Odata cu intrarea in noul an, majoritatea dintre noi si-a stabilit o lista de teluri pe care vor sa le indeplineasca in 2015. In fruntea listei de rezolutii pentru noul an se numara si limitarea la diferite tipuri de mancare si la alcool. 

Dupa perioada Sarbatorilor in care multi dintre noi au mancat si au baut si un pahar in plus, un ianuarie "uscat" este binevenit. Dar oare renuntatul la alcool pentru o singura luna poate aduce beneficii notabile sanatatii?
 
Acest lucru s-au intrebat si angajatii revistei  New Scientist, si au decis sa se foloseasca pe ei insisi drept cobai. Spre finalul anului 2013 14 angajati ai revistei au completat chestionare despre stilul de viata, au facut teste cu ultrasunete si au dat probe de sange. Ulterior, 10 dintre ei au renuntat la alcool pentru 5 saptamani, in timp ce restul au continuat sa bea normal. 
 
Dr. Rajiv Jalan, specialist in boli ale ficatului Institutul de Sanatate digestiv si al bolilor de ficat a analizat rezultatele dupa cele 5 saptamani. Studiile au aratat ca in cazul celor care au renuntat la alcool grasimea din ficat, un factor daunator pentru sanatatea ficatului, a scazut cu 15% (in unele cazuri chiar si cu 20%).
De asemenea, s-a observat o scadere de aproximativ 16 procente al nivelului de glucoza in sange, hiperglicemia fiind o conditie definitorie pentru diabetul zaharat. 
 
Acumularea excesiva de grasimi in ficat este cauzata de obezitate si consumul excesiv de alcool. De obicei, indivizii nu se gandesc la caloriile consumate de alcool, insa daca se renunta o luna la alcool, greutatea si grasimile vor scadea.

Sursa articol: www.npr.org

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto