Astfel preparat mielul, avem friptura  si drob la un loc, meniu nelipsit de pe masa de Paste. Aceasta reteta o stiu de la mama si o pregatesc cu mare drag, in fiecare an.

Ingrediente:

O jumatate de miel cu gat si pulpa superioara
Organele de la un miel intreg
300 g ficat de pasare
4 oua
2 cepe
5 catei mari de usturoi
1 legatura  marar verde
1 legatura patrunjel verde
2 legatura ceapa verde
2 legaturi usturoi verde
200 ml vin rosu
1 plic condimente pt miel
1 cub Knor pui
ulei
Tarhon
Rozmarin
Oregano
Sare
Piper

Mod de preparare:

Spalam maruntaiele si le punem la fiert, in apa cu putina sare, pentru 20’. Intre timp, taiem ceapa si usturoil marunt (atat verde cat si uscat). Maruntim frunzele de marar si patrunjel.
Organele fierte le scurgem de apa in care au fiert si dupa ce sau racorit putin, le dam prin masina de tocat. Amestecam tocatura cu ceapa,usturoiul si verdeata. Adaugam ouale, sare si piper si omogenizam bine compozitia.

Luam mielul, pe care l-am spalat bine si l-am sters cu prosop absorbant, ii facem un buzunar pe sub piele. si-l umplem cu compozitia pregatita, nu-l indesam prea tare deoarece se poate crapa la copt. Dupa ce l-am umplut, coasem gura buzunarului cu ata alba de bumbac.

Frecam bine mielul cu ulei, apoi cu condiment de miel, dupa care presaram pe toata suprafata si pe o parte si pe alta, tarhon,rozmarin si oregano ( frunze uscate).
Pregatim o tava mare de friptura in care punem cam 100 g ulei, 200g apa, cubul Knorr, sare si piper. Luam mielul impanat cu toate mirodeniile, il asezam in tava, cu coastele in jos si buzunarul in sus.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 30 de minute, dupa care dam focul la mic, pentru inca 2 ore. Scoatem tava din cuptor, indepartam folia, cu zeama din tava stropim bine friptura (cu o lingura) peste care turnam si paharul de vin rosu. Mai punem tava la cuptor pentru 15-20 minute, dupa care mielul este gata.

Cand este rece, scoatem ata cu care l-am cusut , si-l portionam in asa fel incat fiecare felie, sa contina si cate o coasta de miel.  Asezam bucatile pe un platou pentru servit.

Eu l-am servit alaturi de cartofi copti, dar se poate servi si simplu, ca aperitiv, cu mustar sau hrean.
Pofta buna!

Alte retete deosebite puteti gasi pe blogul: Floare-floare.blogspot.com



Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Dirzu Margareta, 09 aprilie 2015

    Delicios!!!

  • Fara foto

    Toader Burghelea, 07 aprilie 2015

    splendid.

  • corina

    corina (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2011

    LIA..PUNE SI RETETA DE "FLOARE DE COLT"EU AM FACUT-O IERI E..SUPERRR !!!SA STII CA MAI AM RETETA DE LA TINE SI CORNULETELE CORNELIEI FOARTE DELICIOSE...CIT DESPRE MIELUL ASTA IMI LASA GURA APA..DAR E VINEREA MARE,MAI RABD..EU ZIC CA NU E BUN LA MUSAFIRI CA HALESC" TOT(HA,HA)

  • corina

    corina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2011

    he,he..da stiu eu ca gatesti bine,a fost o surpriza sa te gasesc pe blog..pupici,