Laura Adamache ne ofera: DROB DE MIEL

Va trimit reteta mea de drob de miel pe care o iubesc tare mult pentru ca o am de la mama mea si un pic si de la soacra mea. Eu fac drobul exact ca mama mea, adica nu dau prin masina de tocat organele ci le toc la cutit marunt. De obicei nu puneam usturoi in drob dar intr-o conversatie recenta cu soacra mea am aflat ca ea pune si cateva codite de usturoi verde  si datorita lor drobul va avea un usor gust picant. A avut dreptate si pot spune ca anul acesta am facut cel mai bun drob de pana acum. Multumesc mamicilor mele dragi!!

Laura Adamache ne ofera: DROB DE MIEL

Placinta cu carne

Ingrediente (tava de 35x40 inalta)

2 kg organe de miel

10 oua

ceapa verde din belsug (cu cat e mai multa cu atat va iesi mai delicios drobul)

codite de ceapa verde (de la vreo 4 legaturi de usturoi)- optional

patrunjel proaspat din belsug

marar proaspat din belsug

sare

piper

ulei

pesmet

Daca nu tolerati carnea de miel puteti face acest drob cu organe de pui: inimi, pipote, ficat si piept de pui. Anul trecut asa am facut drobul si a fost fff bun.

Curatam organele de miel cu grija. Ficatul il taiem in bucatele mai mici, rinichii ii spintecam in doua, plamanii ii taiem in bucatele mai mici si ii intepam cu furculita , inima o taiem in doua si o curatam de sangele aflat in interior. Le spalam bine bine si le punem la fiert in apa cu sare. Avem grija sa amestecam destul de des pentru ca ficatul fiind greu are tendinta sa coboare la fund si daca nu suntem atenti se poate prinde.

Cand toate organele sunt fierte, le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca dupa care le tocam marunt in mici cubulete,

Tocam verdeata foarte marunt, batem ouale intr-un vas sesparat cu o furculita si le adaugam organelor tocate,

adaugam sare si piper si amestecam foarte bine pana cand totul rezulta omogenizat. Tapetam cu ulei si pesmet o tava mare, adaugam drobul si il bagam la cuptor preincalzit la 180 grade cam 1 ora.

Daca doriti puteti pune pe deasupra putin pesmet dar va garantez ca iese perfect si fara pesmet deoarece ouale din aluat vor forma o crusta la suprafata drobului.

In momentul in care vedem ca drobul se desprinde singur de pe marginile formei si este rumen, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca dupa acre il taiem patratele si il servim.

Ca sa nu obtineti un drob uscat puneti foarte multa verdeata iar daca doriti un drob bine legat care sa se taie frumos puneti nu mai putin de 5 oua mari la 1 kg de organe.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul: Adamache-laura.blogspot.com.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure