Este reteta perfecta de placinta cu mere cu care nu aveti cum sa dati gres si sigur veti atinge multe corzi sensibile printre familie si invitati.
Ingrediente pentru aluat:
280 g faina,
un varf de cutit de sare,
230 g unt
(conform retetei ar fi trebuit sa folosesc 115 g grasime vegetala pentru
fragezirea aluatului, adica margarina dar eu nu o agreez sau untura, pe
care nu am de unde sa o procur si 115 g unt),
1 ou mare,
2 lingurite
otet alb,
2 linguri apa cu gheata

Preparam aluatul astfel:

- intr-un bol adanc se amesteca faina si sarea, se adauga untul si grasimea vegetala (reci) taiate bucatele si se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, pana cand compozitia devine nisipoasa

- separat, se bate oul impreuna cu apa si otetul , apoi se toarna incet peste compozitia cu faina si se amesteca pana cand compozitia devine vascoasa si poate fi modelata sun forma de minge.

- se imparte aluatul in doua, se fac doua mingii, care se invelesc in folie de plastic.

- se netezeste fiecare minge cu sucitorul, sub forma unui disc si se dau la rece pentru 30 minute (eu am pregatita acest aluat, cu o seara inainte, iar a doua zi cand am pregatit placinta, am scos discurile de aluat din frigider si le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei).

- se intinde fiecare disc de aluat, intre folii de plastic, pornind din mijloc spre exterior, pana cand atinge dimensiunile dorite.

Pentru umplutura am folosit:

- 115 g zahar (de preferat brun) - in aceste 115 g am inclus si un
pliculet zahar vanilinat

- 1 lingurita scortisoara, un varf de cutit de sare, 1 ligura faina

- 15 g unt

- 8 mere

Procedam astfel:

- curatam merele de coaja, cotor si seminte, le taiem feliisi le punem intr-un bol.

- amestecam zaharul cu scortisoara, sarea si faina si punem acest amestec peste mere.

- amestecam cu grija astfel incat feliile de mar sa fie acoperite pe toate partile.

Asamblarea placintei:

- intr-o tava cu diametrul de 23 cm asezam o foaie de placinta, punem deasupra merele si untul taiat cubulete, apoi cealalta foaie de aluat

- incretim marginile si facem 6 crestaturi deasupra si introducem placinta in cuptor, pentru 10 minute la foc mai iute, dupa care 35-40 minute la foc mai domol, pana cand se rumeneste aluatul

Lasam placinta la racit cam o ora, pudram cu zahar si servim cu mare, mare placere, pentru ca este absolut delicioasa.

Succes!

Gasiti mai multe retete delicioase pe blogul: Florideportocal.ro


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto