Andreea Juganaru ne ofera: PUNGUTE GUSTOASE

Niste aperitive delicioase si foarte aratoase. Sunt perfecte pentru o masa de Paste la care doriti sa va impresionati invitatii.

Andreea Juganaru ne ofera: PUNGUTE GUSTOASE

Ingrediente pentru 8 bucati:

Pentru aluat:

550 g faina de grau

250 g crema de branza Philadelphia

3 linguri de smantana

2 galbenusuri

1 lingura otet

1/2 lingurita praf de copt

1 praf de sare

Pentru umplutura:

mix de legume (1 morcov, 1 ardei gras rosu, 6 buchetele broccoli, 10 pastai fasole verde, 5 bucati porumb babycorn)

1/2 piept de pui afumat

100 g cascaval afumat

50 g unt

sare si piper dupa gust

Pentru ornat:

1 legatura ceapa verde

Optional:

1 lingurita boia dulce

100 g smantana

1 crenguta rozmarin

Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de copt si sarea. Intr-un castron mai mare amestecam galbenusurile cu crema de branza si smantana, adaugam lingura de otet. Incepem sa incorporam mixul de faina. Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Dam aluatul la frigider pentru 1 ora.

Incingem cuptorul la 170 grade Celsius, pregatim umplutura.

Pentru umplutura taiem pieptul de pui si legumele cubulete. Intr-o tigaie incingem untul, prajim usor de tot pieptul de pui si adaugam si legumele. Sotam legumele pana se inmoaie usor, potrivim de sare si piper. Lasam sa se raceasca.

Pregatim bucati de sfoara de bucatarie lungi de 10 cm, sau bride de silicon (daca aveti).

Scoatem aluatul de la frigider si intindem din el o foaie foarte subtire. Cu ajutorul unei farfurii taiem cercuri din aluat, de marimea unei clatite. Punem in centrul foii de aluat 2 linguri de umplutura, presaram cascaval ras pe deasupra. Strangem marginile aluatului usor de tot ca si cum am strange la gura un saculet. Imediat legam aluatul cu bucatile de sfoara sau bridele de silicon. Asezam pungutele pe tava acoperita cu hartie de copt si dam la cuptorul incins pentru 15 minute.

Scoatem pungutele din cuptor si le lasam cateva minute sa se raceasca usor. Scoatem cu grija bridele de silicon sau taiem sfoara de bucatarie. Alegem cele mai lungi fire de ceapa si legam cu ele pungutele, acolo unde au stat la copt bucatile de ata sau bridele de silicon.

Se servesc caldute eventual presarate cu boia dulce pe pat de smantana.

Pofta buna!

Puteti gasi si alte retete inedite si delicioase pe blogul: andreeachinesefood.blogspot.com

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi