Renumitul bucatar Jamie Oliver a incheiat cu succes lupta pe care o ducea de ani de zile impotriva lantului de restaurante fast-food McDonald's! El a reusit, in sfarsit, sa demonstreze ca hamburgerii preparati de celebra franciza nu sunt potriviti pentru consumul uman!
 
Dupa ani de zile in care a militat impotriva burgerilor produsi de McDonald's, Oliver a decis ca este timpul sa prezinte tuturor procesul prin care sunt preparati burgerii. Astfel, Jamie a demonstrat cum hamburgerii sunt preparati nu numai din carne de vita, ci si din “mazga roz”, dupa cum a denumit chiar el amestecul de resturi. Mai precis, “mazga roz” este preparata din resturi si intestine malaxate care, ulterior, sunt stropite cu hidroxid  de amoniu, o substanta periculoasa pentru organismul omenesc. 
 
Recent, cei de la McDonald's au decis sa schimbe reteta hamburgerilor de vita si sa elimine hidroxidul de amoniu din procesul de preparare. Cu toate acestea, ei nu vor sa recunoasca in mod oficial ca presiunile facute de Jamie Oliver sunt cele care i-au determinat sa adopte aceasta schimbare.
 
“Practic, se ia un produs care se regaseste de obicei in cea mai ieftina mancare pentru caini, se proceseaza si apoi se vinde oamenilor”, a declarat Jamie Oliver. “De ce ar dori un om intreg la cap sa puna carne umpluta cu amoniu in gura copiilor lui?”, a continuat celebrul bucatar.
 


Sursa articol si sursa foto

 • 6 comentarii
 • Horia Laurentiu, 23 decembrie 2014

  Nu am mai mancat de la ei pentru ca de fiecare data cand mancam aveam probleme cu stomacul.

 • Lacatusu Vladimir, 15 august 2013

  :)

 • Alina Elena, 15 august 2013

  pff gata see you m'c.:(

 • Bianca Ionescu, 14 august 2013

  bravo Jamie!

 • Mihalache Florina, 14 august 2013

  ADIOSSS MAC...

 • Valentin Ninu, 14 august 2013

  mai vreti...