Valentina Ionita ne ofera: DROB DE MIEL - reteta casei

O reteta de drob din bucataria unei gospodine desavarsite, un rasfat pentru papilele gustative.

Valentina Ionita ne ofera: DROB DE MIEL - reteta casei

Ingrediente:

1-2 buc prapure

maruntaiele de la un miel

jum kg pipote cu inimioare

ceapa verde si usturoi verde dupa gust(eu pun 5-6 legaturi din fiecare)

5-6 legaturi patrunjel verde

5-6 legaturi marar verde

7-8 oua pentru legarea compozitiei

2 oua pentru uns deasupra

sare,piper,condimente dupa gust(cimbru,tarhon,busuioc)

oua fierte daca doriti sa puneti in mijlocul compozitiei

Mod de preparare:

Prapurele se spala foarte bine si se tine cateva minute in apa rece cu sare si cu otet.

Maruntaiele pregatite se pun la fiet in apa rece.Cand da in clocot luati spuma si puneti putina ceapa uscata,putin morcov la fiert sa dea gust.

Cand sunt fierte,se scot pentru a se raci,apoi se taie bucati mici.

Peste carnea taiata,se adauga ceapa,usturoiul,patrunjelul,mararul si se potriveste de sare si condimente.Se pun ouale pentru legarea compozitiei.Forma se unge foarte bine cu ulei,se aseaza prapurele astfel incat marginile acestuia sa fie pe marginea formei.

Se aseaza compozitia si se impacheteaza bine cu marginile prapurelui.Daca doriti puteti pune si oua fierte la mijlocul compozitiei(jumatate compozitie - ouale fierte si din nou compozitie).

Se unge cu ou deasupra, se inteapa putin cu scobitoarea sa nu plesneasca la copt si se coace la foc potrivit.Se serveste rece.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul: Valentinaghidculinar.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise