Ziua Terra Madre: Slow Food, nu fast food!

Sâmbata 11 decembrie, la Bucuresti, Grupul de Initiativa “Radu Anton Roman” si Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor organizeaza la Târgul Taranului, un eveniment dedicat zilei Terra Madre, ziua revolutiei globale a hranei, cu radacini locale.

Ziua Terra Madre: Slow Food, nu fast food!

În aceasta zi, în întreaga lume, simpatizantii si membrii miscarii Slow Food din peste 100 de tari, care formeaza comunitatile hranei, se întâlnesc pentru a celebra hrana, produsele locale, placerea de sta la masa cu ceilalti. În România exista grupuri Slow Food la Bucuresti, Brasov, Sibiu, Brusturoasa-Palanca, Târnava Mare, Turda, Cluj.

Simpatizantii miscarii Slow Food din Bucuresti se vor întâlni pentru a discuta la Bucataria lui Moromete despre urmatoarele subiecte: Mamaliga (din malai românesc macinat traditional) pe paturi cu brânza (brânza de la Oancea si Istrate), salata de cartofi cu ceapa si peste afumat, masline de Thassos si ulei de masline (de la Odyssey), ciorba de perisoare (carne de la Schwarz), tocana cu pui si ciuperci, tort de biscuiti cu nuca si ciocolata de casa, pandispan cu crema de vanilie si mere, placinte cu pui si praz, chipsuri de mere, miere de coriandru si rapita, cozonac Bujor, tuica (Florescu), vinuri ecologice de la Domeniile Franco-Române.

Participantii vor achita costul produselor puse în discutie.

LOCATIE: Târgul Taranului/Earth Market, ARK Bursa Marfurilor, în str. Uranus colt cu vechea Cale a Rahovei, vis-à-vis de Piata de Flori Cosbuc, Bucuresti, sector 5.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura