Am gasit-o! Cea mai buna reteta cu ceapa — e uimitoare, autentica si absolut miraculoasa! Mie îmi place s-o servesc cu cod, dar e la fel de buna si cu pui fript. Trebuie s-o încercati!

Oamenii se întreaba mereu cum sa-si schimbe radical felul de a gati pentru a face meniurile mai interesante. Sau, poate, putin mai sanatoase.
Iata, în cele ce urmeaza, raspunsul: un mic, dar foarte concentrat capitol despre legume. Chiar daca devin ceva mai eclectic odata cu trecerea timpului, metodele mediteraneene de preparare si condimentare a legumelor ramân favoritele mele. Iar retetele cu legume din acest capitol sunt cu adevarat exceptionale. Ele reflecta destul de mult stilul britanic modern, prin feluri de mâncare de genul: piure de mazare cu menta, piure de telina sau cele mai bune cepe coapte din lume.

Ori de câte ori e posibil, încercati sa folositi legume ceva mai putin comune, pentru ca… daca noi nu le cumparam, magazinele nu se vor mai aproviziona cu ele. În ultimii ani, s-a desfasurat o adevarata revolutie a pietelor taranesti de weekend. Va rog, încercati sa-i sprijiniti pe acesti oameni, deoarece pasiunea lor autentica de a cultiva si furniza produse agricole excelente poate fi pentru noi o lectie.

Cele mai bune cepe coapte din lume

4 PORTII
4 cepe albe de marimea unei mingi de tenis, decojite • ulei de masline • 2 catei de usturoi, decojiti si tocati marunt • 4 crengute de rozmarin proaspat, cu frunzele de la baza culese si tocate • 8 linguri de smântâna dulce • 2 mâini de parmezan ras • sare de mare si piper negru proaspat macinat • 4 felii de pancetta sau bacon afumat cu striuri.

Fierbeti cepele în multa apa timp de 15 minute, pâna se fragezesc un pic. Scoateti-le din vasul în care au fiert si lasati-le sa se raceasca. Apoi, cu un cutit ascutit, taiati câte o bucata de 2,5 cm din vârful fiecarei cepe, tocati bucatile marunt si puneti-le deoparte. Daca e necesar, îndepartati putin si din capatul radacinos al cepelor, astfel încât acestea sa stea drept în tava. Cu ajutorul unei linguri, scoateti
o parte dintre foile interioare ale fiecarei cepe (cam cât sa umpleti lingura), lasând exteriorul intact. Tocati-le marunt si pe acestea si adaugati-le peste restul de ceapa tocata.

Preîncalziti cuptorul la 200°C/treapta 6 la cel pe gaz. Separat, încingeti o tigaie si adaugati putin ulei de masline, usturoiul, toata ceapa tocata si ceva frunze de rozmarin tocate. Prajiti ingredientele vreo 2 minute pâna se înmoaie, apoi micsorati flacara, turnati smântâna si luati de pe foc. Amestecati par me zanul în compozitie si asezonati.

Mie îmi place sa înfasor fiecare ceapa într-o felie de pancetta si apoi s-o fixez cu 1 crenguta de rozmarin (cu capatul fara frunze taiat oblic, pentru a fi ascutit) sau cu o jumatate de betisor de cocteil. Rozmarinul si pancetta vor da o aroma deosebita cepei, pe masura ce se coc împreuna. Asezati cepele într-o tava si puneti cu lingura, în fiecare dintre ele, sosul de ceapa tocata. Coaceti vreo 25 de minute în cuptorul preîncalzit, pâna când cepele devin fragede — depinde de marimea lor. E interesant sa experimentati aceasta reteta cu diverse brânzeturi, asa ca merita s-o încercati.

 

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 36 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Fornazier Anca, 18 iulie 2014

    tare bune

  • Fara foto

    Angelica Maracineanu, 18 iunie 2014

    SUPEEEEER....IMI PLACE....FOARTE SANATOS...

  • Fara foto

    Naurice Hutanu, 16 aprilie 2014

    VREI SA FACI BANI PE INTERNET INVESTIND DOAR TIMP ? http://www.marketglory.com/strategygame/nas87 O sursa din care cu timpul poti scoate bani fara sa investesti. MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care ai posibilitatea de a converti moneda virtuala in bani reali. Ai posibilitatea sa: muncesti, infiintezi companii, candidezi la guvern, recomanzi referali, sa dobandesti grade militare si sa-ti construiesti propria organizatie.Lumea se inscrie pentru ca e gratuit si este foarte atractiv, e palpitant sa-ti faci propria afacere virtuala din care sa beneficiezi in lumea reala. Oricine are timp un minut sau cateva minute pe zi,nu este o activitate care sa iti rapeasca timpul. Este un joc care se aliniaza trendului actual si cred ca MarketGlory va deveni tot mai popular. Pentru inceput trebuie sa dai minim 5 Lupte .... si munca odata la 24 ore. Daca vrei sa incerci inregistreazate aici : http://www.marketglory.com/strategygame/nas87

  • Fara foto

    Trocaru Lucica, 16 aprilie 2014

    daca e pasiune,si indemanare,nimic nu e complicat,cel mai important este sa ai cu ce sa cumperi si sa gasesti ingredientele care trebuiesc.

  • Fara foto

    Adriana Costache, 28 decembrie 2013

    prea complicat

  • Fara foto

    frunza janet, 19 noiembrie 2013

    Cea mai buna ceapa coapta o facea mama mea!Punea la cuptor ceapa,din aia micuta,cu frunze cu tot,le lasa pana se inmuiau,le curate si le punea intr-un vas si apoi punea sare,ulei si otet...cea mai grozava salata la un fel doi!

  • Fara foto

    Anca, 29 aprilie 2010

    Reteta asta am vazut-o la Jamie Oliver acum vreo 4 ani. Si lui ii placea sa fixeze pancetta cu rozmarin taiat oblic la capatul fara frunze.

  • Fara foto

    ciobanufm, 23 februarie 2010

    reteta mi se pare cel putin interesanta si am sa incerc sa fac si eu acasa:

  • Fara foto

    ciobanufm, 23 februarie 2010

    Pt S vreau sa ii spun ca maioneza de casa este mult mai sanatoasa pt organism decat cea de cumparat deoarece nu are stabilizatori sau coloranti. maioneza in general contine grasimi si daca omul are deja probleme cu colesterolul este posibil sa i se faca rau dupa ce foloseste maioneza//

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Reteta este foarte interesanta si trebuie incercata.

  • Fara foto

    consuela, 13 februarie 2010

    se aleg cite cepe doriti si le puneti intr-o tava le bagati in cptorul incins pina se inmoaie bine am uitat sa spun ca ceapa trebuie sa fie cu tot cu coaja dupa ce sa copt bine se curata de coaja se pune intr-un castron cu apa si putia sare e o bunatate sa o maninci cu cartofi copti si cu slanina afumata

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Nici eu nu am mancat ceapa coapta... Mama mea imi spunea ca apoftit cand era mica la ceapa coapta in spuza(cenusa ramasa de la jar)de la niste tigani lingurari. Sunt bune si interventiile despre ceapa uitata si apoi folosita Multumim pentru informatii!

  • Fara foto

    Crina, 03 februarie 2010

    In ce oras se desfasoara Targul cu produse traditionale dobrogene? As dori sa degust si eu ceapa alba de Romania. pt Onionu

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    O reteta interesanta care trebuie incercata macar odata.

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    O reteta interesanta,ceapa coapta n-am mancat niciodata.

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    as zice ca ma indoiesc de veridicitatea datelor din comentariul de dinainte,cele referitoare la toxicitatea cepei.e cunoscuta actiunea ei antiseptica,asa cum o probeaza prima parte a articolului,care circula pe internet de ceva vreme.atunci cum se justifica a doua parte ? maioneza industriala e contine aditivi alimentari ,e-uri,e mai sanatoasa decat ceapa taiata ? cum ramana cu ceapa uscata ?

  • Fara foto

    marcel, 02 februarie 2010

    dar si atunci cand faci un gratar e forte buna si ceapa coapta alaturi e foarte buna

  • Fara foto

    cezarina, 01 februarie 2010

    Cureti 3 cepe si le tai ca pt salata ,le calesti in ulei si un pic de unt fara a le lasa sa se rumeneasca dupa care adaugi 1 litru de supa de pui sau de peste .Adaugi daca vrei si un pic de cascaval ras ,sare ,piper dupa gust. Daca vrei sa fie mai gustoasa poti sa o pui intr-un bol i-i pui pe deasupra cubulete de paine prajita presarate cu cascaval ras si o bagi 5 minute la cuptor pana se rumeneste un pic cascavalul . Este excelenta SUPA DE CEAPA ,eu locuiesc in spaniea si am invatzat sa fac aici . Pofta buna! Pt.RAMONA

  • Fara foto

    tinuunit, 01 februarie 2010

    ca sa faci supa d ceapa trebuie sa faci prima data o supa de legume pt.baza strecori supa cand e gata[e bine sa fie mai concentrata],tai ceapa rondele o calesti si la sfarsit adaugi boia dulce o lasi un pic p foc si o dai jos d p foc pui supa intr un bol rezistent la caldura pt cuptor adaugi ceapa si crutoane d paine peste crutoane pui cascaval sau parmezan si o pui la cuptor 7 min la 200 grade. pofta buna!

  • Fara foto

    unit, 01 februarie 2010

    interesant am sa incerc si eu la servici

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Mie în general ceapa prăjită îmi face rău, dar pregătită aşa cred că u mai e nici o problemă.

  • Fara foto

    onionu, 31 ianuarie 2010

    va felicit pentru reteta si pentru faptul ca apreciati efortul celor pasionati de horticultura care au reusit sa produca la noi in tara legume pe care le gaseam doar in hipermarket.Va recomand sa consumati ceapa cu coaja alba cu gust divin pe care am cultivat-o eu pentru prima oara in Romania pe un teren in zona Mangalia. Sa incercati si ceapa alba pane.De asemenea,va recomand sa consumati si malaiul obtinut din porumb cu bobul rosu deoarece are un continut ridicat de vitamina A si vitamina C, fiind si mai usor asimilabil de catre organism.VA ASTEPT LA PIETELE VOLANTE SI IN PARCUL TINERETULUI IN PERIOADA 12-26 FEBRUARIE LA TARGUL**dragostea trece prin stomac** cu produse traditionale dobrogene. PETRECERE DOBROGEANA CU GHIUDEM SI CU PASTRAMA, CEAPA ALBA CU GUST DIVIN, ALATURI DE-UN VIN PELIN

  • Fara foto

    Laura, 31 ianuarie 2010

    Foarte interesanta reteta, cred ca e si buna. Cere putin timp, dar merita incercata.

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    imi place cum suna reteta si am s-o incerc.ceapa coapta e buna si simpla d'apoi cu toate bunatatile astea.

  • Fara foto

    ella, 30 ianuarie 2010

    cred ca sunt oribile, englezii nu prea au gusturi si nu se prea pricep la bucatarie. ce gust poate sa aiba ceapa cu usturoi si cu smantana? o porcarie.

  • Fara foto

    marita28 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Cred ca sunt foarte bune; dar daca se pune altceva in loc de rozmarin proaspat - de exemplu uscat sau poate alte verdeturi?

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Sunt delicioase cepele coapte alaturi de pui.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Foarte interesant...! Neaparat trebuie incercata reteta, cred ca e tare gustoasa....

  • Fara foto

    maria, 29 ianuarie 2010

    pt ramona http://www.pranzuldincaserola.ro/2009/09/15/supa-de-ceapa/

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Tare gustoase trebuie sa fie.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Felicitari !

  • Fara foto

    Ramona, 29 ianuarie 2010

    Faina retzeta, am si eu o intrebare: stie cineva cum se face supa de ceapa, am mancat odata in State, si mi-a placut tare mult, dar, din pacate nu am gasit nici o retzeta pe net. Va multzumesc

  • Fara foto

    lia, 29 ianuarie 2010

    Cred ca este un deliciu, trebue neaparat sa incerc si eu...Felicitari! pt articol.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Foarte interesanta aceasta reteta,sigur am sa o testez.Am mai testat o reteta de pe acest site cu supa de ceapa si numi-am inchipuit ca poate sa fie asa de delicioasa.Ceapa este un aliment foarte bun si delicios.Felicitari pentru acest minunat articol.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Interesanta reteta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Un articol tare interesant,iar reteta este deosebita...