Cum ne putem incuraja copiii sa aiba obiceiuri alimentare sanatoase

Cand copiii incep sa creasca si vor sa isi castige independenta, mancarea poate deveni si ea un subiect de manifestare a acestei independente.  

Cum ne putem incuraja copiii sa aiba obiceiuri alimentare sanatoase

Aveti mai jos cateva trucuri care va pot ajuta sa va descurcati cu nevoile copiilor din timpul meselor:
 
Nu transformati mancarea si mesele intr-o lupta!
Alaturi de o nutritie sanatoasa, sa nu transformi mancarea intr-o lupta este unul dintre cele mai importante aspecte ale mancatului sanatos. Cand ne certam cu copiii nostri pe mancare, cearta devine mai importanta ca mancarea.
 
Ajutati-va copiii sa se concentreze pe mancare
Incercati sa manacati impreuna, intr-o atmosfera placuta, fara televizor sau jocuri video, povestind cateodata despre manacarea de pe masa sau lucruri despre mancare in general.
 
Nu folositi mancarea ca recompensa sau pedeapsa
Exista mijloace mai eficace de disciplinare ca recompensele si pedepsele, precum Training-ul parintilor eficace, dar daca va hotarati sa le folositi, nu folositi mancarea pentru asta. Toti specialistii, indiferent de filozofia lor de parenting va vor spune acelasi lucru. Mancarea nu ar trebui sa fie un privilegiu pe care copii sa trebuiasca sa il castige. Toti copiii merita sa fie hraniti. Sa legati mancarea de un anumit tip de comportament mai degraba decat de foame, invata copii sa isi ignore semnalele corpului.
 
Hraniti-va copiii cand le e foame
Cateodata, din dorinta de a le face copiilor un program coerent, punem mancare in fata lor cand acestora nu le este foame. Desi poate fi dificil pentru viata de familie, acceptati un nivel de flexibilitate in jurul orelor de masa ale familiei, cu scopul de a incuraja copiii sa manance cand le este foame mai degraba decat cand trebuie.
 
Gatiti cu copiii vostri
Copiii vor fi mult mai dispusi sa manace lucruri la a caror preparare au participat. Vor invata lucruri legate de cum se prepara manacarea, cum ajunge morcovul din piata in supa. Se vor simti capabili sa faca lucruri de oameni mari.

Cateva reguli pentru gatit cu copiii: Preparati lucruri dinainte, copiii nu au rabdarea necesara sa astepte - daca faceti biscuiti si coca trebuie sa stea la frigider, faceti-o dinainte. Asteptati-va sa se faca mai multa mizerie ca de obicei si bucurati-va de toate lucrurile pe care copiii vostri le invata in loc sa va suparati din cauza mizeriei. Aveti grija la siguranta copiilor in bucatarie).

 
Text oferit de Parentime - adaptat dupa Becoming the parent you want to be, cu permisiunea autoarelor Laura Davis si Janis Keyser

 
 
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise