În luna mai, promovată ca și luna internațională a alimentației fără gluten și de luptă împotriva alergiilor, AlimenteSpeciale.ro alături de Salt PR și de 12 bloggeri culinari din România dau startul campaniei de educație alimentară #ManancResponsabil. Aceștia își propun să tragă un semnal de alarmă în rândul românilor care suferă de afecțiuni speciale și să ridice nivelul de conștientizare și de responsabilitate al acestora cu privire la modul de alimentație.

Astfel, între 6 și 27 mai, bloggerii participanți în campanie vor găti cu sprijinul AlimenteSpeciale.ro o serie de rețete de preparate dulci sau sărate, ideale pentru persoanele care suferă de afecțiuni ce impun un regim special de alimentație (alergii, intoleranțe la gluten/ lactate/ zahăr, diabetici, persoanele cu o anumită dietă), oferindu-le acestora posibilitatea de a adopta un stil de viață mai sănătos și mai responsabil printr-o dietă corectă, însă la fel de gustoasă.
 
“Luna de luptă împotriva alergiilor și a intoleranței la gluten nu putea să treacă neobservată în mediul online. Am ales să inițiem această campanie de educație alimentară  întrucât datele ultimelor cercetări  ce abordează problema bolilor cu nevoi speciale de nutriție în România sunt, din păcate, destul de îngrijorătoare”, a declarat Maria Martac, Marketing Manager AlimenteSpeciale.ro.
 
Potrivit acesteia, ultimele studii realizate de autorități competitive din domeniu arată că peste 80% dintre români suferă de cel puțin o afecțiune ce impune un regim special de alimentație, bolile cardiovasculare și hipertensiunea arterială, hipercolesterolemiile, obezitatea, diabetul de tip II, afecțiunile renale, hepatice și cele ale aparatului digestiv, dar și intoleranțele și alergiile alimentare, supranumite și “Boala secolului”, regăsindu-se în topul principalelor afecțiunilor la noi în țară. 
 
Din păcate, doar un mic procent dintre cei care suferă de boli de alimentație iau măsuri pentru a preveni sau trata afecțiunea. Lipsa de timp, de inspirație și a unei educații alimentare foarte bine sedimentate se regăsesc printre principalele motive pentru care majoritatea oamenilor sunt încă indiferenți atunci când vine vorba de un regim special de alimentație.
 
“Prin intermediul campaniei #ManancResponsabil ne propunem să educăm și să inspirăm oamenii cu nevoi speciale de alimentație, în speranța ca prin mai multe acțiuni de acest tip să putem schimba ceva în comportamentul de consum al acestora. De asemenea, un alt scop al campaniei este acela de a promova food blogging-ul de calitate din România și de a îndruma persoanele afectate de astfel de boli către resurse și rețete adaptate nevoilor lor speciale ”, a completat reprezetanta AlimenteSpeciale.ro.
 
Campania #ManancResponsabil desfășurată în luna mai este doar prima etapa dintr-un proces mai amplu de educare alimentară pe care AlimenteSpeciale.ro îl va susține anul acesta. Aceasta va putea fi urmărită atât pe pagina oficială de campanie #ManancResponsabil, cat și pe site-urile bloggerilor participanți (Bucatareselevesele.ro, Aromedepoveste.ro, TheSmartCuisine.com, Culoriledinfarfurie.ro, Gourmandelle.com, Retetetimea.ro, Tarabucatelor.ro, Biochimist la cratita, GatesteUsor.ro,  Salt'n'Sasha, Pastry-workshop.com, LaPrajiturEla.ro) și pe paginile de Facebook ale acestora.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii