Aventuri cu mancare africana la ceaun romanesc

Am aflat că Hobo's Eat Point vinde bucureștenilor, în cele două magazine ale sale, mâncare fără fasoane, gustoasă și sănătoasă. Black Wolves e o echipă de oameni frumoși, prieteni cu Hobo's Eat Point, care a plecat într-o expediție, timp de o lună jumătate, prin Africa. Acolo au participat la raliul Budapesta-Bamako și au gătit la ceaun. Acesta e povestea lor.

Aventuri cu mancare africana la ceaun romanesc

Cei patru băieți ce au decis să plece în Africa sunt:

Sebastian Tudor, producător de vise rapide și pilot de mașini lente;

Robert Emanoil, creator carosier și pilot;

Emilian Tudor, copilot, pasionat de orice are motor;

Ion Angel, pasionat de stele, deci și de orientare, deci și de GPS. Globetrotter de mic.

Ei și-au luat numele de Black Wolves și au înțeles că vor face o călătorie de la un capat la altul al spectrului - de la alb la negru și înapoi. Raliul Budapesta-Bamako, fostul Dakar, i-a purtat 20.000 de km în inima continentului negru și le-a oferit mai întâi o competiție de binefacere și apoi oportunitatea de a ajuta copiii din satele pe care le-au vizitat, dar mai ales posibilitatea de a găti la ceaun românesc, dar cu ingredientele africane. Țările pe care le-au traversat sunt: Maroc, Sahara de Vest, Mauritania, Senegal, Mali şi Gambia.

Motivul pentru care Hobo's Eat Point și Black Wolves sunt prieteni este pasiunea comună pentru călătorii, curiozitatea de a descoperi oameni și culturi noi, dar mai ales plăcerea de a găti.

Iata ce ne-a povestit Sebastian Tudor:

"Am "târât" cu mare drag ceaunul după noi jumătate de Africă şi cu dragă inimă am gătit româneşte pe unde s-a putut. Ne-am topit în aburii mâncării, adevărat e, gătind la peste 40 de grade, dar ce mai conta?

Atunci când trăgeam ceaunul de pe foc şi chemam oamenii la masă, deşi, îi chema mirosul înainte; atunci când le vedeam ochii curioşi şi zâmbetul lor, larg şi alb, după prima îmbucătură, simţeam în toată fiinţa că am dat, cu adevărat, ceva ce-i dincolo de farfuria cu mâncare, ceva ce să le umple sufletul şi nu doar burta.

Asta am învăţat în cei peste 20,000 de kilometri parcurşi doar pe pământ african şi am spus că nu putem să încheiem altfel decât gătind schimbul ăsta cultural. Aşa că am fost la piaţă, ne-am făcut "refill" la condimente, am ales ce-i mai bun ş-apoi am încins, din nou, focul, de data asta ca să gătim tajine cu peşte, aşa cum am învățat aici. Și am avut poftă bună!"

Vom putea avea și noi poftă bună peste puțină vreme, căci experiența acumulată în această călătorie va fi adunată într-o carte cu poze frumoase și rețete ingenioase, iar un documentar va ilustra mai exact povestea lor.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine