Isabela Dobrin ne ofera: Prajitura cu branza dulce

Particip la masa de Paste de pe Gustos.ro cu o prajitura cu branza dulce si visine, care poate inlocui cu succes traditionala Pasca de Paste.

Isabela Dobrin ne ofera: Prajitura cu branza dulce

Prajitura cu branza dulce, visine si putin gris

Ingrediente: (12 persoane)

1 borcan visine (720ml) eu am pus cirese confiate, cca.300 g

1 kg branza dulce de vaci sau ricotta

125 g unt moale

200 g zahar

1 pliculet vanilie

4 linguri suc de lamaie

4 oua

4 linguri de gris

2 lingurite praf de copt

1 pachet budinca de vanilie

zahar pudra

Preparare: Se scurg visinele intr-o strecuratoare de suc.

Bateti untul cu 100 g de zahar, vanilia si lamaia pana obtineti o crema omogena.

Separati ouale. Adaugati galbenusurile in crema de unt unul cate unul, amestecati pana se omogeniza.

Separat amestecati grisul cu praful de budinca si praful de copt.

Adaugati in compozitie si amestecati bine. Adaugati si branza, amestecati pana se omogenizeaza. Visinile scurse bine de suc.

Bateti si albusurile cu restul de zahar.

Le adaugati in compozitie si amestecati usor, de jos in sus, sa nu se lase compozitia.

Turnati intr-o forma rotunda detasabila, cu diametrul de 20 cm.

Si dati-o la cuptorul preincalzit la 175°C, pentru 70 de minute.

Dupa acest timp o mai lasati 30 de minute in forma si pe urma o rasturnati si pudrati cu zahar pudra.

Mai multe retete gustoase gasiti pe blogul: Dobrinisabela.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise