Invitata noastra din aceasta saptamana la rubrica „Interviurile Gustos.ro” este doamna Sidonia Toncean.
Sidy, asa cum o alinta prietenele de pe Forumul Gustos.ro, a avut placerea de a impartasi impreuna cu noi secrete din minunata ei bucatarie si ne-a primit cu generozitate sa fim partasi unui eveniment special din viata ei: astazi este aniversarea sotului sau. Acest interviu este o dedicatie speciala din partea Sidoniei pentru sotul sau, pentru omul care a facut-o fericita timp de 30 de ani si care continua sa o faca fericita in fiecare zi.
Echipa Gustos.ro ureaza domnului Toncean multa sanatate si fericire alaturi de Sidy si bineinteles, de nepotelul lor drag! La multi ani!
 

1. Cand ati inceput sa gatiti? Ce v-a determinat? Cine v-a fost profesor?
Bucataria este locul unde gospodina petrece mult timp si trebuie sa si-o organizeze astfel incat activitatea sa solicite un minim de efort si sa aiba o eficienta maxima.
Gospodinele stiu bine ca gatitul si pregatitul preparatelor se fac cu talent, cu stiinta, dar mai ales cu inima si cu dragoste, ca orice lucru bine facut!
“Labuntur anni” (anii trec), cum zicea si Horatiu in operele sale… Intr-adevar, ce repede au trecut!
Terminasem Scoala Militara si am fost repartizata in Cluj, am primit o garsoniera si eram intre patru pereti. Habar nu aveam sa fac mancare ,in afara de oua ochiuri si ceai… Acasa la Oradea erau mama si bunica mea, de care, eu nu ajungeam nicicum in bucatarie.
De nevoie omul invata… mi-am cumparat o carte de bucate (Silvia Jurcovan -  Carte de bucate) si incet incet am invatat sa prepar mancare. Mai dadeam cate un telefon acasa la mama sau mai intrebam colegele de serviciu. Nu era internet pe vremea aceea (1976), cel putin eu nu aveam…
Si uite asa experimentand retetele din carte, am invatat sa fac de mancare, doua feluri zilnic, pentru ca asa am invatat de la mama…
Cartea o mai am si acum, desi este ravasita rau.
 
2. Pentru cine gatiti? Va ajuta persoanele dragi cand preagatiti mancarea sau lucrati fara “ucenici”?
Gatesc pentru mine si pentru sotul meu ,dar foarte rar se intimpla sa fim doar noi doi la masa…
Chiar daca nu vin la masa copiii sau mama, le duc eu din mancarea preparata...
Fiul meu Claudiu, inca de mic – avea 2-3 anisori – venea mereu in bucatarie sa… “ajute” la prepararea felurilor de mancare.
Jucariile lui preferate erau... oalele si cratitele cu capace…
Acum are urmas care face acelasi lucru: nepotelul meu Cezar-Alexandru (“generalul” cum este cunoscut de fetele de pe Forum) decat sa se joace cu jucariile, prefera sa se joace cu oalele…
De obicei nu accept pe nimeni sa ma ajute in bucatarie…
La mese festive (ocazii speciale) doar sotul meu are acces la… spalatul vaselor, dar bietul, imi reproseaza ca atunci murdaresc toate vasele din bucatarie!
Se mai intimpla sa fac mancarea impreuna cu fata mea (nora Ancuta) si atunci ne completam una pe alta sau fiecare prepara alt fel de mancare…
 
3. Ce ati dori sa realizati? Spuneti-ne visul dumneavoastra?
Visul meu este si visul familiei… poate si pentru ca toti am cam lucrat in acelasi domeniu. Claudiu a terminat turismul, iar Ancuta este economista.
Visam sa avem propria noastra pensiune, fie ca va fi agroturism, fie ca va fi in Baile 1 Mai…  Dar pana cand sa reusim sa ne realizam visul… mai trec ani! Nu am gasit inca o matusa Tamara!

4. Care este mancarea din copilarie de care va aduceti aminte cu drag? O preparati si dumneavoastra acum?
Mancare copilariei este supa de mazare verde cruda si tocanita de pui cu galuste pe care bineinteles ca le prepar si eu acum.
Tocanita cu galuste este foarte apreciata si de Ancuta si Claudiu, ceea ce ma face sa ma bucur enorm (http://www.gustos.ro/retete-culinare/tocanita-cu-galuscute.html). 

5. Cu ce va ocupati? Dincolo de viata profesionala, care sunt hobby-urile dumneavoastra, ce va place sa faceti in timpul liber?
De profesie am fost ofiter al Armatei Romane, la fel ca si sotul meu.
M-am ocupat de hranirea cadrelor militare si a militarilor, avand in subordine peste 10.000 de suflete.
Mi-a placut enorm ceea ce am facut, mai ales in aplicatii, cand faceam in mod real aprovizionarea unitatilor militare cu alimente si hrana se prepara in bucatariile rulante auto. Iesea o mancare gustoasa foc. Cine nu stie cat de buna este mancarea preparata la cazan, macar a auzit!
Dar… armata a renuntat la noi si momentan si eu si sotul suntem in pensie incompleta pana la varsta de pensionare.
Dintre hobby-urile mele, in afara de gastronomie, de care sunt dependenta, imi place enorm calatoriile, care le fac cat de mult pot.
Imi place sa citesc si ma pot lauda cu o biblioteca destul de voluminoasa pe care o pastrez in trei camere.
Si cel mai mare hobby al meu, dar nu ultimul, este “iubirea vietii mele”, Alex, “generalul”, pe care il iubesc foarte mult si imi pare foarte rau ca nu pot sa-mi petrec mai mult timp cu el . Dar mai este putin pina merge Ancuta la servici si atunci voi avea, impreuna cu bunicul, mai mult timp sa ni-l petrecem impreuna cu el…
 
6. Unde preferati sa mergeti in concediu si de ce tomai acolo?
Intr-un COLT DE RAI! Pe Valea Aleului – jud. Bihor – situata in Parcul Natural Muntii Apuseni. Valea Aleului este unul dintre putinele locuri din perimetrul turistic montan al Bihorului unde omul nu si-a lasat atat de puternic amprenta.
In comparatie cu alte zone, tranzitate de trasee turistice de mare interes, valea pastreaza inca salbaticia de odinioara, cu un peisaj mirific, intr-un cadru natural de exceptie.
Aici ai liniste desavarsita, dar… Trebuie sa existe si un dar, nu?
Investitorii americani vor sa faca aici al 52 –lea “stat” american… asa ca il vom pierde si trebuie sa ne cautam alt loc, cat de curand…
 
7. Pentru a deveni un bucatar bun, trebuie sa fi experimentat mult, ce amintire amuzanta aveti din bucatarie?
Nu intotdeauna “gustos si aratos” este nutritiv si sanatos. Astfel nu intotdeauna, rantasurile, prajelile, consumarea repetata a unor preparate sunt suportate corespunzator de organismul uman…
Legat de rantas este si amintirea mea amuzanta…
Si tot la Cluj  se petrece…
Locuiam intr-un bloc de garsoniere, mai multe cadre militare, si fete si baieti.
Intr-o zi, un coleg ma cheama pana la el sa-i… repar mancarea.
Colegul acesta statea in garsoniera cu un alt coleg al sau, care pina la urma s-a dovedit a fi, viitorul meu sot…
Ce se intamplase?… si-au facut baietii o ciorba in care au pus zarzavaturile, un cocos primit de acasa, taiteii si… rantasul, asa cum erau obisnuiti de acasa… si toate astea puse deodata pe foc!
Au fiert ei ce au fiert aceasta “ciorba”, dar va dati seama ce a iesit.
N-am avut ce face decat sa scot cocosul din oala (noroc ca nu era fiert), sa curat alt zarzavat si am pus ciorba la fiert…
Dupa aceea am adaugat si taiteii si bineinteles ca nu am mai facut rantas. Si uite asa… viitorul meu sot a spus ca fata asta trebuie sa-i devina sotie pentru ca stie sa faca de mancare… si uite asa traim fericiti de 30 de ani!

8. Care este reteta dumneavoastra preferata? De unde o stiti si cat de des o pregatiti? Ne povestiti si noua cum se face?
Dintotdeauna dulciurile au incheiat masa, atunci cand de fapt foamea s-a potolit. Rolul lor este asadar mai putin de a hrani si mai mult de a adauga o nota de satisfactie…
Asa ca reteta mea preferata sunt “Gogosile spiralate”, reteta ce am invatat-o de la mama mea si care erau si preferatele tatalui meu (Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul in pace)
Dar incerc sa o fac destul de rar pentru ca nu o consider o mancare sanatoasa desi toata familia o adora!
Reteta o gasit aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/gogosi-a-la-sidy.html. 

9. Care sunt ustensilele cele mai de pret din bucataria dumneavoastra?
Ca sa fii pasionat de bucatarie si gatit trebuie sa ai o multime de ustensile in bucatarie si daca dispui de ele, parca incepi sa te pricepi mai bine intr-ale gatitului.
Daca inca nu le ai, poti incepe prin a-ti face un cadou cat de des poti… asa fac si eu.
Masina de facut paine este una dintre ustensile pe care nu as da-o pentru nimic in lume… face o paine atat de sanatoasa, fara amelioratori, face diverse aluaturi si framanta cozonacii ceea ce conteaza foarte mult. Sunt foarte multumita de ea si o folosesc foarte des…
Robotul de bucatarie este o ustensila ce o folosesc aproape zilnic la bucatarie. De fapt, sunt foarte multumita de toate ustensilele ce le am eu in bucatarie si le folosesc foarte des, nu le tin pe post de bibelou in bucatarie…
Acum mi s-a stricat aparatul de prajit painea, asa ca acesta va fi cel mai nou cadou ce am sa mi-l fac.

10. Sunteti in pana de idei, de unde va inspirati pentru a face o mancare noua? Respectati reteta sau incercati sa o modificati dupa gustul dumneavoastra?
Cred ca orice gospodina a ramas in pana de idei mai ales cand intreaba familia: ce vreti sa va prepar azi? Si primeste raspunsul: ce vrei tu!
Normal ca deschid calculatorul, intru pe http://www.gustos.ro si caut ce as putea face de mancare care sa placa intregii familii.
Aveati voi o rubrica Mix… nu mai stiu precis cum se chema, in care trebuia sa bifezi cateva alimente care le aveai in casa si imediat apareau retetele pe care le poti face! Pacat ca acea rubrica a disparut…
Mai am multi prieteni in Austria, Germania, Elvetia, Israel, Sudan sau mai stiu eu pe unde care imi trimit retete specifice zonei lor, care eu le prepar cu mare placere!!! Sa nu-l uit pe ex-oradeanul meu Adi Hadean.Tuturor le multumesc din suflet, pe aceasta cale !
Retetele culinare care le citesc, este imposibil sa le respect!!! Trebuie sa mai adaug sau sa scot ceva din ele… nu pot sa le fac “ad literam” .

11. Ce sfaturi ati putea da incepatorilor in bucatarie?
Gastronomia este arta care te invata cum sa pregatesti bucatele gustoase, cum sa le prezinti pentru satisfacerea simturilor olfactiv, vizual si gustativ, stimuland astfel digestia.
La ora actuala, tinerele gospodine nu mai dispun de timp ca sa-si insuseasca cunostintele culinare asa cum au facut mamele si bunicile lor.
Ele trebuie sa invete dupa o metoda mai rapida care sa le dea certitudinea reusitei, urmarind atat respectarea regulilor igienice in pregatirea preparatelor culinare, cat si satisfacerea gustului artistic si nu numai…
De aceea consider ca site-ul http://www.gustos.ro vine in sprijinul tinerelor gospodine care se pot inspira din retetele trecute aici, care sunt insotite in marea majoritate, de poze care prezinta etapele de preparare a produselor.
Admir in mod deosebit o “gustoasa” de 16 ani care are visuri mari si face nicte preparata deosebite: Laura Dachman. 
As mai vrea sa le spun ceva tinerelor gospodine… intotdeauna la alcatuirea unui meniu trebuie sa se evite servirea la masa a doua feluri de mancare, care sa contina acelasi fel de alimente, chiar prezentate sub forme si tehnologii de preparare diferite. Exemplu: supa cu fidea si macaroane cu carne, supa cu orez si pilaf cu carne, ciorba de perisoare si ardei umpluti, ciorba de cartofi si musaca de cartofi, asta pentru a evita monotonia culinara.
 
12. Unde preferati sa faceti cumparaturile, in piata, la magazinul din apropiere sau la un hypermarket?
De obicei cumparaturile mi le fac periodic din hypermarketuri iar verdeturile proaspete le cumpar de la piata. Caut taranii care nu au multe produse si ii vad asa mai necajiti. Cu siguranta ca acestia au produse proaspete, crescute fara tot felul de chimicale.
Laptele si produsele lactate mi le aduce un domn de la tara, acasa, de fapt aduce la tot blocul, iar carnea, de obicei de pui sau de curcan, o cumpar de la o ferma bio, care vine si aduce produsele acasa. Asta bineinteles daca cumperi mai mult, nu ½ kg…

Si acum la sfarsit as vrea sa mai adaug ceva:
Oamenii care citesc in timpul mesei nu digera ceea ce citesc si nu pricep ceea ce mananca!
 

Recomandari electrocasnice


  • 37 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Elena_Mihailescu, 28 februarie 2014

    Felicitari Doamna Sidy! Sunteti un exemplu pentru mine!

  • Fara foto

    ilea cornelia (Bucatar) , 21 ianuarie 2011

    imi sunt dragi toate retetele sunt minunate si mie imi place sa gatesc

  • Habana

    Habana (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2011

    Felicitari Didy! Un An Nou plin de succese! O calda imbartisare din Praga! P.S. Voi incerca cu siguranta "gogoselele", tare m-ai facut curioasa!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Inca un interviu citit , inca o prietena draga mie, despre care acum stiu mai multe si o simt mult mai aproape de sufletul meu !!! O mama si o bunica implinita si fericita ! Tanta ,iti doresc multa, multa sanatate sa poti sa ai grija de familia ta in continuare si tin pumnii pentru luna septembrie cand va veni in familia voastra cel mai tanar membru.... Sa ai parte de ce e mai bun pe lumea asta ! Te tzuc cu mare drag ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Felicitari pentru interviu !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Un interviu minunat.Ma bucur ca am avut ocazia sa te cunosc mai bine,si pot sa-ti spun ca acesta este si visul meu,de a avea o pensiune.Si cum recent ne-am mutat si ne-am inceput o casuta,prietenii spun mereu ca vin la ,,pensiunea mirey''.

  • Maria Lupean

    Maria Lupean (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Sidy vrea sa te felicit ptr familia ta minunata si apoi sa-ti spun ce femeie minunata esti... m-am convins inca odata de acest lucru. Doamne ajuta cu visul tau si noi promitem sa venim in vizita ....de departe si sa stam mai mult. Felicitari si multumim ptr retetele tale minunate.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

    Multumim pentru faptul ca datorita interviului tau am patruns si noi in mijocul minunatei tale familii,multa sanatate la toti si sa va creasca mare 'generalul'

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Draga Sidy, Cum eu sunt nou venita pe gustos.ro , am descoperit recent interviurile voastre. Iti doresc sanatate si sa-ti implinesti visul de a deschide o pensiune; zona voastra e superba si experienta si imaginatia ta in bucatarie sunt o cheie sigura spre succes. Mihaela

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Fetelor va multumesc frumos la toate ca ati avut bunavointa sa-mi cititi interviul ! Uite asa ne vom cunoaste toate, mai bine. Si va astept cu drag sa-mi gustati preparatele...

  • Fara foto

    MYO, 30 ianuarie 2010

    Draga mea ... ma surprinzi mereu ! Sunt onorata ca ma numar printre cei care au mancat din preparatele tale si niciodata nu am reusit sa me revansez indeajuns pt ospitalitatea ta ! Iubesc sincer intreaga ta familie ... si tu o stii !!!? LA MULTI ANI , VALI !!!

  • Fara foto

    joly-gina, 30 ianuarie 2010

    Sidonia, te felicit pentru interviul tau si nu in ultimul rand vreau sa-i urez LA MULTI ANI lui Vali, sa se bucure multi, multi ani de acum incolo de papicile tale minunate sa inventez cat mai multe retete sa ni le spui si noua celor de pe forum in special eu am invatat multe de la tine si imi place sa iti citesc toate retetele si articolele sunt super dar mai ales ma bucur faorte mult cand faci ceva special pentru nepoteleul tau alexandru. Ma bucur ca te-am cunoscut si in privinta pensiuni pe care ti-o doresti de atata timp iti tin pumni si imi doresc sa reusiti cu toti sa o deschide-ti si promit ca eu o sa fiu primul turist care o sa iti calce pragul ,si sa gust din mancarurile tale gustoas si binenteles o sa le impartasesc si cunostintelor mele

  • Fara foto

    Laura S., 26 ianuarie 2010

    Hallölchen draga mea "surioara"! Iti multumesc ca m-ai facut atenta spre acesta pagina, in acest fel am putut afla mai multe despre persoana ta si unele lucruri care le avem in comun, mai ales "The Art Of Food". Gasesc intersant ca ne cunoastem de atita vreme si comunicam, e drept in ultimul timp mai putin, deoarece ai devenit bunica.Si nu o bunica oarecare , ci o "bunica" care isi adora la maxim nepotelul, si totui am realizat ca ptin acest intreviu, te-am cunoscut mai aproape. Imi place povestea cum l-ai cunoscut pe Vali, sotul tau caruia ii dores toate cee bune inca odata si o viata fericita sa avti toata familia, cu mic si mare! La fel iti/ urez ca "VISUL"vostru sa-l puteti realiza si poate ca, cine stie, o sa ne intilnim la un pahar de vorba in localul mult visat de tine si famila ta. Reteta ta preferata o sa o pun si eu in practica cit de curind, iar cea de "Gogogosi"- pot doar sa spun ca este o reteta f. buna pe care am facut-o si eu "barbateilor" mei bdragi si de care sint incintati de fiecare data. Pentru viitoar iti dorresc ica odata, ca tot ceea ce iti dortesti tu, sa se indeplineasca si iti mai multumesc pentru ca ne-ai dat prilejul sa te cunoastem mai bine! Iar in ceea ce priveste sfatul de la sfirsitul interviului, pot doar sa spun cxa este bine de retinut si urmat. FELICITARI!!! Cu prietenie si respect Laura S.(Austria)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Sidy esti asa cum mi te-am imaginat: draguta,simpatica,cu o carisma si un simt al umorului deosebit... Felicitari,multa inspiratie si putere de munca...

  • Fara foto

    anena, 25 ianuarie 2010

    Sidonia draga, te felicit pentru interviul tau si totodata vreau sa-i urez LA MULTI ANI lui Vali, sa se bucure multi, multi ani de acum incolo de papicile tale minunate.Pe linga ca esti o femeie si jumatate esti si o gospodina desavirsita. Ai mare dreptate atunci cind spui ca , gospodinele tinere se pot inspira din ceea ce voi, cele cu experienta postati pe acest site.Si nu numai cele tinere.Eu ori de cite ori am nevoie de o reteta, am o dilema culinara, am nevoie de o informatie intr-ale bucataritului, caut mai intii pe Gustos.ro. Iti doresc multi ani de viata, si de bucatarit.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Mi-a facut placere sa aflu ca ati putut sa ma cunoasteti mai bine, prin intermediul acestui interviu .Ne-am putea cunoaste personal la" Marea Intilneala " a fetelor de pe Forum ,ce va fi organizata in aceasta vara, . Cum anul trecut , la Alba Iulia a fost ceva de vis , sper ca istoria sa se repete si anul acesta, indiferent unde va fi organizata intilnirea. Va asteptam cu drag dragi "gustoase" si "gustosi" ! Multumesc echipei de la Tree.ro care a initiat aceste interviuri, prin care reusim sa ne cunoastem mai bine...

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

    la multi ani pentru sotul tau si felicitari pentru toate sfaturile si retetele pe care le postezi.multumim pentru toate.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

    Felicitari Sidy!!!Ma bucur sa te cunosc mai bine.Imi face placere mereu sa-ti citesc reetele,esti o gospodina desafvarsita.Citind interviul am putut sa aflu lucruri minunate despre tine si familia ta.Est o persoana deosebita.Mi-ar face placre sa te cunosc.La multi ani sotului tau! Sa fiti sanatosi,fericiti multi ani alaturi de copii.

  • Fara foto

    Adi Hadean, 23 ianuarie 2010

    Mă bucur că-s sursă de inspirație:-). Multă sănătate familiei. Să fiți fericiți:-).

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Felicitari,Sidy,esti de admirat,o persoana deosebita!!

  • Fara foto

    virginia, 22 ianuarie 2010

    Mi-a placut ce a-ti povestit aici. Felicitari pentru ca sunteti asa o buna gospodina. Stiu ca sunteti un om deosebit si aveti o familie extraordinara, asa ca toata admiratia! La multi ani sotulului! Virginia

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Fetelor va multumesc frumos pentru comentariile voastre care mi-au mers la suflet. Ma bucur ca cineva s-a gandit la noi sa ne ofere aceasta sansa de a ne cunoaste mai bine ! Totusi am ramas surprinsa ca fetele de pe Forum, mai ales cu cele cu care m-am intilnit la Alba Iulia, mi-au spus ca...nu ma cunosc ! Ca o data cu acest interviu au mai aflat noutati despre mine.... Si eu care credeam ca sunt o carte deschisa... Ma multumesc tuturor ca existati ! Multumesc tuturor din marea familie Gustos !

  • Fara foto

    Veronica Mirleneanu, 22 ianuarie 2010

    Sanatate sotului tau,viata lunga si fericita,alaturi de tine,draga Sidy,maestra in ale bucatariei,mama ,sotie si bunica iubitoare si devotata ! Visul sa vi se implineasca cat mai curand !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Sidy, te felicit pentru interviu! Credeam că ştiu destul de multe lucruri despre tine, dar s-a dovedit că nu-i adevărat! Nici nu mai îndrăznesc să mai postez vreo reţetă, pentru că eu nu sunt o adevărată gospodină, eu am început să gătesc pentru că n-am avut încotro! A trebuit să-mi hrănesc familia şi am făcut-o, dar nu cu pasinea pe care o depui tu. Sigur că le satisfac fiecăruia preferinţele, dar asta pentru că-i iubesc pe ei, nu pentru că îmi place să gătesc! Sigur că gătind ani de zile am învăţat să fac şi lucruri deosebite, dar nu că mi-ar fi plăcut în mod deosebit! Te felicit!

  • Fara foto

    husni, 22 ianuarie 2010

    Felicitari pt.interviu.De citeva zile,n-am vizitat site-ul gustos....am aflat de interviu,din intimplare,pe forum. Si eu am invatat,draga Sidy,tot de la Silvia Jurcovan.Imi place si acum. Mi-a placut mult ceea ce ai spus despre monotonia culinara. D-zeu sa te binecuvinteze pe tine si familia ta ! Si in continuare,sa ne bucuri cu retetele tale !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Felicitari, draga Sidy! Un interviu frumos si plin de invataminte. Ma bucur mult ca v-am cunocut personal pe tine si pe Valy. Sunteti oameni minunati. Mult succes in tot ceea ce faci si tot ce doresti sa se implineasca.

  • Fara foto

    diana, 22 ianuarie 2010

    Sidy te felicit pt interviu, foarte frumos ! La multi ani sotului tau! Frumoasa povestea cum v-ati cunoscut! Iti doresc ca visul de a avea o pensiune sa ti se implineasca cat mai curand ,cu siguranta ca vei avea succes, mai ales daca vei gati tu.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Felicitari Sidy! Esti un om minunat si o adevarata gospodina.Iti doresc numai bine!

  • Stan Elena

    Stan Elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    La multi ani! sotului si intregii familii! Super articolul!

  • Fara foto

    lia, 22 ianuarie 2010

    La multi ani!pt sotul tau si pt voi intreaga familie. Felicitari pt ceia ce faci si pt felul in care stii sa-ti tii unita familia. Sanatate, realizari si viata lunga tuturor.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Felicitari Sidy,asa am aflat si noi multe lucruri interesante despre tine. Inca o data felicitari pentru sotul tau,si viata lunga alaturi de frumoasa ta familie.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Foarte frumos din partea gustos-ului ro pentru acest interviu! Sidy e sufletul acestui site si pot spune si veterana pe forumul gustos ro E placut si foarte frumos sa stai de vorba cu oameni deosebiti si sa afli si anumite secrete culinare

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Interesante informatiile lui Sidy in ceea ce priveste domeniul gastronomic si nu numai.Interesant si emotionant si momentul acestui interviu-sarbatorirea zilei de nastere a sotului tau.Felicitari Sidy!Asteptam si alte intervenii legate de arta culinara.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Felicitari Sidy, un interviu foarte frumos, complet, plin de povete pt gospodinele receptive. Iti doresc mult sa-ti realizezi visul, iar eu sa am ocazia sa iti vizitez pensiunea alaturi de alte gustoase, acolo sa fie punctul nostru de intalnire. Sa ai sanatate si inspiratie, la cat mai multe retete gustoase!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Felicitari draga Sidy,sa-ti traiasca sotul inca 30 de ani si tu alaturi de el si de copiii vostri.Familia este cel mai de pret lucru pe pamant.Sidy,sa ai viata lunga si sa pui cat mai multe retete pe site-ul '''Gustos.ro'''.Stiam ca ai lucrat in armata,dar nu am stiut ca ai fost cu grad de ofiter.Bravo tie.Felicitari pentru acest minunat interviu.Foarte frumos compus.

  • Nicoleta Mariana Sandulache

    Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Felicitari Sidy si sa-ti traiasca sotul, am sa incerc tocanita cu galusti cu care sunt sigura ca voi face furori. Nu pot decat sa iti urez multe retete in continuare si sa ti se realizeze toate dorintele. Cu drag.

  • Fara foto

    Epure Mariana, 21 ianuarie 2010

    Sidy esti fenomenala! felicitarile mele! imi place tare mult cum ai raspuns la intrebari si ma regasesc si eu in partea cu retetele pe care la fel nu pot sa le respect ad literam! am aflat mai multe despre tine si te invidiez la modul simpatic pentru prietenii din alte parti care iti trimit retete de pe acolo.Noroc ca tu nu tii secret pentru tine si ne impartasesti si noua retetele.Te tzuc si mi-a facut placere sa citesc fiecare cuvintel!