Nu trebuie sa fie timp de sarbatoare. Nu trebuie sa aiba loc nici vreun eveniment deosebit in familie. Orice zi, indiferent de  anotimp, poate sa fie una minunata. Ca un Craciun retrait iarasi, si iarasi, zi de zi. Atunci cand Jamie gateste, zilele sunt delicios de minunate. Iar acest sentiment este pur si simplu contagios.

Cu siguranta o sa fiti entuziasmati de capitolul ce are ca tema “mancarurile rapide”, unde veti descoperi “retete salvatoare de timp”. Cu alte cuvinte, veti afla cat timp puteti economisi seara, pregatind mancaruri savuroase, si cat de mult se vor bucura cei dragi ce va au alaturi. Timp mai scurt de preparare si mai putine… vase de spalat. Cam tot ce si-ar putea dori oricine.

Jamie va initiaza in arta prajirii, coacerii la punga de aluminiu  - “mese la pachet tip Jamie Oliver”.

Primul volum din acest an si cel de-al unsprezecelea al seriei Jamie Oliver  apare impreuna cu Jurnalul National vineri, 8 ianuarie. 

 

Piept de pui la pachet, cu ciuperci, unt, vin alb si cimbru

 

Pentru 2 protii

2 bucati a cate 200 g piept de pui, fara piele

1 mana de ciuperci porcini uscate

255 g ciuperci amestecate, rupte in bucati

1 pahar mare de vin alb

3 cubulete mari de unt

1 mana de cimbru proaspat

2 catei de usturoi, decojiti si feliati

 

Deoarece reteta este pentru 2 persoane, voi face un pachet mai mare, in care sa incapa tot. Folosind folie lata de aluminiu, pregatiti pachetul punand 2 bucati de folie una peste alta (cam de lungimea a 2 cutii de pantofi), sigiland 3 laturi si lasand-o pe ultima deschisa.

Incalziti cuptorul la 220°C/ treapta 7 la cel pe gaz. Amestecati toate ingredientele intr-un castron, inclusiv puiul. Puneti amestecul in pachetul de aluminiu, cu tot sosul de vin, avand grija sa nu per forati folia. Sigilati ultima latura, asigurandu-va ca pachetul e inchis etans, si asezati-l intr-o tava pentru cuptor. Puneti tava la foc mare pe plita pentru 1 minut, ca sa se incinga, apoi coaceti 25 de minute la nivelul din mijloc al cuptorului.

Scoateti pachetul din cuptor si puneti-l pe o farfurie intinsa, apoi desfaceti folia. Puteti modifica reteta dupa dorinta — pastarnacul, slanina afumata si vinul rosu merg la fel de bine, in acest caz.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    cristina, 04 august 2014

    imi plac retetele culinare ale lui!

  • Fara foto

    Raduna Steluta, 03 noiembrie 2013

    superr reteta!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

    Hmmmmmmmmmmmm...ce bun trebuie sa fie ! Te lingi pe degete si se face rapid !

  • Fara foto

    stefan c., 08 aprilie 2010

    este excelenta, credeti-ma pe cuvant! eu nu am mai pus ciuperci, nu prea imi plac decat gratinate, dar am pus pastarnac cu vinul alb. excelent!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Am pregatit aceasta reteta ,e super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Foarte bun, fara prea mare zdroaba.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Interesanta reteta.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    O interesanta reteta care nu ne rapeste nici mult timp si care ,cred,ca e si foarte buna !

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Tentanta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    O reteta rapida si interesanta...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

    O idee foarte buna,chiar azi am invitati si pentru ca am file curcan am sa fac si eu sa vad cate este de bun.Sunt sigura ca este un deliciu,asa ca nu pot decat, sa spun felicitari pentru articol.

  • Fara foto

    Mariana, 07 ianuarie 2010

    Buna idee!!! Dar reteta nu are video? Si voi ati fost inspirati ce aceste retete! Felicitari!