A doua ediție a Festivalului Deltei va avea loc pe 13 și 14 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului. Un meniu tradițional, bazat doar pe preparate din pește, gătite după rețete dobrogene de bucătărese venite special din Deltă, va face deliciul vizitatorilor, în cele două zile de weekend. 
 
Evenimentul oferă posibilitatea vizitatorilor să intre în contact cu tot ce are mai prețios Delta Dunării, cea mai bine conservată dintre Deltele Europei: produsele tradiționale, obiceiurile, oamenii locului, rețetele tradiționale intrate în patrimoniul imaterial românesc. Aceștia vor vedea cum se prepară grătarul de fitofag sau macrou şi frigăruile de somon, ciorba de crap, chifteluțele de pește din caras și fitofag cu garnitură (cartofi prăjiți și salată de varză) sau salata de icre de crap de Dunăre.
 
Vizitatorii pot să guste unul sau mai multe dintre aceste preparate și, de asemenea, pot servi sau cumpăra saramură de sincer, un preparat sănătos și hrănitor, care poate fi inclus în orice dietă.
 
Evenimentul, la care va fi prezent și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, se va desfășura între orele 10.00 și 22.00, iar intrarea este gratuită. Vizitatorii vor fi întâmpinați de un decor tradițional, unde stuful, bărcile, rogojinile și elementele de pescuit îi vor face să se simtă ca în Delta Dunării. Iubitorii Deltei și cei ai preparatelor din pește prezenți la eveniment vor avea parte de nenumărate surprize și de un adevărat festin culinar cu pește adus direct din Deltă.
 
Festivalul este dedicat întregii familii și reconstruiește atmosfera Deltei în București prin arta culinară specifică zonei, în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari). Acesta promovează cea mai bine conservată dintre Deltele Europei la nivel național, prin produsele, tradițiile și oamenii care locuiesc în regiune. Delta Dunării este un paradis aproape pierdut care trebuie protejat și promovat prin orice mijloace. 
 
Evenimentul cu profil gastronomic tradițional este organizat de Delta Star Festival, cu sprijinul Primăriei Sectorului 4, parteneri : DGTL Romania, Romania Libera, 121.ro, Gustos.ro, Ziare.com, TVCity.ro și Orasulm.eu. Intrarea este gratuită.

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Viorica Apostol, 12 septembrie 2014

    multumim,merg sigur

  • Maria Mihalache, 11 septembrie 2014

    cu siguranta am sa fiu prezenta!