Va trimit reteta mea de drob de miel pe care o iubesc tare mult pentru ca o am de la mama mea si un pic si de la soacra mea. Eu fac drobul exact ca mama mea, adica nu dau prin masina de tocat organele ci le toc la cutit marunt. De obicei nu puneam usturoi in drob dar intr-o conversatie recenta cu soacra mea am aflat ca ea pune si cateva codite de usturoi verde  si datorita lor drobul va avea un usor gust picant. A avut dreptate si pot spune ca anul acesta am facut cel mai bun drob de pana acum. Multumesc mamicilor mele dragi!!

Placinta cu carne

Ingrediente (tava de 35x40 inalta)

2 kg organe de miel

10 oua

ceapa verde din belsug (cu cat e mai multa cu atat va iesi mai delicios drobul)

codite de ceapa verde (de la vreo 4 legaturi de usturoi)- optional

patrunjel proaspat din belsug

marar proaspat din belsug

sare

piper

ulei

pesmet

Daca nu tolerati carnea de miel puteti face acest drob cu organe de pui: inimi, pipote, ficat si piept de pui. Anul trecut asa am facut drobul si a fost fff bun.

Curatam organele de miel cu grija. Ficatul il taiem in bucatele mai mici, rinichii ii spintecam in doua, plamanii ii taiem in bucatele mai mici si ii intepam cu furculita , inima o taiem in doua si o curatam de sangele aflat in interior. Le spalam bine bine si le punem la fiert in apa cu sare. Avem grija sa amestecam destul de des pentru ca ficatul fiind greu are tendinta sa coboare la fund si daca nu suntem atenti se poate prinde.

Cand toate organele sunt fierte, le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca dupa care le tocam marunt in mici cubulete,

Tocam verdeata foarte marunt, batem ouale intr-un vas sesparat cu o furculita si le adaugam organelor tocate,

adaugam sare si piper si amestecam foarte bine pana cand totul rezulta omogenizat. Tapetam cu ulei si pesmet o tava mare, adaugam drobul si il bagam la cuptor preincalzit la 180 grade cam 1 ora.

Daca doriti puteti pune pe deasupra putin pesmet dar va garantez ca iese perfect si fara pesmet deoarece ouale din aluat vor forma o crusta la suprafata drobului.

In momentul in care vedem ca drobul se desprinde singur de pe marginile formei si este rumen, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca dupa acre il taiem patratele si il servim.

Ca sa nu obtineti un drob uscat puneti foarte multa verdeata iar daca doriti un drob bine legat care sa se taie frumos puneti nu mai putin de 5 oua mari la 1 kg de organe.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul: Adamache-laura.blogspot.com.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Rodica Kufner, 27 aprilie 2016

    MULTUMESC FOARTE MULT PENTRU RETETA O VOI PUNE IN PRACTICA DE PASTI...

  • Fara foto

    zuzu, 18 aprilie 2015

    ce tare e reteta

  • Fara foto

    Alitei Mary, 18 aprilie 2015

    felicitari mia esit f bun

  • Fara foto

    Silvia Dangeorge, 28 martie 2015

    asa il fac si eu dar fara usturoi

  • Fara foto

    Dorneanu Mariana, 18 aprilie 2014

    arata foarte bine

  • Fara foto

    Anisia Fratiman, 15 aprilie 2014

    arata foarte bine

  • Fara foto

    Anisia Fratiman, 14 aprilie 2014

    O S-A VA URMEZ SFATUL ANUL ACESTA

  • Fara foto

    Mary Roze, 12 aprilie 2014

    felicitari pt aceasta reteta reusita

  • Fara foto

    I'mp Ertinent, 24 martie 2014

    Va felicit pentru acest blog si pentru timpul care il alocati scriind aceste retete

  • Fara foto

    angelescu n (Bucatar) , 18 aprilie 2013

    nu am inteles faza ...codite de ceapa verde (de la vreo 4 legaturi de usturoi)- optional!!!!As adauga putin unt sarat si cateva frunze de leustean...si acoperit cu prapure.