Irina Bucsa ne ofera: SALATA in COSULET de PAINE si FRIGARUI de MIEL

Pentru ca la mine in familie se cam “incrunta” la mancarurile grele stomacul, ficatul , bila si ce se mai gaseste implicat in digestie, incerc sa pregatesc pentru Paste si delicii mai usoare. Va prezint mai jos mai mult decat o salata, si va provoc sa o incercati!

Irina Bucsa ne ofera: SALATA in COSULET de PAINE si FRIGARUI de MIEL

Ingrediente “castron” (am folosit din aluat si pentru o paine):

500 g faina

2 lingurite drojdie uscata

2 lingurite sare

o lingura zahar

2 linguri ulei

2 lingurite busuioc uscat

50 ml apa

250- 300 ml lapte caldut (in functie de cat absoarbe faina, sa iasa un aluat nu foarte tare)

ou batut pentru uns

Ingrediente salata:

2 maini din frunzele cele mai tinere si frumoase de spanac pe care le puteti gasi

3-4 ridichi

2 rosii

100 g branza feta

un ou fiert

o lingura icre de pastrav sau de somon

Ingrediente dressing:

100 g smantana

2 linguri ulei de masline

zeama de lamaie

marar cat ne place

sare

Ingrediente frigarui de miel

2 muschiuleti de miel (“decupati” exact de langa coloana vertebrala)

un pahar cu vin (eu am folosit roze demidulce)

o lingura otet balsamic

2 linguri ulei

rozmarin, busuioc

sos de soia

3 catei de usturoi

piper

Primul lucru pe care il facem este sa punem muschiuletii la marinat cu toate ingredientele de mai sus (usturoiul se curata si se toaca marunt).

Dupa aceea incepem framantarea aluatului. Amestecam faina cu drojdia uscata si cu celelalte ingrediente in afara de lapte. Apoi punem laptele cald, putin cate putin, pana cand obtinem un aluat elastic si omogen. Lasam apoi aluatul la cald sa isi dubleze volumul.

Invelim un castron termorezistent in hartie de copt.

Modelam aluatul ca sa rezulte un fel de cos, apoi il dam cu ou batut.

Din restul de aluat eu am facut o paine. Am copt “cosuletul” la 180 de grade pana cand a prins culoare (atentie, se face mult mai repede decat painea, impletitura fiind subtire). Dupa ce s-a racit l-am scos de pe forma.

Spalam bine frunzele de spanac, daca avem mai mari le si taiem. Taiem si rosiile, ridichile si branza. Oul il curatam, il taiem in jumatate in zig-zag , scoatem galbenusul si punem in locul lui icrele. Taiem mararul si il amestecam cu smantana, uleiul, sarea si zeama de lamaie. Taiem muschiuletii de miel pe lung, in bucati de grosimea degetului mic. Puteti sa le taiati si cuburi, insa mie mi-a placut mai mult sa le pun ca pe niste serpisori pe tepuse. Carnea se prajeste in tigaie 5-10 minute, fara ulei recomand eu, eventual cu capac ca sa se patrunda bine.

Apoi asamblam totul: legumele cu branza se pun in “castron”, cu jumatatea de ou in mijloc. Frigaruile eu le-am asezat langa castron, si tot langa el am pus si o parte din dressing.

Mai multe delicii culinare sofisticate gasiti pe blogul: Iria.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise