Atmosferă, obiceiuri si preparate tradiționale din pește la Festivalul Deltei

A doua ediție a Festivalului Deltei va avea loc pe 13 și 14 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului. Un meniu tradițional, bazat doar pe preparate din pește, gătite după rețete dobrogene de bucătărese venite special din Deltă, va face deliciul vizitatorilor, în cele două zile de weekend.   

Atmosferă, obiceiuri si preparate tradiționale din pește la Festivalul Deltei

Evenimentul oferă posibilitatea vizitatorilor să intre în contact cu tot ce are mai prețios Delta Dunării, cea mai bine conservată dintre Deltele Europei: produsele tradiționale, obiceiurile, oamenii locului, rețetele tradiționale intrate în patrimoniul imaterial românesc. Aceștia vor vedea cum se prepară grătarul de fitofag sau macrou şi frigăruile de somon, ciorba de crap, chifteluțele de pește din caras și fitofag cu garnitură (cartofi prăjiți și salată de varză) sau salata de icre de crap de Dunăre.

Vizitatorii pot să guste unul sau mai multe dintre aceste preparate și, de asemenea, pot servi sau cumpăra saramură de sincer, un preparat sănătos și hrănitor, care poate fi inclus în orice dietă.

Evenimentul, la care va fi prezent și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, se va desfășura între orele 10.00 și 22.00, iar intrarea este gratuită. Vizitatorii vor fi întâmpinați de un decor tradițional, unde stuful, bărcile, rogojinile și elementele de pescuit îi vor face să se simtă ca în Delta Dunării. Iubitorii Deltei și cei ai preparatelor din pește prezenți la eveniment vor avea parte de nenumărate surprize și de un adevărat festin culinar cu pește adus direct din Deltă.

Festivalul este dedicat întregii familii și reconstruiește atmosfera Deltei în București prin arta culinară specifică zonei, în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari). Acesta promovează cea mai bine conservată dintre Deltele Europei la nivel național, prin produsele, tradițiile și oamenii care locuiesc în regiune. Delta Dunării este un paradis aproape pierdut care trebuie protejat și promovat prin orice mijloace.

Evenimentul cu profil gastronomic tradițional este organizat de Delta Star Festival, cu sprijinul Primăriei Sectorului 4, parteneri : DGTL Romania, Romania Libera, 121.ro, Gustos.ro, Ziare.com, TVCity.ro și Orasulm.eu. Intrarea este gratuită.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise