Dragos Gurarosie este owner Mixtopia.ro, coproducator BurgerFest, coproducator Bucharest Craft Beer Festival, gurmand si initiator al trendului cu hot dogs gourmet. Avand aceasta carte de vizita, dar mai ales pentru faptul ca datorita lui avem doua festivaluri culinare inedite (unul dedicat burgerilor, celalalt berii artizanale), am vrut sa-l cunoastem mai bine pe Dragos. Am stat la un pahar de vorba si a iesit acest interviu:
Pasiune pentru burgeri nu exista, daca nu esti pasionat de mancare in general. Imi place sa mananc bun, gustos si memorabil. Viata a facut sa-l intalnesc pe Adrian Rugina, un gurmand si el, iar astfel, natural, a aparut ideea unor evenimente culinare.
Impreuna am facut BurgerFest, iar succesul lui ne-a dat raspunsul la intrebarea daca Romania - sau macar Bucurestiul - este pregatita pentru astfel de evenimente. Si este!
Daca aceste evenimente sunt organizate asa cum trebuie, fara sa faci rabat de la grija pentru public si pentru cei care gatesc, atunci evenimentele sunt de succes, iar oamenii simt c-ai pus suflet.
Dificultatea vine din gasirea sponsorilor si din lipsa de experienta a restaurantelor. Majoritatea restaurantelor de la noi n-au iesit din casa, sunt obisnuite sa gateasca doar in bucatariile lor, iar daca-i scoti din mediul lor si-i pui intr-un cort, in fata unei cozi de oameni pofticiosi, lucrurile se complica un pic.
Un festival, indiferent daca este culinar sau nu, se face cu o echipa de oameni, iar oamenii acestia, indiferent ca monteaza scena, corturi, fac instalatia de curent electric sau pe cea de apa, trebuie sa inteleaga conceptul, sa le placa ceea ce fac si sa le pese.
Noi am avut parte de astfel de oameni si vreau sa le multumesc si aici pentru tot ceea ce au facut si vor face. Nu exista o reteta pentru un eveniment de succes, dar reteta noastra a avut urmatoarele ingrediente: experienta lui Adrian Rugina, plus lucrurile invatate de la el, pe care le-am mixat cu pasiunea noastra pentru mancare. Am pus la dospit si dupa ce totul a crescut frumos si s-a copt la cuptor, le-am taiat in felii generoase si le-am pus pe masa publicului. Cu suflet, asa ca la bunici acasa.
Asa e. Anul acest vom face, in perioada 2-4 septembrie, Bucharest Craft Beer Festival, adica primul festival dedicat berilor artizanale produse in Romania, iar in noiembrie vom face primul festival de whisky din Romania. Avem planurile facute si pentru anul viitor, dar toate la timpul lor.
Nu sunt Nostradamus si nici Mafalda, dar daca ma uit cu atentie prin paharul de bere artizanala din fata mea si mai ales dupa ce si gust din ea, pot spune cu mana pe inima ca acest viitor exista. Este mult de lucru, producatorii trebuie sa inteleaga ca dezvoltarea este singura cale pe care o pot lua daca vor sa fie bauti (auzit si vazuti), dar directia in care merg este cea buna.
Fara sprijinul comunitatilor din jurul lor, al nostru, al celor care trebuie sa intelegem ca trebuie sa cumparam de la producatori locali, lucrurile vor evolua mai greu. Sunt tari in jurul nostru in care piata de bere artizanala este mult mai mare, iar lucrurile s-au dezvoltat frumos. Se poate si la noi!
Da, imi place sa gatesc. N-o fac foarte des, iar atunci cand ma apuc imi place sa combin ingrediente care intr-o prima faza par ca nu prea au legatura unele cu altele
Am multe mancaruri preferate, dar acum imi este pofta de un ficat de vitel, proaspat, facut simplu, la gratar si cu un pic de unt pus peste el, asa, cat sa se topeasca si sa se amestece cu salata de verdeturi de langa. Imi ploua-n gura...
Imi placea mancarea facuta de Dragos Margarit, Dana Ciobanu si Angelica Zimbru, toti bucatari la Ludic. Dar pub-ul s-a inchis, asa ca acum este mai complicat. Dintre bucatarii mai cunoscuti, ma vocali sau mai vizibili imi place cum gatesc Oana Coanta de la Bistro de l'Arte (Brasov), Radu Dumitrescu de la Voila Bistro si Marius Tudosiei de la Bacania Veche. Imi place cafeaua facuta de Foa la Stradale si din cand in cand ma mai intalnesc cu meniuri sau retete gandite de Nico Lontras sau Johnny Susala. Bune toate
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii