15 proiecte din București vor strânge bani la cel mai mare prânz din România

The Big Lunch Bucharest, cel mai mare prânz cu strângere de fonduri din România, este organizat pentru prima oară de Fundația Comunitară București, după o idee Eden Project din Marea Britanie. După selecția de proiecte, 15 cauze își vor organiza propriile campanii de strângere de fonduri. Pe 27 septembrie, fiecare proiect din acest eveniment își poate organiza unul sau mai multe prânzuri pentru comunitatea din care face parte. The Big Lunch are loc pe 27 septembrie, în zeci de spații din București, pe parcursul a mai bine de patru ore.  

15 proiecte din București vor strânge bani la cel mai mare prânz din România

Apelul de proiecte s-a desfasurat între 4 și 25 august și a fost jurizat de echipa Fundației Comunitare București, organizatorul acestui eveniment. Cele 15 proiecte care vor face parte din prima ediție The Big Lunch sunt: Asociația Work At Home Moms cu proiectul “Școala de croitorie și design pentru mame”; Asociația Club Sportiv Climb Again cu proiectul „Împreună la drum - escalad - pentru copiii nevăzători”; Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) cu proiectul „CeRe-ți orașul înapoi, nu aștepta super eroi!”; Asociația Media DOR (Decât o Revistă) cu proiectul „Bucureșteanul”, o serie de povești care scot în evidență oameni și întâmplări din capitală, pentru a ne apropia și a ne ajută să ne cunoaștem; Grupul de inițiativă pentru înființarea Fundației comunitare Dâmbovița pentru amenajarea centrului de educație alternativă în mediul rural ,,Învățăm altfel”; Hey Mărie! care propun întâlniri de discuții într-un cadru informal de tipul șezători cu invitați tineri; Asociația Inima Copiilor cu proiectul „Inima Copiilor e și inima ta!”; Fundația Noi Orizonturi pentru „Elementele VIAȚĂ în 5 centre de plasament din București”; Fundația PACT, cu proiectul „PACT pentru COMUNITATE”; Asociația Pentru Protecția Animalelor ROBI cu o campanie de sterilizări gratuite a pisicilor comunitare; Asociația Șansa ta cu programul "O șansă caldă" care își propune să pună la dispoziție săptămânal aproximativ 180 de porții alimentare pentru persoanele fără adăpost; Asociația pentru Secolul Următor, cu proiectul „Vreau la teatru”; Asociația Shakespeare School pentru Educație cu programul „Engleză pentru Viață”; S.T.U.P. Social Trading Urban Place cu proiectul Uleiosul, proiect pilot de colectare urbană a uleiului și grăsimilor alimentare de uz casnic; Asociația Young Initiative pentru o campanie de donații de scutece pentru bebelușii instituționalizați.

Și Fundația Comunitară București va organiza o campanie de stângere de fonduri și un prânz cu donații pentru proiectul “8 hours overtime for a good cause” din toamna acestui an, care constă într-o seară de lucru peste program pentru profesioniști din diverse domenii in beneficiul mai multor organizatii din București.

Donațiile pentru proiectele înscrise se vor face pe platforma Galantom.ro, începând cu 1 septembrie, astfel că timp de o lună ele își vor derula propriile campanii de fundraising. Galantom.ro este comunitatea oamenilor de bine, o platformă care ajută oamenii implicați să strângă fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare în comunitate.
The Big Lunch îi încurajează pe bucureșteni să participe sau chiar să organizeze prânzuri de susținere a celor 15 cauze împreună cu prietenii, vecinii sau colegii, acasă, pe stradă, în parcuri, la terase si la serviciu. În urma fiecărui tip de eveniment fondurile strânse vor fi donate uneia dintre cele 15 cauze comunitare. Oricine poate contribui pe 27 septembrie la The Big Lunch: fie că e vorba de restaurante, bistro-uri, mici afaceri de catering, bloguri din domeniul culinar ori chiar companii care vor să sponsorizeze acest eveniment.
The Big Lunch este comunicat de următorii parteneri media și bloggeri: emisiunea Sănătatea în Bucate, de la Digi24, GoodFood, 121.ro, Mixtopia, Flu.ro, Gustos.ro, Revista Ioana, Femeia de astăzi, Tăiețel, Orașul vorbește, Designist, Urban.ro, Kiss the cook, Foodie Family, Food Revolution România, Burger Van, Urbankid.ro, Getlokal.ro, Totul despre mame, Idei pentru mămici și copii, Andreea Vasile, Tea slăbește, Andie’s Veggies.

Cel mai mare prânz cu strângere de fonduri din România este susținut și de următoarele spații și proiecte culinare din oraș: LUDIC, Institute, the Café, Cooku Bau, Alandala, FROG, Acuarela.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor