Viviana Tirdea ne ofera: PLACINTA cu SPANAC

Am ales o reteta mai putin clasica pentru masa de Paste, dar pe care eu o includ cu succes de fiecare data printre aperitivele obisnuite, sau, de ce nu, ca si garnitura la friptura de miel si anume.

Viviana Tirdea ne ofera: PLACINTA cu SPANAC

Ingrediente:

- aluat fraged - un pachet de 800g

- spanac 2kg

- unt 50g

- usturoi 4-5 catei

- ceapa verde 2 legaturi

- cascaval 300g

- sare si piper

Aceste cantitati sunt suficiente pentru o tava clasica de aragaz.

Se curata si se spala spanacul, ceapa si usturoiul.Se pune untul la topit intr-o cratita mai incapatoare, se adauga usturoiul usor presat cu lama cutitului, dupa 1 minut se adauga si ceapa verde taiata si dupa inca un minut spanacul, se potriveste de sare si piper, se acopera si dupa alte 5 minute cand s-a inmuiat complet se pune la scurs intr-o strecuratoare.

Se unge tava cu putin unt se adauga o foaie de aluat fraged, apoi umplutura de spanac, peste ea presarati cascaval ras, acoperiti cu cealalta foaie de aluat din pachet si dati tava in cuptorul incins in prealabil, la 200grade, cand se rumeneste inseamna ca e gata.

Pentru aspect e de preferat sa o taiati cand se raceste putin, dar e gustoasa si calda si rece, servita ca atare sau insotita de drob, oua rosii si chiar alaturi de o bucata de friptura de miel! Sa aveti pofta!

Va doresc Paste fericit si nu uitati: Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!

Mai multe delicii culinare ale Vivianei Tirdea gasiti pe blogul: despreplacerilevietii.blogspot.com

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi