Anca Lungu este frumoasa prezentatoare a Observatorului de la Antenei 1. De asemenea, ea este foarte cunoscuta si apreciata in comunitatea culinara din Romania pentru site-ul sau de retete Printesa Polonic. Am vrut sa aflam mai multe despre ea, asa ca i-am adresat cateva intrebari:
Sunt o persoană cu simțul umorului, iar autoironia e una dintre formele mele preferate. Nu sunt o maestră în ale gătitului, așa că n-am vrut să mă iau prea în serios cu această activitate. Cei doi termeni alăturați au rezonanță tocmai prin constrast și cred în același timp că se potrivesc și imaginii mele. Eu zic că e un nume care frapează când îl auzi pentru prima dată și tocmai de aceea este și ușor de reținut.
Bucătăria a fost dintotdeauna locul meu preferat din casă. Aș fi stat ore în șir să le privesc pe mama sau bunica gătind și să le dau câte o mână de ajutor. De gătit în adevăratul sens al cuvântului m-am apucat abia după ce m-am mutat în București. Îmi place să mănânc bine, așa că n-am avut încotro. Nu cred că e vorba despre talent, ci doar despre o bucurie imensă pe care o simt atunci când gătesc.
Sunt o mulțime de bunătăți cu care m-au răsfățat bunicile mele din Bucovina. E greu să mă opresc la un singur gust. Dar dacă ar fi să aleg aș spune așa: colțunașii cu brânză ai bunicii Elvira, care la noi se cheamă chiroște, și alivanca bunicii Adriana, o prăjitură cu mălai foarte simplă, de care eram și încă sunt îndrăgostită. Sunt fericită că am preluat aceste rețete și le pot duce mai departe.
Nu e neapărat un pont, dar am învățat de-a lungul timpului că pentru un rezultat bun e foarte important să-ți alegi cu mare grijă ingredientele. Așa că de fiecare dată prefer să-mi fac singură cumpărăturile pentru că o rețetă bună începe din acest punct.
Am mai mulți bucătari pe care îi admir și care mă inspiră, însă nu am cum să le calc pe urme. Cariera mea e în televiziune, a lor e în bucătărie. Eu gătesc pentru cei dragi și pentru cititorii blogului meu, ei gătesc pentru stele Michelin.
Orice se poate transforma într-o sursă de inspirație, însă de cele mai multe ori mă inspiră ingredientele pe care le găsesc la piață ori în supermarket. Îmi place să gătesc cu legume proaspete, de sezon și de multe ori îmi aleg sau îmi adaptez rețetele în funcție de ce găsesc bun.
Au fost multe de-a lungul timpului, dar cel mai important e că am învățat din fiecare catastrofă în parte. Până la urmă așa se nasc celebrele tips-uri fără de care nu știu ce ne-am face în bucătarie.
Nu știu să-ți răspund concret la întrebare, nu am o statistică în acest sens, dar am observat că oamenii preferă tot ceea ce se prepară rapid, din ingrediente puține. Se pare că less is more și în bucătărie.
Ar mai fi pasiunea pentru scris. Și aici aș putea să mă laud și cu puțin talent. Dacă vei răsfoi prima mea carte cu basme culinare și rețete pe care cei mici le pot găti alături de părinți, vei vedea că nu mint. „Rețete alese pentru prinți și prințese” e unul dintre proiectele de care sunt foarte mândră.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii