Deoarece de obicei ne ramin multe albusuri, va impartasesc reteta unei prajituri din albus.


Ingrediente:
Pentru blat:
-150 g de margarina(sau unt) moale
-300 g de zahar pudra
-8 albusuri
-200 g de faina
-1 lamiie
-1/2 lingurita de praf de copt(optional)
-1/2 lingurita de vanilie

Pentru glazura:
-2,5 linguri de lapte
-2 linguri pline cu zahar pudra
-1,5 lingura de cacao
-25 g de unt

Mod de preparare:
In primul rind se pregateste lamaia asa: lamaia, dupa ce se rade, se curata de coaja si de coaja alba (care e amara); dupa ce se curata, se stoarce, apoi ceea ce ramine se taie foarte marunt.
Deci, de la lamiie folosim: coaja rasa,sucul si lamiia ramasa, taiata f. marunt.
Margarina se freaca bine cu zaharul, sucul de lamiie si vanilia. La aceasta compozitie,se adauga jumatate din albusurile batute,coaja de lamiie si lamiia taiata marunt. Se amesteca bine,apoi se adauga faina(cernuta cu praful de copt); se amesteca,apoi,se pune restul de albus batut. Se amesteca usor,sa se omogenizeze totul.
Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt. Eu am folosit tava rotunda, cu diametrul de 36 cm.
Se coace la foc mediu cca 45 de minute; in timp ce se coace, dupa cca 25 minute, acoperim prajitura cu hirtie,sa nu se rumeneasca, prea tare.
Cind prajitura e gata, o lasam sa se raceasca, la temperature camerei; dupa ce s-a racit, punem deasupra glazura, intr-un strat subtire. Pentru glazura: toate ingredientele le fierbem la foc mic, pina ce compozitia se ingroasa,atit cit permite sa fie intinsa (intr-un strat subtire), cu un cutit.
Pe urma o lasam sa se raceasca, intr-un loc rece (nu frigider),dupa care,se taie romburi.
Glazura aceasta,nu se va intari.
E o prajitura acrisoara, foarte buna ppentru iubitorii de dulciuri acrisoare.

Gasiti mai multe retete gustoase pe pagina de profil, click aici.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Doina Ion, 15 ianuarie 2016

    Excelenta prajitura, am preparat-o in acesta seara a durat 20 de minute si am pus in loc de glazura, ciocolata menaj. E si foarte gustoasa