Am ales o reteta mai putin clasica pentru masa de Paste, dar pe care eu o includ cu succes de fiecare data printre aperitivele obisnuite, sau, de ce nu, ca si garnitura la friptura de miel si anume.
Ingrediente:
- aluat fraged - un pachet de 800g
- spanac 2kg
- unt 50g
- usturoi 4-5 catei
- ceapa verde 2 legaturi
- cascaval 300g
- sare si piper
Aceste cantitati sunt suficiente pentru o tava clasica de aragaz.
Se curata si se spala spanacul, ceapa si usturoiul.Se pune untul la topit intr-o cratita mai incapatoare, se adauga usturoiul usor presat cu lama cutitului, dupa 1 minut se adauga si ceapa verde taiata si dupa inca un minut spanacul, se potriveste de sare si piper, se acopera si dupa alte 5 minute cand s-a inmuiat complet se pune la scurs intr-o strecuratoare.
Se unge tava cu putin unt se adauga o foaie de aluat fraged, apoi umplutura de spanac, peste ea presarati cascaval ras, acoperiti cu cealalta foaie de aluat din pachet si dati tava in cuptorul incins in prealabil, la 200grade, cand se rumeneste inseamna ca e gata.
Pentru aspect e de preferat sa o taiati cand se raceste putin, dar e gustoasa si calda si rece, servita ca atare sau insotita de drob, oua rosii si chiar alaturi de o bucata de friptura de miel! Sa aveti pofta!
Va doresc Paste fericit si nu uitati: Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!
Mai multe delicii culinare ale Vivianei Tirdea gasiti pe blogul: despreplacerilevietii.blogspot.com
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii