Monica Rosu ne ofera: Tort de ciocolata cu oua

Monica Rosu ne ofera: Tort de ciocolata cu oua

Ingrediente:

250 gr ciocolata neagra 75%

125 gr unt

6 oua

175 gr zahar

Extract de vanilie

Se topeste ciocolata si untul si se lasa la racit.

Se bat intr-un vas 4 albuse cu 100gr de zahar, si in alt vas 2 oua plus cele 4 galbenuse ramase cu 75 gr de zahar si vanilia. In vasul cu galbenuse se adauga incet ciocolata topita cu ut, apoi se incorporeaza si albusele.

Intr-o forma cu arc se pune pe fund hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptorul incins la 180 C pentru 40 de minute, cand trebuie sa fie crescuta si crapata. Se lasa la racit in forma, timp in care se lasa si se formeaza „cuibul”.

Se scoate din forma si se umple cu oua de ciocolata.

Gasiti mai multe retete splendide pe blogul: Foodiefamily.ro/blog

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise