Nu este un secret pentru nimeni ca cei mici iubesc dulciurile. Chiar si noi, adultii, ne regasim cateodata in situatia in care nu ne putem stapani in fata unei prajituri delicioase.

Si pentru ca este important ca alimentatia micutilor nostri sa fie atent supravegheata si pentru a ne asigura ca prichindelul nostru nu este tentat sa isi cumpere dulciuri din comert, cea mai buna solutie este sa ii pregatim acasa ceva dulce.

Iar una dintre cele mai la indemana solutii pentru mamicile care pur si simplu nu au suficient timp pentru retete mai complexe, sunt fursecurile.

Fursecurile se fac rapid, usor si pot fi pastrate mai mult timp daca sunt depozitate in recipiente inchise ermetic.

Iar pentru fursecuri perfecte avem cateva mici sfaturi:

1. Pastreaza ingredientele la temperatura camerei inainte de a le folosi.

In acest fel, se vor amesteca mult mai bine, iar compozitia va fi mult mai cremoasa. Untul trebuie sa fie moale, insa nu topit. Daca untul este topit, fursecurile voastre vor fi foarte plate si lipsite de forma.

2. Nu folosi prea multa faina.

Daca folosesti prea multa faina, fursecurile tale vor deveni uscate si tari. Si pentru ca nu credem ca isi doreste nimeni astfel de fursecuri, iti recomandam sa cantaresti exact cantitatea precizata in reteta, si sa nu apreciezi "din ochi".  Daca aluatul este mult prea lipicios, este recomandat sa folosesti zahar pudra in locul fainii.

3. Lasati aluatul la rece!

Lasat cateva zeci de minute la frigider, aluatul va deveni mult mai usor de modelat. In plus, fursecurile vor deveni mult mai fragede si mai aromate.

4.  Ai grija la temperatura folosita.

Cuptorul trebuie preincalzit inainte de a fi introduse fursecurile in cuptor. Respectati temperatura specificata in reteta si tineti fursecurile maximum 12-13 minute la copt sau pana cand marginile lor devin aramii.

5. Foloseste-ti imaginatia!

Poti infrumuseta fursecurile tale obisnuite daca folosesti o forma de prajiturele. Daca nu ai ustensile speciale pentru facut forme, poti folosi chiar un pahar cu gura mai mica pentru a face fursecuri perfect rotunde.




Sursa foto: www.flickr.com

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Rodic Georgeta Adriana, 01 octombrie 2014

    ok, buna reteta de sfaturi , cantitati ,ingrediente ????

  • Fara foto

    Curescu Tuta Marian, 30 septembrie 2014

    Si reteta care este ? 000

  • Fara foto

    Sabina Mihaltean, 27 septembrie 2014

    .....si reteta? Sfaturile ca sfaturile....!!

  • Fara foto

    Stefania Popescu, 26 septembrie 2014

    :) Aveti grija s anu puneti mai multa faina!

  • Fara foto

    Ionela Pepa, 25 septembrie 2014

    AHA , AM INTELES, RETETA NU PREA AM PRICEPUT-O, DE REST, SPLENDID

  • Fara foto

    Cornelia Bahacencu, 25 septembrie 2014

    dar cantitatile,reteta unde este?