Suntem onorati sa o avem invitata in aceasta saptamana la rubrica "Interivurile Gustos.ro" pe doamna Valentina Ionita.
Doamna Ionita ocupa cu cinste locul I in topul membrilor Gustos.ro si din octombrie 2008, de cand face parte din comunitatea noastra a publicat peste 500 de retete personale si retete testate.
Dar, dincolo de aceste date impresionante, doamna Ionita reprezinta pentru noi toti un adevarat exemplu de viata. Un exemplu de credinta, de dragoste fata de semeni si de biruinta. Doamna Ionita, echipa Gustos.ro va multumeste pentru ca sunteti alaturi de noi!
Va invitam pe toti sa va bucurati de acest interviu emotionant.
 

Sunt inca in viata,  deci exist… Am 42 de ani ,am un sot iubitor, rabdator, intelegator, o fiica in varsta de 22 de ani studenta in anul III la doua facultati (Jurnalism si Drept). Cel mai mult urasc minciuna si nepasarea, iar pe prosti am invatat sa  ii tratez cu indiferenta. Sunt nascuta sub semnul zodiei Taurului  pe 30 aprilie 1968 si consider ca sunt in continuare o luptatoare.
Pana in anul 2005 viata mea era cum nu se poate mai normala si mai frumoasa: eram o fire activa,vesela, plina de sperante, aveam o cariera  in plina ascensiune in administratie si politica, o casa, prieteni, o familie care ma iubea si mi se parea ca nu exista un lucru pe lumea asta care ar putea sa stea  in calea vietii fericite si linistite pe care mi-o doream pana la sfarsitul vietii…
Dar, cu toate acestea inevitabilul, tragicul a intervenit si viata mea s-a schimbat radical…
Cand am aflat diagnosticul, mi-a trecut prin fata ochilor si prin minte toata viata mea pana in acel moment…tot ceea ce reusisem sa fac pana atunci…tot ce nu reusisem…tot ce mai vroiam sa fac… Am simtit ca viata mea era la final…
Viata si-a urmat insa cursul ei…Am fost pensionata medical, am trecut si trec  printr-o perioada grea, dar sotul, fiica, parintii ,soacra  lupta  alaturi de mine…

1. Cand ati inceput sa gatiti? Ce v-a determinat? Cine  v-a fost profesor?


Mentorii mei in “ale gatitului” sunt  bunica mea de care imi este tare dor si matusa mea de la tara com. Ulmu jud.Calarasi, unde dealtfel am si copilarit si nu in ultimul rand mama mea  careia ii multumesc pentru ca “sunt in viata,deci exist”…
Am inceput sa gatesc  inca din scoala generala la orele dnei prof Pana ,care a stiut cum  
sa faca ca din manutele  elevelor sale sa iasa ceva gustos si  sa fie atrase pe termen lung si in cel mai placut mod de arta culinara.

 2. Pentru cine gatiti? Va ajuta persoanele dragi cand pregatiti mancarea sau lucrati fara ,,ucenici"?


Am gatit, gatesc si voi gati cu mare placere pentru cei dragi inimii mele (familie, parinti, rude, prieteni)…
De regula imi place sa pregatesc mancarea singura,fara ajutoare,asa pot sa-mi pun  linistita ideile in aplicare  …Sotul meu  gateste si el foarte bine, fiica mea a inceput sa faca mici experimente culinare,unele placute,altele mai putin placute si nu de putine ori am fost la randul meu rasfatata de cei dragi…

3. Ce ati dori sa realizati? Spuneti-ne visul dumneavoastra?

Indiferent de tipul de personalitate cu care avem de-a face pana la urma, experienta unei boli si in special a unei boli incurabile, asa cum sunt bolile autoimune,de colagen, fara indoiala…este o incercare greu de trecut…
Sa creez un site si sa infiintez o asociatie pentru toti cei care sufera de aceste boli cumplite, sa luptam impreuna pentru crearea unor centre specializate in tratarea acestor boli,sa ne cunoastem povestile,regimul de viata, de alimentatie si sunt sigura ca destinele  multora dintre noi chiar se aseamana…

4. Care este mancarea din copilarie de care va aduceti aminte cu drag? O preparati si dumneavoastra acum?


Sunt multe mancaruri preparate de bunica si de matusa de la tara (com Ulmu jud.Calarasi) de care mi-aduc aminte si pe care le pregatesc si acum cu mare drag : ostropel de porumbel cu mamaliguta, porumbei inveliti in frunze de tei si costita afumata la frigare, ciulama de porumbel (verii mei erau columbofili, cresteau porumbei voiajori, dar si pentru carne), flori de dovleac umplute cu branza de capra, peste sarat cu orez, cartofi cu orez la cuptor, pesmeti umpluti cu  branza si painea  coapta  in  cuptorul  cu lemne,iar pe mama sigur am s-o pun sa ne pregateasca cel mai bun tort de mere ornat cu frisca preparata in casa,asa cum imi pregatea cand eram copil…

5. Cu ce va ocupati? Dincolo de viata profesionala, care sunt hobby-urile dumneavoastra, ce va place sa faceti in timpul liber?

Imi iubesc familia pana la Doamne Doamne si inapoi…Ma  relaxeaza gatitul, pescuitul, ma pasioneaza  tot ce tine de religie, parapsihologie, feng-shui, politica, literatura, filmele si muzica buna.
Sunt mandra ca din octombrie 2008 fac parte din marea familie gustos.ro si acest lucru m-a ajutat  sa trec mai usor peste toate obstacolele…
 
6. Unde preferati sa mergeti in concediu si de ce tomai acolo?


Offf…ce alegere grea… Cel mai mult mi-a placut vacanta petrecuta in Maramures la Sighetul Marmatiei ,vechea capitala a Maramuresului istoric. M-au atras in primul rand peisajul de vis, nenumaratele atractii naturale si obiectivele turistice, legatura dintre om si Dumnezeu care este  sugerata insasi prin obiectul creatiei, a muncii si a dreptatii si anume crucile. Cimitirul Vesel care s-a ridicat de peste 50 de ani asemenea unui brand care insoteste locuitorii Sapantei, asigurandu-le nemurirea si a devenit  intre timp un exemplu si  o atractie pentru turismul romanesc …
Alt loc drag este Manastirea Varatec jud.Neamt. unde mergeam de cel putin doua ,trei ori pe an si intre timp vizitam impreuna cu cele trei maicute de suflet toate manastirile si schiturile din Bucovina, Moldova, adevarate comori ortodoxe romanesti si reprezinta locul ideal in care sa te simti bine, sa te bucuri de liniste, sa admiri picturi sau sa meditezi la divinitate.
Iar de traditiile,obiceiurile si ospitalitatea acestor zone ce sa mai vorbim? De fiecare data eram uimiti de diversitatea mancarurilor preparate. Am mancat pentru prima data musaca din peste,ciorba cu perisoare din branza,am baut tuica cu o culoare,o aroma si un gust deosebit datorita unei plante numita “melita” care se gaseste numai in Nordul Moldovei.

7. Pentru a deveni un bucatar bun, trebuie sa fi experimentat mult, ce amintire amuzanta aveti din bucatarie?

Si aceasta este o intrebare grea,un exercitiu de memorie…
Prea bine nu-mi mai amintesc, dar  cu multi  ani in urma am vrut sa gatesc ceva,dar  uitand  sa cumpar anumite ingrediente fiind presata de timp am fost nevoita sa termin mancarea asa…si a  iesit cu totul si cu totul altceva. Suparata si naucita ce credeti ca mi-am zis? Este adevarat ca o masa imbelsugata si bine servita este adeseori semnalul bunei dispozitii,dar in cazul meu,am considerat ca vinul “dezleaga limba si barierele sufletului”,asa ca am pornit la atac…Intre timp a fost gata si mancarea,dar spre surpriza mea, invitatilor chiar le-a placut atat de mult preparatul meu “minune” incat nu si-au dat seama ca ei ”comandasera” altceva…
Pentru mine a fost  amuzant,iar de atunci a inceput  adevarata joaca, improvizatie  in bucatarie, au inceput sa prinda viata o serie de retete a caror realizare m-au entuziasmat si totodata m-au incurajat datorita rezultatelor obtinute…

8. Care este reteta dumneavoastra preferata? De unde o stiti si cat de des o pregatiti? Ne povestiti si noua cum se face?

Imi place foarte mult sa gatesc cap de vitel in aluat,chiar daca dureaza foarte mult prepararea …Din intamplare am aflat ca pentru musulmani capul de vitel este o delicatesa,asa ca am facut comanda la o macelarie musulmana ,dar nu am putut insa afla cu exactitate si modul de preparare.Vazandu-ma cu o capatana de vitel de 3-4 kg in brate,aveam totusi un eveniment important de sarbatorit si cum vroiam ceva cu totul iesit din comun pentru a-mi surprinde invitatii,numai exista cale de intoarcere.Am experimentat pana la urma si in final a iesit o minunatie…iar de atunci o pregatesc de cel putin 3-4 ori pe an…             
O sa impartasesc cu prima ocazie si familiei gustos.ro si tuturor  vizitatorilor site-ului aceasta minunata reteta.
 
 9. Care sunt ustensilele cele mai de pret din bucataria dumneavoastra?


Am cateva ustensile foarte vechi care au si valoare sentimentala ,unele dintre ele sunt chiar functionale , la care se adauga ustensilele moderne nelipsite din nici o bucatarie si care sunt de un real  ajutor oricarei gospodine…

10. Sunteti in pana de idei, de unde va inspirati pentru a face o mancare noua? Respectati reteta sau incercati sa o modificati dupa gustul dumneavoastra?

Se intampla adesea sa raman in pana de idei, dar intotdeauna tin cont de poftele celor dragi…Imi place foarte mult sa combin alimentele, ingredientele, chiar unele retete si sa vin mereu cu cate o imbunatatire,mai ales ca am fost influentata atat de bucataria  din Muntenia  (unde am copilarit)cat si de bucataria dobrogeana (locuind in aceasta zona ). Ambele sunt bucatarii usoare, rafinate, pline de prospetime, traditiile mostenite de la strabuni si arta culinara au ramas la mare cautare si au fost influentate de bucataria sarbeasca, greceasca, turceasca, ruseasca, armaneasca. In prezent bucataria romaneasca a adus imbunatatiri acestor influente in functie de gusturi, obiceiuri si preferinte…Legumele si lactatele sunt la mare cautare,dar si meniurile pe baza de carne de vita,oaie, pasare,porc si peste sunt foarte diversificate…

In plus atat timp cat exista site-ul gustos.ro nu ai cum sa ramai in pana de idei…Pana si cel mai pretentios om, printre atatea retete adaptate, imbogatite, diversificate si frumos prezentate poate gasi ceva pe gustul lui…

11. Ce sfaturi ati putea da incepatorilor in bucatarie?

Dupa parerea mea in bucatarie este nevoie de talent, rabdare, multa munca, sudoare  si nu in ultimul rand de dragoste si pasiune.Dar a gati nu este totul…A fi o gazda perfecta,a crea o atmosfera placuta, a aranja frumos o masa,a decora atragator pana si o mancare simpla  este tot o arta .

12. Unde preferati sa faceti cumparaturile, in piata, la magazinul din apropiere sau la un hipermarket?

Fiecare cartier al Constantei are amenajata cel putin o piata agro-alimentara de unde ne putem procura produsele proaspete, restul produselor achizitionandu-le din hypermarket,supermarket,dar nu ocolim nici magazinele de cartier…

Doresc sa multumesc celor care se chinuie zi de zi ca site-ul gustos.ro si implicit noi  sa existam si tuturor celor care m-au ajutat, m-au incurajat si m-au sprijinit cu eficienta sa continui activitatea pe gustos.ro.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 30 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Felicitari pentru interviu draga mea si pentru ca in curand la frumosul trandafir al vietii tale se mai alipeste o petala iti urez multa sanatate tie si celor dragi !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Va multumesc mult pentru cuvintele frumoase...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Draga Valentina,ce pot sa-ti urez decat inca o data SANATATE.Eu stiam povestea ta din iarna,dar pot sa spun ca m-a emotionat din nou.Fii tare,ca Dumnezeu va avea grija de tine!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Desi practic am ramas fara cuvinte voi incerca doar sa-ti urez multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi si alaturi de noi care te iubim si pretuim !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Uneori cuvintele sunt de prisos...,asa ca nu pot sa spun decat ca va multumesc din toata inima pentru gandurile bune...Draga Husni imi pare nespus de rau ca si tu treci prin asemenea lucruri...Intr-adevar starea de spirit,optimismul,autosugestia conteaza cel mai mult...Multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi...

  • Fara foto

    husni, 06 februarie 2010

    Felicitari pt. interviu ! Acum,am vazut interviul................si m-a poditit plinsul;cuvintele tale "Pana in anul 2005 viata mea era cum nu se poate mai normala si mai frumoasa: eram o fire activa,vesela, plina de sperante, aveam o cariera in plina ascensiune in administratie si politica, o casa, prieteni, o familie care ma iubea si mi se parea ca nu exista un lucru pe lumea asta care ar putea sa stea in calea vietii fericite si linistite pe care mi-o doream pana la sfarsitul vietii… Dar, cu toate acestea inevitabilul, tragicul a intervenit si viata mea s-a schimbat radical…" ceea prin ce ai trecut in 2005 e groaznic;eu,am fost diagnosticata in 1995 cu scleroza multipla;nici nu stiam ce e aia;acum stiu f.bine. Stiu ce inseamna sa ti se schimbe viata,planurile... Dar sa fim optimiste,cit putem. Nu pot sa spun decit felicitari !

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Valentina, iti doresc tot binele din lume si mai presus de orice,D-zeu sa te vindece complet! Felicitari pentru interviu si pentru toate postarile tale de pe site!

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Felicitari pentru curajul de a imparti cu noi povestea ta de viata! Iti doresc multa sanatate.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Va multumesc tuturor pentru sfaturi,aprecieri si sper din tot sufletul sa fim impreuna,sa colaboram cat mai mult de acum inainte ...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Draga Valentina,interviul tau m-a emotionat nespus de mult,esti o luptatoare si te felicit,iti doresc mult succes si multa,multa sanatate!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Draga Valentina, felicitari pt impresionantul interviu. Te admir pt tenacitatea cu care reusesti sa treci peste obstacolele, uneori, nemiloase ale destinului. Increderea in Dumnezeu, dragostea pt familie si semeni, gandurile pozitive te vor ajuta sa invingi. Iti doresc multa sanatate, visele cele mai dorite sa ti se implineasca si asteptam multe retete gustoase.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Multumesc mult pentru cuvintele frumoase ...

  • Epure Mariana

    Epure Mariana (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    felicitari pentru interviu! sunteti un OM de la care oricine are ce invata!ma bucur ca am avut sansa sa aflu mai multe despre dvs.

  • Stan Elena

    Stan Elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Ma bucur ca esti din Constanta ca si mine ,te felicit pentru acest interviu si iti doresc din suflet sa fii sanatoasa si sa treci cu bine peste toate problemele!

  • Fara foto

    burdulea maria elena, 29 ianuarie 2010

    Draga Valentina, m-a impresionat cu adevarat acest interviu. Ma bucur si te admir ca esti o luptatoare in ciuda soartei care la un moment dat a schimbat cursul vietii tale. Daca nu ar exista cea mai importanta motivatie a vietii: familia, prietenii, poate ca am fi tentati sa ne lasam in voia sortii, dar de dragul celor dragi noua, nu trebuie sa cedam, e foarte important sa avem credinta si speranta in Dumnezeu care ne ajuta, iar gandirea pozitiva sa fie arma impotriva raului. Te admir pt taria de caracter. Te felicit pt minunatele tale retete.

  • Fara foto

    anca, 29 ianuarie 2010

    pentru doamna Ionita: Stimata doamna Ionita, Va multumim inca o data pentru ca ati acceptat sa fiti invitata noastra la aceasta rubrica, pentru ca sunteti in fiecare zi cu noi pe Gustos si ne destainuiti minunatiile culinare pe care le preparati pentru cei dragi. Suntem alaturi de dumneavoastra si va dorim multa multa sanatate! pentru doamna Sandulache Va multumesc pentru aprecieri, doamna Sandulache si pentru ca ne-ati trimis ideea organizarii acestor interviuri. Daca nu erati dumneavoastra, aceasta rubrica de pe Gustos.ro (care devine din ce in ce mai populara) nu ar fi existat. iar la final, un mesaj pentru toti membrii familiei Gustos.ro: Va multumim pentru gandurile frumoase pe care le-ati scris, pentru ca rezonam impreuna cu aceeasi sensibilitate la diferite aspecte ale vietii, pentru ca ne apropiem sufleste si devenim solidari. In numele intregii echipe Gustos.ro, Va Multumim!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    In semn de multumire si de pretuire pentru marea familie gustos.ro! Umbra Apasă stâncile de marea cea vie Asemeni pletelor pe umerii arşi De-ntuneric. Nisipul sparge orizontul albastru Ca firele de lumină Ce se-ncheagă în valul izbit de trunchiul cireşului în floare. Când voi decupa o parte din cer Scăldată-n raze am să îngheţ Şi doar în ochii ce vor seca prea repede de lacrimi Am să fiu un bob viaţă.

  • Nicoleta Mariana Sandulache

    Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Buna draga mea Valentina, Pot sa-ti spun ca citind interviul despre tine m-am regasit si eu intr-o anumita masura si pot sa-ti spun cu mana pe inima ca tu esti o invingatoare deoarece am observat atitudinea ta pozitiva si optimismul pe care il emani, asa ca situatia se va rezolva deoarece Doamne Doamne te iubeste si te ajuta. Noi marea familie Gustos suntem alaturi de tine. Un articol interesant,captivant si plin de invataminte la fel ca si Sidy si eu astept reteta cu capul de vitel si cred ca ar fi ideal daca intalnirea de la Alba-Iulia se va repeta si in alte orase iar noi "Gustoase si Gustosi" ne putem intalni, cunoaste, imprieteni si impartasi lucruri bune si retete deosebite. Aceasta rubrica este deosebita si multumim redactiei Gustos.ro in frunte cu Anca.

  • Fara foto

    anena, 29 ianuarie 2010

    Valentina, intr-adevar retetele tale sunt deosebite, se vede ca pui muulta pasiune in ceea ce inseamna arta culinara.Si in acest sens iti doresc multa inspiratie, multi ani de acum incolo. In ceea ce priveste sanatatea ta, si eu sunt una dintre multele luptatoare cu boala cea necrutatoare si te inteleg foarte bine.Dar vei invinge pentru ca ai o familie alaturi care te iubeste si te ocroteste cu dragostea ei si mai presus de toate esti o luptatoare.Iti doresc multi, multi ani de viata si multe retete bune si gustoase.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Am citit articolul cu sufletul la gura. Am aflat mai multe despre tine si te stimez si mai mult. Multa sanatate, noroc si fericire alaturi de cei dragi. Sper din toata inima sa reusesti in tot ce ti-ai propus.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Citind articolul, mi-am dat seama , draga Valentina, ca avem printre noi, aici pe Gustos.ro, un om puternic cu un caracter frumos si aceea esti tu. Iti doresc din tot sufletul reusita in tot ceea ce vrei sa faci si sa-ti dea bunul Dumnezeu putere si sanatate!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Va multumesc dragele mele gustoase...Va doresc si voua tot binele din lume...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Dragă Valentina, îmi pare nespus de bine că am putut să aflu mai multe despre tine din acest articol. Îţi apreciez reţetele şi uneori mă inspir din ele! Îţi doresc din tot sufletul şă învingi boala asta neîndurătoare! Fii în continuare p luptătoare şi nu te lăsă doborâtă! Numai bine îţi doresc! Felicitări petru acest articol!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Draga Valentina Ionita,imi pare nespus de bine ca ne cunoastem din ce in ce, mai bine pe acest site''Gustos.ro''.Imi pare rau sa aud lucruri mai putin imbucuratoare,dar Dumnezeu este cu tine si te va ajuta in ceea ce iti doresti.Esti o luptatoare si totul o sa fie asa cum iti doresti tu.Iti doresc multa sanatate,atat tie personal cat si la intreaga ta familie.Sa-ti ajute bunul Dumnezeu,sa-ti duci visul la capat. Atata timp,cat vei avea prieteni adevarati langa tine,atat destinul cat si karma vor fi pozitive.

  • Fara foto

    Lia, 28 ianuarie 2010

    Un articol minunat, o gospodina desavarsita, o sotie ideala si o mamica iubitoare. D-zeu sa te ajute sa treci cu bine peste aceste "incercari",sa-ti dea putere si multa speranta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Va multumesc mult pentru cuvintele frumoase,luptam,razbim in viata dar niciodata nu stim ce ne rezerva viitorul sau care ne este destinul,karma cu adevarat...

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Felicitari pentru articol! Esti o adevarata luptatoare, Dumnezeu are grija de tine.Sa ai parte de sanatate si bucurii alaturi de familia ta draga!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Vali...aricolul tau m-a necajit , pe de o parte si pe cealalta parte m-a bucurat... Daca ai fi reusit sa vii la Marea Intilneala de la Alba Iulia din vara, ai fi intilnit cateva doamne superbe care au trecut de faza in care esti tu acum, au razbit viata, sunt pline de voie buna acum , pentru ca au vrut sa se faca bine ! Asta iti doresc si eu din suflet...sa VREI sa te faci bine , pescarita mea !!!Daca ai fi intrat pe Forum ai fi descoperit ca avem un club al...pescaritelor !!! Nu uita niciodata ca Doamne Doamne este alaturi de tine si te iubeste ! Mi-ar face mare placere sa ne bem cafeaua sau ceaiul si alaturi de tine pe Forum, in fiecare dimineata... Si mi-ar mai place sa vad cum este acel cap de vitel in aluat....chiar ca m-ai facut curioasa ! Te felicit pentru acest interviu si iti doresc din suflet sa vrei sa fii bine sanatoasa !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Cu adevarat, foare emotionant acest interviu.Am aflat lucruri frumoase dar si triste in acelas timp.Valentina,tu esti o luptatoare si iti doresc multa sanatate si putere de munca sa-ti realizezi visul. Felicitari pentru acest interviu si pentru frumoaele amintiri pe care le-ai impartasit cu noi.

  • Fara foto

    vero, 28 ianuarie 2010

    o adevarata doamna,gospodina,mama,sotie si fiica felicitari pentru tot ceea ce reusesti sa faci Dumnezeu sa-ti dea multa,multa sanatate tie si familiei tale imi place tot ceea ce am citit,m-au emotionat cuvintele tale