Lia Grozi ne ofera: MIEL UMPLUT

Astfel preparat mielul, avem friptura  si drob la un loc, meniu nelipsit de pe masa de Paste. Aceasta reteta o stiu de la mama si o pregatesc cu mare drag, in fiecare an.

Lia Grozi ne ofera: MIEL UMPLUT

Ingrediente:

O jumatate de miel cu gat si pulpa superioara

Organele de la un miel intreg

300 g ficat de pasare

4 oua

2 cepe

5 catei mari de usturoi

1 legatura marar verde

1 legatura patrunjel verde

2 legatura ceapa verde

2 legaturi usturoi verde

200 ml vin rosu

1 plic condimente pt miel

1 cub Knor pui

ulei

Tarhon

Rozmarin

Oregano

Sare

Piper

Mod de preparare:

Spalam maruntaiele si le punem la fiert, in apa cu putina sare, pentru 20’. Intre timp, taiem ceapa si usturoil marunt (atat verde cat si uscat). Maruntim frunzele de marar si patrunjel.

Organele fierte le scurgem de apa in care au fiert si dupa ce sau racorit putin, le dam prin masina de tocat. Amestecam tocatura cu ceapa,usturoiul si verdeata. Adaugam ouale, sare si piper si omogenizam bine compozitia.

Luam mielul, pe care l-am spalat bine si l-am sters cu prosop absorbant, ii facem un buzunar pe sub piele. si-l umplem cu compozitia pregatita, nu-l indesam prea tare deoarece se poate crapa la copt. Dupa ce l-am umplut, coasem gura buzunarului cu ata alba de bumbac.

Frecam bine mielul cu ulei, apoi cu condiment de miel, dupa care presaram pe toata suprafata si pe o parte si pe alta, tarhon,rozmarin si oregano ( frunze uscate).

Pregatim o tava mare de friptura in care punem cam 100 g ulei, 200g apa, cubul Knorr, sare si piper. Luam mielul impanat cu toate mirodeniile, il asezam in tava, cu coastele in jos si buzunarul in sus.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 30 de minute, dupa care dam focul la mic, pentru inca 2 ore. Scoatem tava din cuptor, indepartam folia, cu zeama din tava stropim bine friptura (cu o lingura) peste care turnam si paharul de vin rosu. Mai punem tava la cuptor pentru 15-20 minute, dupa care mielul este gata.

Cand este rece, scoatem ata cu care l-am cusut , si-l portionam in asa fel incat fiecare felie, sa contina si cate o coasta de miel. Asezam bucatile pe un platou pentru servit.

Eu l-am servit alaturi de cartofi copti, dar se poate servi si simplu, ca aperitiv, cu mustar sau hrean.

Pofta buna!

Alte retete deosebite puteti gasi pe blogul: Floare-floare.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise