10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre pere

Le folosim in prajituri, placinte, compoturi, dulceturi sau in salate de fructe. Oricare ar fi modalitatea in care le-am consuma, perele sunt la fel de gustoase si de sanatoase. Si pentru ca aceste fructe fac parte dintre “vedetele” lunii septembrie, am decis sa le dedicam un articol intreg in care sa va prezentam 10 lucruri interesante pe care (probabil) nu le stiati despre ele.  

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre pere

1. In lume exista peste 3.000 de tipuri de pere.
2. Perele se impart in doua soiuri principale, ele fiind originare din Asia si din Europa. Copacii care fac pere au fost plantati in America de Nord abia in anul 1620.
3. Perele care se coc dupa ce sunt culese sunt mai gustoase decat cele care sunt lasate in copac pana la coacere.
4. Chinezii considera para simbolul nemuririi. Distrugerea unui par simbolizeaza o moarte tragica.
5. Inainte ca tutunul sa fie adus in Europa, frunzele parului erau fumate.
6. In anul 1700 para a primit denumirea de “fructul de unt” datorita texturii sale cremoase.
7. In Grecia Antica perele erau folosit ca remediu pentru ameteala.
8. Lemnul de par este folosit pentru confectionarea pieselor de mobilier, a instrumentelor muzicale si a ustensilelor de bucatarie. De asemenea, acest lemn este ideal pentru sculptura.
9. Perele contin nutrienti care ajuta la intarirea sistemului imunitar.
10. Homer spunea despre pere ca sunt “darul zeilor” pentru oameni.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise