Camelia Khalil ne ofera: PRAJITURA DIN ALBUSURI

Deoarece de obicei ne ramin multe albusuri, va impartasesc reteta unei prajituri din albus.

Camelia Khalil ne ofera: PRAJITURA DIN ALBUSURI

Ingrediente:

Pentru blat:

-150 g de margarina(sau unt) moale

-300 g de zahar pudra

-8 albusuri

-200 g de faina

-1 lamiie

-1/2 lingurita de praf de copt(optional)

-1/2 lingurita de vanilie

Pentru glazura:

-2,5 linguri de lapte

-2 linguri pline cu zahar pudra

-1,5 lingura de cacao

-25 g de unt

Mod de preparare:

In primul rind se pregateste lamaia asa: lamaia, dupa ce se rade, se curata de coaja si de coaja alba (care e amara); dupa ce se curata, se stoarce, apoi ceea ce ramine se taie foarte marunt.

Deci, de la lamiie folosim: coaja rasa,sucul si lamiia ramasa, taiata f. marunt.

Margarina se freaca bine cu zaharul, sucul de lamiie si vanilia. La aceasta compozitie,se adauga jumatate din albusurile batute,coaja de lamiie si lamiia taiata marunt. Se amesteca bine,apoi se adauga faina(cernuta cu praful de copt); se amesteca,apoi,se pune restul de albus batut. Se amesteca usor,sa se omogenizeze totul.

Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt. Eu am folosit tava rotunda, cu diametrul de 36 cm.

Se coace la foc mediu cca 45 de minute; in timp ce se coace, dupa cca 25 minute, acoperim prajitura cu hirtie,sa nu se rumeneasca, prea tare.

Cind prajitura e gata, o lasam sa se raceasca, la temperature camerei; dupa ce s-a racit, punem deasupra glazura, intr-un strat subtire. Pentru glazura: toate ingredientele le fierbem la foc mic, pina ce compozitia se ingroasa,atit cit permite sa fie intinsa (intr-un strat subtire), cu un cutit.

Pe urma o lasam sa se raceasca, intr-un loc rece (nu frigider),dupa care,se taie romburi.

Glazura aceasta,nu se va intari.

E o prajitura acrisoara, foarte buna ppentru iubitorii de dulciuri acrisoare.

Gasiti mai multe retete gustoase pe pagina de profil, click aici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise