Nu trebuie sa fie timp de sarbatoare. Nu trebuie sa aiba loc nici vreun eveniment deosebit in familie. Orice zi, indiferent de anotimp, poate sa fie una minunata. Ca un Craciun retrait iarasi, si iarasi, zi de zi. Atunci cand Jamie gateste, zilele sunt delicios de minunate. Iar acest sentiment este pur si simplu contagios.
Cu siguranta o sa fiti entuziasmati de capitolul ce are ca tema “mancarurile rapide”, unde veti descoperi “retete salvatoare de timp”. Cu alte cuvinte, veti afla cat timp puteti economisi seara, pregatind mancaruri savuroase, si cat de mult se vor bucura cei dragi ce va au alaturi. Timp mai scurt de preparare si mai putine… vase de spalat. Cam tot ce si-ar putea dori oricine.
Jamie va initiaza in arta prajirii, coacerii la punga de aluminiu - “mese la pachet tip Jamie Oliver”.
Primul volum din acest an si cel de-al unsprezecelea al seriei Jamie Oliver apare impreuna cu Jurnalul National vineri, 8 ianuarie.
Piept de pui la pachet, cu ciuperci, unt, vin alb si cimbru
Pentru 2 protii
2 bucati a cate 200 g piept de pui, fara piele
1 mana de ciuperci porcini uscate
255 g ciuperci amestecate, rupte in bucati
1 pahar mare de vin alb
3 cubulete mari de unt
1 mana de cimbru proaspat
2 catei de usturoi, decojiti si feliati
Deoarece reteta este pentru 2 persoane, voi face un pachet mai mare, in care sa incapa tot. Folosind folie lata de aluminiu, pregatiti pachetul punand 2 bucati de folie una peste alta (cam de lungimea a 2 cutii de pantofi), sigiland 3 laturi si lasand-o pe ultima deschisa.
Incalziti cuptorul la 220°C/ treapta 7 la cel pe gaz. Amestecati toate ingredientele intr-un castron, inclusiv puiul. Puneti amestecul in pachetul de aluminiu, cu tot sosul de vin, avand grija sa nu per forati folia. Sigilati ultima latura, asigurandu-va ca pachetul e inchis etans, si asezati-l intr-o tava pentru cuptor. Puneti tava la foc mare pe plita pentru 1 minut, ca sa se incinga, apoi coaceti 25 de minute la nivelul din mijloc al cuptorului.
Scoateti pachetul din cuptor si puneti-l pe o farfurie intinsa, apoi desfaceti folia. Puteti modifica reteta dupa dorinta — pastarnacul, slanina afumata si vinul rosu merg la fel de bine, in acest caz.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii