Este important sa gatesti cu drag si sa tii cont de gusturile celor pentru care gatesti

Saptamana aceasta, la Interviurile Gustos.ro, ne-a onorat invitatia doamna Veronica Dragomir, Chef de Cuisine in comunitatea Gustos.ro. O bucatareasa desavarsita, atat acasa, cat si la serviciu, doamna Veronica Dragomir reuseste intotdeauna sa dea savoare mancarurilor si sa isi incante "audienta" prin retete inedite si variate. Fiind de peste doi ani membra activa a comunitatii noastre, tendintele culinare ale acesteia pot fi recunoscute cu usurinta: retete sofisticate cu iz mediteranean: Conchiglie umplute si gratinate, Maltagliate cu dovlecei si fructe de mare, precum si dulciuri savuroase: Tarta cu pere si amaretti, Cheese cake cu gem de prune si ciocolata, toate realizate cu nelipsitul strop de dragoste care da farmec minunatiilor culinare cu care ne uimeste de fiecare data. Va invitam sa cititi in continuare interviul acestei doamne cu o incredibila pasiune pentru gatit.

Este important sa gatesti cu drag si sa tii cont de gusturile celor pentru care gatesti

In primul rand, tin sa va multumesc pentru invitatie si va marturisesc ca ma simt onorata sa fac parte din aceasta mare familie Gustos.ro. Ma numesc Veronica Dragomir, pe Gustos.ro ma cunoasteti ca Vera. Pasiunea mea este gatitul, in general prefer sa gatesc dulciuri, dar si alte bunatati culinare.

1. Cand ati inceput sa gatiti?
Am inceput sa gatesc inca din copilarie, mici experiente cateodata transformate si in mici catastrofe culinare, dar cateodata retetele mele aveau si succes. Imi placea foarte mult sa le ajut pe mama si pe bunica, dar un profesor adevarat a fost o persoana cu care eu am avut ocazia sa lucrez, deci sa-i fiu ucenic. Foarte important este faptul ca intotdeauna mi-au placut cartile de bucate (am o colectie remarcabila) si, totodata, cursurile de gatit pe care le-am urmat.

2. Pentru cine gatiti? Va ajuta persoanele dragi cand pregatiti mancarea sau lucrati fara ,,ucenici"?
Gatesc pentru familia mea, sotul meu si cele doua fete. Cateodata sunt ajutata in bucatarie de sotul meu si de fiica mea cea mare.

3. Ce ati dori sa realizati? Spuneti-ne visul dumneavoastra?
Visul meu l-am realizat, a fost acela de a deveni mama. As vrea sa pot avea mai mult timp liber, asa mi-as petrece mai mult timp alaturi de fiicele mele, de sotul meu, dar mai ales alaturi de parintii mei de care ma despart 2.000 km si pe care ii pot vedea 1-2 ori pe an.

4. Care este mancare din copilarie de care va aduceti aminte cu drag? O preparati si dumneavoastra acum?
Imi aduc aminte de o ciulama de pui pe care bunica mea o pregatea, era deosebit de buna si gustoasa, si-n bucatarie se simtea un parfum deosebit. Pe acele vremuri bunicele noastre nu prea se gandeau la silueta si nu se faceau atatea diete ca-n zilele noastre.

5. Cu ce va ocupati? Dincolo de viata profesionala, care sunt hobby-urile dumneavoastra, ce va place sa faceti in timpul liber?
Pasiunea mea de-a bucatari mi-am purtat-o si-n viata de zi cu zi. De fapt, lucrez intr-un restaurat ca bucatareasa, dar imi place foarte mult sa citesc, sa ascult muzica, insa cel mai mult prefer sa ma ocup de fiicele mele, sa ne jucam, sa iesim impreuna si sa experimentam in bucatarie, incercand retete noi.

6. Unde preferati sa mergeti in concediu si de ce tomai acolo?
In concediu prefer sa vin la parinti in Romania, deoarece noi locuim in afara tarii, imi place foarte mult marea dar si muntele. In viitor as dori sa vizitez Egiptul, deorece fiica mea este pasionata de istorie si mai ales de piramide.

7. Pentru a deveni un bucatar bun, trebuie sa fi experimentat mult, ce amintire amuzanta aveti din bucatarie?
In bucatarie am foarte multe experiente amuzante: imprastierea clatitelor pe toti peretii sau retete pe care incercam sa le fac, inlocuind ingredientele care imi lipseau, iar finalul... adeseori era un dezastru.

8. Care este reteta dumneavoastra preferata? De unde o stiti si cat de des o pregatiti? Ne povestiti si noua cum se face?
Imi place foarte mult sa gatesc paste: cu fructe de mare sau in general cu peste; familia mea le adora, iar eu schimb ingredientele dupa placul lor. De fapt, pastele cu fructe de mare sunt specialitatea casei, reteta o gasiti printre retetele mele. De asemenea, imi place foarte mult sa pregatesc pastele proaspete, umplute sau simple, de tip taitei sau tagliatelle.

9. Care sunt ustensilele cele mai de pret din bucataria dumneavoastra?
Ustensilele mele de pret sunt masina de facut paste, cu toate accesoriile ei.

10. Sunteti in pana de idei, de unde va inspirati pentru a face o mancare noua? Respectati reteta sau incercati sa o modificati dupa gustul dumneavoastra?
Cand sunt in pana de idei, ma inspir din cartile mele de bucate, de fapt, rasfoiesc mai mereu reviste si carti de bucatarie, si pe internet, pe siteuri si bloguri, dar mai ales pe Gustos.ro, asa v-am descoperit.
In general, respect indicatiile din retete, dar mai fac si mici modificari, depinde si de ceea ce am “in dotare” in momentul respectiv.

11. Ce sfaturi ati putea da incepatorilor in bucatarie?
Este foarte important sa gatesti cu drag si mai ales sa tii cont de gusturile celor pentru care gatesti.

12. Unde preferati sa faceti cumparaturile, in piata, la magazinul din apropiere sau la un hipermarket?
Cumparaturile le fac in general la hipermarket si-n piata, de unde imi cumpar in general fructe, legume si verdeturi.
 

Va multumesc mult ca ma sustineti si ca apreciati retetele expuse de mine si va marturisesc ca sunt fericita pentru ca am avut ocazia sa cunosc persoane deosebite si speciale, care m-au sustinut cu comentariile si aprecierile lor;
 

Va multumesc!
Vera

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise