Cristina Baba ne ofera: PLACINTA DELICIOASA cu MERE

Este reteta perfecta de placinta cu mere cu care nu aveti cum sa dati gres si sigur veti atinge multe corzi sensibile printre familie si invitati.

Cristina Baba ne ofera: PLACINTA DELICIOASA cu MERE

Ingrediente pentru aluat:

280 g faina,

un varf de cutit de sare,

230 g unt

(conform retetei ar fi trebuit sa folosesc 115 g grasime vegetala pentru

fragezirea aluatului, adica margarina dar eu nu o agreez sau untura, pe

care nu am de unde sa o procur si 115 g unt),

1 ou mare,

2 lingurite

otet alb,

2 linguri apa cu gheata

Preparam aluatul astfel:

- intr-un bol adanc se amesteca faina si sarea, se adauga untul si grasimea vegetala (reci) taiate bucatele si se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, pana cand compozitia devine nisipoasa

- separat, se bate oul impreuna cu apa si otetul , apoi se toarna incet peste compozitia cu faina si se amesteca pana cand compozitia devine vascoasa si poate fi modelata sun forma de minge.

- se imparte aluatul in doua, se fac doua mingii, care se invelesc in folie de plastic.

- se netezeste fiecare minge cu sucitorul, sub forma unui disc si se dau la rece pentru 30 minute (eu am pregatita acest aluat, cu o seara inainte, iar a doua zi cand am pregatit placinta, am scos discurile de aluat din frigider si le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei).

- se intinde fiecare disc de aluat, intre folii de plastic, pornind din mijloc spre exterior, pana cand atinge dimensiunile dorite.

Pentru umplutura am folosit:

- 115 g zahar (de preferat brun) - in aceste 115 g am inclus si un

pliculet zahar vanilinat

- 1 lingurita scortisoara, un varf de cutit de sare, 1 ligura faina

- 15 g unt

- 8 mere

Procedam astfel:

- curatam merele de coaja, cotor si seminte, le taiem feliisi le punem intr-un bol.

- amestecam zaharul cu scortisoara, sarea si faina si punem acest amestec peste mere.

- amestecam cu grija astfel incat feliile de mar sa fie acoperite pe toate partile.

Asamblarea placintei:

- intr-o tava cu diametrul de 23 cm asezam o foaie de placinta, punem deasupra merele si untul taiat cubulete, apoi cealalta foaie de aluat

- incretim marginile si facem 6 crestaturi deasupra si introducem placinta in cuptor, pentru 10 minute la foc mai iute, dupa care 35-40 minute la foc mai domol, pana cand se rumeneste aluatul

Lasam placinta la racit cam o ora, pudram cu zahar si servim cu mare, mare placere, pentru ca este absolut delicioasa.

Succes!

Gasiti mai multe retete delicioase pe blogul: Florideportocal.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise