6 lucruri pe care nu le stiai despre migdale

Stim despre migdale ca se numara printre cele mai nutritive si mai sanatoase alimente din lume. Stim ca sunt delicioase pentru ca le-am folosit de nenumarate ori in preparatele noastre si le-am consumat ca atare atunci cand aveam pofta de o gustare sanatoasa. In plus, ele sunt unul dintre principalii aliati in lupta cu kilogramele in plus. Ne ajuta sa scapam de celulita depusa pe abdomen si talie si imbunatatesc sanatatea inimii. Pentru ca ne plac tare mult, le-am dedicat astazi un articol. Drept urmare, iata 5 lucruri despre migdale pe care (probabil) nu le stiati pana acum.      

6 lucruri pe care nu le stiai despre migdale

1. Migdalele sunt, de fapt, samburii unui fruct ce creste intr-un pom care face parte din familia Prunus. Din aceeasi familie, fac parte si piersicii, prunii, ciresii, corcodusii si nu numai. Asadar, delicioasele migdale pe care le folosim in prepararea diferitelor mancaruri se inrudesc cu o multime de alte fructe foarte cunoscute.
2. Sunt originare din Orientul Mijlociu si dateaza inca din anul 3000 i.Hr., ceea ce inseamna ca se numara printre cele mai vechi tipuri de gustari din lume.
3. Conform ultilmelor statistici, productia globala de migdale insumeaza aproximativ 2 milioane de tone, iar 40 % din ea este folosita de catre producatorii de ciocolata.
4. Persoanele alergice la polenul de mesteacan sunt, de cele mai multe ori, alergice si la migdale. Interesant, nu-i asa?
5. In Egiptul Antic, migdalele erau considerate o delicatesa datorita beneficiilor pe care le ofereau organismului. Aceste gustari nutritive au fost gasite si in interiorul mormantului faraonului Tutankhamun.
6. Se numara printre cele mai nutritive nuci. Din aceasta perspectiva, migdalele sunt mult mai bune decat nucile caju sau decat fisticul. Ele sunt bogate in calciu, fier, magneziu si contin din plin grasimi sanatoase, foarte bune pentru inima.

O multime de retete cu migdale poti gasi aici.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise