele subiecte: Mamaliga (din malai românesc macinat traditional)  pe paturi cu brânza (brânza de la Oancea si Istrate), salata de cartofi cu ceapa si peste afumat, masline de Thassos si ulei de masline (de la Odyssey), ciorba de perisoare (carne de la Schwarz), tocana cu pui si ciuperci, tort de biscuiti cu nuca si ciocolata de casa, pandispan cu crema de vanilie si mere, placinte cu pui si praz, chipsuri de mere, miere de coriandru si rapita, cozonac Bujor, tuica (Florescu), vinuri ecologice de la Domeniile Franco-Române.
Participantii vor achita costul produselor puse în discutie.

LOCATIE: Târgul Taranului/Earth Market, ARK Bursa Marfurilor, în str. Uranus colt cu vechea Cale a Rahovei, vis-à-vis de Piata de Flori Cosbuc, Bucuresti, sector 5.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii