Monica Rosu ne ofera: Tort de ciocolata cu oua

Monica Rosu ne ofera: Tort de ciocolata cu oua

Ingrediente:

250 gr ciocolata neagra 75%

125 gr unt

6 oua

175 gr zahar

Extract de vanilie

Se topeste ciocolata si untul si se lasa la racit.

Se bat intr-un vas 4 albuse cu 100gr de zahar, si in alt vas 2 oua plus cele 4 galbenuse ramase cu 75 gr de zahar si vanilia. In vasul cu galbenuse se adauga incet ciocolata topita cu ut, apoi se incorporeaza si albusele.

Intr-o forma cu arc se pune pe fund hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptorul incins la 180 C pentru 40 de minute, cand trebuie sa fie crescuta si crapata. Se lasa la racit in forma, timp in care se lasa si se formeaza „cuibul”.

Se scoate din forma si se umple cu oua de ciocolata.

Gasiti mai multe retete splendide pe blogul: Foodiefamily.ro/blog

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine