Saptamana aceasta, la Interviurile Gustos.ro, ne-a onorat invitatia doamna Veronica Dragomir, Chef de Cuisine in comunitatea Gustos.ro. O bucatareasa desavarsita, atat acasa, cat si la serviciu, doamna Veronica Dragomir reuseste intotdeauna sa dea savoare mancarurilor si sa isi incante "audienta" prin retete inedite si variate. Fiind de peste doi ani membra activa a comunitatii noastre, tendintele culinare ale acesteia pot fi recunoscute cu usurinta: retete sofisticate cu iz mediteranean: Conchiglie umplute si gratinate, Maltagliate cu dovlecei si fructe de mare, precum si dulciuri savuroase: Tarta cu pere si amaretti, Cheese cake cu gem de prune si ciocolata, toate realizate cu nelipsitul strop de dragoste care da farmec minunatiilor culinare cu care ne uimeste de fiecare data. Va invitam sa cititi in continuare interviul acestei doamne cu o incredibila pasiune pentru gatit.

In primul rand, tin sa va multumesc pentru invitatie si va marturisesc ca ma simt onorata sa fac parte din aceasta mare familie Gustos.ro. Ma numesc Veronica Dragomir, pe Gustos.ro ma cunoasteti ca Vera. Pasiunea mea este gatitul, in general prefer sa gatesc dulciuri, dar si alte bunatati culinare.

1. Cand ati inceput sa gatiti?
Am inceput sa gatesc inca din copilarie, mici experiente cateodata transformate si in mici catastrofe culinare, dar cateodata retetele mele aveau si succes. Imi placea foarte mult sa le ajut pe mama si pe bunica, dar un profesor adevarat a fost o persoana cu care eu am avut ocazia sa lucrez, deci sa-i fiu ucenic. Foarte important este faptul ca intotdeauna mi-au placut cartile de bucate (am o colectie remarcabila) si, totodata, cursurile de gatit pe care le-am urmat.

2. Pentru cine gatiti? Va ajuta persoanele dragi cand pregatiti mancarea sau lucrati fara ,,ucenici"?
Gatesc pentru familia mea, sotul meu si cele doua fete. Cateodata sunt ajutata in bucatarie de sotul meu si de fiica mea cea mare.

3. Ce ati dori sa realizati? Spuneti-ne visul dumneavoastra?
Visul meu l-am realizat, a fost acela de a deveni mama. As vrea sa pot avea mai mult timp liber, asa mi-as petrece mai mult timp alaturi de fiicele mele, de sotul meu, dar mai ales alaturi de parintii mei de care ma despart 2.000 km si pe care ii pot vedea 1-2 ori pe an.

4. Care este mancare din copilarie de care va aduceti aminte cu drag? O preparati si dumneavoastra acum?
Imi aduc aminte de o ciulama de pui pe care bunica mea o pregatea, era deosebit de buna si gustoasa, si-n bucatarie se simtea un parfum deosebit. Pe acele vremuri bunicele noastre nu prea se gandeau la silueta si nu se faceau atatea diete ca-n zilele noastre.

5. Cu ce va ocupati? Dincolo de viata profesionala, care sunt hobby-urile dumneavoastra, ce va place sa faceti in timpul liber?
Pasiunea mea de-a bucatari mi-am purtat-o si-n viata de zi cu zi. De fapt, lucrez intr-un restaurat ca bucatareasa, dar imi place foarte mult sa citesc, sa ascult muzica, insa cel mai mult prefer sa ma ocup de fiicele mele, sa ne jucam, sa iesim impreuna si sa experimentam in bucatarie, incercand retete noi.

6. Unde preferati sa mergeti in concediu si de ce tomai acolo?
In concediu prefer sa vin la parinti in Romania, deoarece noi locuim in afara tarii, imi place foarte mult marea dar si muntele. In viitor as dori sa vizitez Egiptul, deorece fiica mea este pasionata de istorie si mai ales de piramide.

7. Pentru a deveni un bucatar bun, trebuie sa fi experimentat mult, ce amintire amuzanta aveti din bucatarie?
In bucatarie am foarte multe experiente amuzante: imprastierea clatitelor pe toti peretii sau retete pe care incercam sa le fac, inlocuind ingredientele care imi lipseau, iar finalul... adeseori era un dezastru.

8. Care este reteta dumneavoastra preferata? De unde o stiti si cat de des o pregatiti? Ne povestiti si noua cum se face?
Imi place foarte mult sa gatesc paste: cu fructe de mare sau in general cu peste; familia mea le adora, iar eu schimb ingredientele dupa placul lor. De fapt, pastele cu fructe de mare sunt specialitatea casei, reteta o gasiti printre retetele mele. De asemenea, imi place foarte mult sa pregatesc pastele proaspete, umplute sau simple, de tip taitei sau tagliatelle.

9.  Care sunt ustensilele cele mai de pret din bucataria dumneavoastra?
Ustensilele mele de pret sunt masina de facut paste, cu toate accesoriile ei.

10. Sunteti in pana de idei, de unde va inspirati pentru a face o mancare noua? Respectati reteta sau incercati sa o modificati dupa gustul dumneavoastra?
Cand sunt in pana de idei, ma inspir din cartile mele de bucate, de fapt, rasfoiesc mai mereu reviste si carti de bucatarie, si pe internet, pe siteuri si bloguri, dar mai ales pe Gustos.ro, asa v-am descoperit.
In general, respect indicatiile din retete, dar mai fac si mici modificari, depinde si de ceea ce am “in dotare” in momentul respectiv.

11. Ce sfaturi ati putea da incepatorilor in bucatarie?
Este foarte important sa gatesti cu drag si mai ales sa tii cont de gusturile celor pentru care gatesti.

12. Unde preferati sa faceti cumparaturile, in piata, la magazinul din apropiere sau la un hipermarket?
Cumparaturile le fac in general la hipermarket si-n piata, de unde imi cumpar in general fructe, legume si verdeturi.
 

Va multumesc mult ca ma sustineti si ca apreciati retetele expuse de mine si va marturisesc ca sunt fericita pentru ca am avut ocazia sa cunosc persoane deosebite si speciale, care m-au sustinut cu comentariile si aprecierile lor;
 

Va multumesc!
Vera

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Felicitari !

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Te felicit pentru tot ce faci pentru familia ta draga!Imi face placere sa-ti citesc retetele si sa ma inspir din bogata ta experienta.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Felicitari pentru interviu, draga Vera. Ma bucur ca am aflat multe lucruri despre tine si despre familia ta. Orice gospodina are ce invata de la tine. Sunt mandra ca te numeri printre prietenele mele. Te pup dulce, Doina.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Ma bucur tare mult ca am aflat atatea lucruri noi si interesante despre tine si familia ta...Esti un om deosebit si meriti sa fii fericita...Sa-ti dea Dumnezeu sanatate,putere de munca si sa-ti indeplinesti visul cat mai curand...

  • Fara foto

    lia, 22 martie 2010

    Draga Vera, multumim ca existi si ca ne impartasesti si noua din minunatele tale retete, sa fii sanatoasa si fericita alaturi de familia ta. Felicitari! pentru articol.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

    Un interviu interesant.Ma bucur ca te-am cunoscut si am aflat mai multe despre tine.Sa fii sanatoasa alaturi de familia ta minunata.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

    Felicitari pentru articol iar tie personal draga Vera multa sanatate sa ne poti delecta in continuare cu delicatesele tale !

  • Fara foto

    vera, 21 martie 2010

    Va multumesc tuturor pt cuvintele voastre frumoase mi-a facut multa placere,va multumesc mult!!!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Draga Vera,imi pare bine ca te numeri printre prietenii mei pe Gustos.ro.Esti o persoana deosebita si ai foarte multe retete speciale, din care eu personal am copiat cateva. Imi place cum prepari retetele si se vede ca esti pasionata de acest lucru.Iti doresc sa-ti indeplinesti visul si la cat mai multe retete pe Gustos.ro.Sincer eu ma inspir din retetele tale,mai ales cele cu fructe de mare.Mult succes !!!

  • Fara foto

    burdulea maria elena, 20 martie 2010

    Vera sunt bucuroasa sa aflu lucruri frumoase despre tine. Tare mandra trebuie sa fii pt cea mai mare implinire a vietii, fiicele tale. Sa va dea Dumnezeu numai bine, multumim pt retetele minunate cu care ne-ai obisnuit, sa ai parte de o calatorie in Egipt, asa cum iti doresti.

  • Nicoleta Mariana Sandulache

    Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Felicitari pentru interviu, doresc sa ne delectezi si pe mai departe cu specialitatile tale deosebite. Referitor la intalnirea anuala de care pomenea Sidy, ar fi minunat sa ne putem intalni face to face cat mai multe gustoase si sa ne cunoastem mai bine. Vera iti doresc tie si familie numai bine si sanatate, cu siguranta intr-o zi vei vizita si Egiptul.

  • Fara foto

    vera, 20 martie 2010

    Va multumesc ft mult pt gandurile voastre frumoase , dar mai ales pt ca-mi sunteti alaturi si ca apreciati retetele mele!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Vera imi pare bine de cunostinta ! Ei...uite ca am aflat prin intermediul acestui interviu ca avem si bucatare de meserie printre noi ! Felicitari pentru minunatele tale retete . Iti doresc multa sanatate tie si familiei tale si zau ca m-as bucura daca ai ajunge si tu la Marea noastra intilneala anuala.... Te asteptam sa ne divulgi din secretele tale culinare...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Un interviu foarte reusit ce reda foarte bine personalitatea Verei. Felicitari !

  • Fara foto

    Silvia, 19 martie 2010

    Vera,felicitari pentru interviu,uite asa ne cunoastem mai bine.Iti doresc sa ai numai realizari frumoase alaturi de familia ta.Si sa ne imparasesti cat mai multe retete.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Ma bucur sa te cunosc ,Vera! Iti doresc succes in activitatea ta si la cat mai multe retete pe Gustos.ro!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Felicitari,Vera! Esti o gospodina gustoasa apreciata de noi pentru retetele tale exotice si nu numai!

  • Fara foto

    Liliana Savu, 18 martie 2010

    Bravo,Vera!Esti o bucatareasa cu adevarat desavarsita.Iti multumim ca ne impartasesti din minunatele tale retete.Mult succes in continuare!