Stim despre migdale ca se numara printre cele mai nutritive si mai sanatoase alimente din lume. Stim ca sunt delicioase pentru ca le-am folosit de nenumarate ori in preparatele noastre si le-am consumat ca atare atunci cand aveam pofta de o gustare sanatoasa. In plus, ele sunt unul dintre principalii aliati in lupta cu kilogramele in plus. Ne ajuta sa scapam de celulita depusa pe abdomen si talie si imbunatatesc sanatatea inimii. Pentru ca ne plac tare mult, le-am dedicat astazi un articol. Drept urmare, iata 5 lucruri despre migdale pe care (probabil) nu le stiati pana acum.
 
 
 
1. Migdalele sunt, de fapt, samburii unui fruct ce creste intr-un pom care face parte din familia Prunus. Din aceeasi familie, fac parte si piersicii, prunii, ciresii, corcodusii si nu numai. Asadar, delicioasele migdale pe care le folosim in prepararea diferitelor mancaruri se inrudesc cu o multime de alte fructe foarte cunoscute.
 
2. Sunt originare din Orientul Mijlociu si dateaza inca din anul 3000 i.Hr., ceea ce inseamna ca se numara printre cele mai vechi tipuri de gustari din lume.
 
3. Conform ultilmelor statistici, productia globala de migdale insumeaza aproximativ 2 milioane de tone, iar 40 % din ea este folosita de catre producatorii de ciocolata.
 
4. Persoanele alergice la polenul de mesteacan sunt, de cele mai multe ori, alergice si la migdale. Interesant, nu-i asa?
 
5. In Egiptul Antic, migdalele erau considerate o delicatesa datorita beneficiilor pe care le ofereau organismului. Aceste gustari nutritive au fost gasite si in interiorul mormantului faraonului Tutankhamun.
 
6.  Se numara printre cele mai nutritive nuci. Din aceasta perspectiva, migdalele sunt mult mai bune decat nucile caju sau decat fisticul. Ele sunt bogate in calciu, fier, magneziu si contin din plin grasimi sanatoase, foarte bune pentru inima.

O multime de retete cu migdale poti gasi aici.

sursa

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    19 ianuarie 2014

    si sunt si cam scumpe

  • Fara foto

    Maria Neumayer, 19 ianuarie 2014

    Intr-adevar, sunt foarte folositoare sanatatii noastr. Eu, folosesc un mix de seminte; floare soarelui, dovleac, migdale, susan. Toate crude, cate 2 linguri pe zi ca au totusi calorii multe...

  • Fara foto

    Pusa Si Viorel Dan, 19 ianuarie 2014

    MULTUMIM OK

  • Fara foto

    Aghinitei Maria, 19 ianuarie 2014

    <3, mananc zilnic!

  • Fara foto

    Mirela Drajneanu, 19 ianuarie 2014

    si sunt si cam scumpe

  • Fara foto

    Ioan Marinescu, 19 ianuarie 2014

    Numai migdalele AMARE contin amygdalina (o gasim in LAETRIL - medicament anticanceros) care te poate intoxica.Doza toxica e de cca 30 de samburi.

  • Fara foto

    Daniela Baban, 17 ianuarie 2014

    Si samburii de cais contin cianuri, dar numai in cantitati mari si consumate zilnic devin toxice si pot duce chiar la deces. Se stie ca, in antichitate, sclavii batrani care lucrau la piramidele egiptene erau exterminati, dandu-le zilnic sa manance cate 1 kg de samburi de caise, si cam intr-un an de zile decedau.

  • Fara foto

    Beppe Torielli, 17 ianuarie 2014

    si sunt si cam scumpe

  • Fara foto

    Alexandra-Iulia Mihai, 16 ianuarie 2014

    Siii consumate in cantitati mari, contin cianuri si devin toxice.