Irina Bucsa ne ofera: SALATA in COSULET de PAINE si FRIGARUI de MIEL

Pentru ca la mine in familie se cam “incrunta” la mancarurile grele stomacul, ficatul , bila si ce se mai gaseste implicat in digestie, incerc sa pregatesc pentru Paste si delicii mai usoare. Va prezint mai jos mai mult decat o salata, si va provoc sa o incercati!

Irina Bucsa ne ofera: SALATA in COSULET de PAINE si FRIGARUI de MIEL

Ingrediente “castron” (am folosit din aluat si pentru o paine):

500 g faina

2 lingurite drojdie uscata

2 lingurite sare

o lingura zahar

2 linguri ulei

2 lingurite busuioc uscat

50 ml apa

250- 300 ml lapte caldut (in functie de cat absoarbe faina, sa iasa un aluat nu foarte tare)

ou batut pentru uns

Ingrediente salata:

2 maini din frunzele cele mai tinere si frumoase de spanac pe care le puteti gasi

3-4 ridichi

2 rosii

100 g branza feta

un ou fiert

o lingura icre de pastrav sau de somon

Ingrediente dressing:

100 g smantana

2 linguri ulei de masline

zeama de lamaie

marar cat ne place

sare

Ingrediente frigarui de miel

2 muschiuleti de miel (“decupati” exact de langa coloana vertebrala)

un pahar cu vin (eu am folosit roze demidulce)

o lingura otet balsamic

2 linguri ulei

rozmarin, busuioc

sos de soia

3 catei de usturoi

piper

Primul lucru pe care il facem este sa punem muschiuletii la marinat cu toate ingredientele de mai sus (usturoiul se curata si se toaca marunt).

Dupa aceea incepem framantarea aluatului. Amestecam faina cu drojdia uscata si cu celelalte ingrediente in afara de lapte. Apoi punem laptele cald, putin cate putin, pana cand obtinem un aluat elastic si omogen. Lasam apoi aluatul la cald sa isi dubleze volumul.

Invelim un castron termorezistent in hartie de copt.

Modelam aluatul ca sa rezulte un fel de cos, apoi il dam cu ou batut.

Din restul de aluat eu am facut o paine. Am copt “cosuletul” la 180 de grade pana cand a prins culoare (atentie, se face mult mai repede decat painea, impletitura fiind subtire). Dupa ce s-a racit l-am scos de pe forma.

Spalam bine frunzele de spanac, daca avem mai mari le si taiem. Taiem si rosiile, ridichile si branza. Oul il curatam, il taiem in jumatate in zig-zag , scoatem galbenusul si punem in locul lui icrele. Taiem mararul si il amestecam cu smantana, uleiul, sarea si zeama de lamaie. Taiem muschiuletii de miel pe lung, in bucati de grosimea degetului mic. Puteti sa le taiati si cuburi, insa mie mi-a placut mai mult sa le pun ca pe niste serpisori pe tepuse. Carnea se prajeste in tigaie 5-10 minute, fara ulei recomand eu, eventual cu capac ca sa se patrunda bine.

Apoi asamblam totul: legumele cu branza se pun in “castron”, cu jumatatea de ou in mijloc. Frigaruile eu le-am asezat langa castron, si tot langa el am pus si o parte din dressing.

Mai multe delicii culinare sofisticate gasiti pe blogul: Iria.ro

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura