O reteta de drob din bucataria unei gospodine desavarsite, un rasfat pentru papilele gustative.

Ingrediente:
1-2 buc prapure
maruntaiele de la un miel
jum kg pipote cu inimioare
ceapa verde si usturoi verde dupa gust(eu pun 5-6 legaturi din fiecare)
5-6 legaturi patrunjel verde
5-6 legaturi marar verde
7-8 oua pentru legarea compozitiei
2 oua pentru uns deasupra
sare,piper,condimente dupa gust(cimbru,tarhon,busuioc)
oua fierte daca doriti sa puneti in mijlocul compozitiei

Mod de preparare:
Prapurele se spala foarte bine si se tine cateva minute in apa rece cu sare si cu otet.
Maruntaiele pregatite se pun la fiet in apa rece.Cand da in clocot luati spuma si puneti putina ceapa uscata,putin morcov la fiert sa dea gust.
Cand sunt fierte,se scot pentru a se raci,apoi se taie bucati mici.
Peste carnea taiata,se adauga ceapa,usturoiul,patrunjelul,mararul si se potriveste de sare si condimente.Se pun ouale pentru legarea compozitiei.Forma se unge foarte bine cu ulei,se aseaza prapurele astfel incat marginile acestuia sa fie pe marginea formei.
Se aseaza compozitia si se impacheteaza bine cu marginile prapurelui.Daca doriti puteti pune si oua fierte la mijlocul compozitiei(jumatate compozitie - ouale fierte si din nou compozitie).
Se unge cu ou deasupra, se inteapa putin cu scobitoarea sa nu plesneasca la copt si se coace la foc potrivit.Se serveste rece.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul: Valentinaghidculinar.blogspot.com

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Ica Chelaru, 14 octombrie 2013

    bun,voi incerca si eu .....taiate nu date prin masina.