Deoarece de obicei ne ramin multe albusuri, va impartasesc reteta unei prajituri din albus.
Ingrediente:
Pentru blat:
-150 g de margarina(sau unt) moale
-300 g de zahar pudra
-8 albusuri
-200 g de faina
-1 lamiie
-1/2 lingurita de praf de copt(optional)
-1/2 lingurita de vanilie
Pentru glazura:
-2,5 linguri de lapte
-2 linguri pline cu zahar pudra
-1,5 lingura de cacao
-25 g de unt
Mod de preparare:
In primul rind se pregateste lamaia asa: lamaia, dupa ce se rade, se curata de coaja si de coaja alba (care e amara); dupa ce se curata, se stoarce, apoi ceea ce ramine se taie foarte marunt.
Deci, de la lamiie folosim: coaja rasa,sucul si lamiia ramasa, taiata f. marunt.
Margarina se freaca bine cu zaharul, sucul de lamiie si vanilia. La aceasta compozitie,se adauga jumatate din albusurile batute,coaja de lamiie si lamiia taiata marunt. Se amesteca bine,apoi se adauga faina(cernuta cu praful de copt); se amesteca,apoi,se pune restul de albus batut. Se amesteca usor,sa se omogenizeze totul.
Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt. Eu am folosit tava rotunda, cu diametrul de 36 cm.
Se coace la foc mediu cca 45 de minute; in timp ce se coace, dupa cca 25 minute, acoperim prajitura cu hirtie,sa nu se rumeneasca, prea tare.
Cind prajitura e gata, o lasam sa se raceasca, la temperature camerei; dupa ce s-a racit, punem deasupra glazura, intr-un strat subtire. Pentru glazura: toate ingredientele le fierbem la foc mic, pina ce compozitia se ingroasa,atit cit permite sa fie intinsa (intr-un strat subtire), cu un cutit.
Pe urma o lasam sa se raceasca, intr-un loc rece (nu frigider),dupa care,se taie romburi.
Glazura aceasta,nu se va intari.
E o prajitura acrisoara, foarte buna ppentru iubitorii de dulciuri acrisoare.
Gasiti mai multe retete gustoase pe pagina de profil, click aici.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii