Ce le gatim barbatilor

Sondajele privitoare la obiceiurile de hrana au demonstrat ca barbatii mananca mai multa carne si mult mai putine fructe si legume decat femeile. De asemenea, cand poftesc la ceva, barbatii au tendinta sa se duca spre mancaruri calde, consistente si satisfacatoare, in timp ce femeile prefera mancarurile dulci, precum ciocolata sau inghetata.

Ce le gatim barbatilor

Totusi, barbatii ar trebui sa fie atenti la ce mananca, pentru ca o dieta formata majoritar din carne nu este deloc sanatoasa. Intrebarea este: e posibil ca barbatii sa manance dupa propriile reguli si sanatos in acelasi timp? Raspunsul este, desigur, da. Iata cum.

Cand vine vorba despre carnuri, trebuie sa fii atent la doua elemente. In primul rand, moderatia. Nu e recomandat sa mananci mai mult de 200 de grame de carne sau peste in fiecare zi. Iata cateva exemple care intra in aceasta marja: o jumatate de piept de pui fara piele sau un copan de pui. In al doilea rand, e bine sa consumi mai mult carnuri slabe, care au putine grasimi saturate si colesterol.

De asemenea, e bine ca barbatii sa manance produse din toate tipurile de mancare si sa aleaga mai des legumele, fructele, cerealele si lactatele degresate. In plus, ei ar trebui sa se tina departe de junk food si bauturi carbogazoase si sa bea alcool cu moderatie - adica nu mai mult de doua pahare pe zi.

Cum reusesc barbatii sa manance sanatos atunci cand iau masa in oras? Foarte simplu. Iata niste variante care te vor ajuta sa alegi mancaruri la fel de gustoase, dar mult mai sanatoase. Spre exemplu, poti alege, la un restaurant, fructe de mare sau peste in loc de porc sau vita. Pentru garnitura, alege cartofi copti sau orez in loc de cartofi prajiti, salata verde in loc de salata Caesar, legume fierte in loc de prajite si salata de fructe in loc de o felie de tort, la desert. Pentru bauturi, poti bea un pahar-doua de vin sau apa plata.

Iata si cateva retete care potolesc pofta de carne a barbatilor, sunt delicioase, dar si sanatoase:

Pui surpriza

Timp de preparare:

1 h20 min (complexitate medie)

Ingrediente:

2 pui, 1 creier de vitel, 4-5 ciuperci, 100 g unt, sare, piper, sote de legume

Mod de preparare:

Puii curatati, goliti si spalati, se umplu cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatit de pielita si tinut in apa rece. Se adauga sare, piper si ciupercile spalate si tocate marunt. Se asaza puii in tava cu o lingura de grasime si 2-3 linguri de apa. Se rumenesc frumos. Se taie in patru. Se pun pe farfurie si se servesc cu o garnitura de legume sote.

Vitel cu sos alb si legume

Timp de preparare:

2 h (complexitate medie)

Ingrediente:

1 kg carne, cantitati egale de diferite legume, 200 gr. unt, 1 lingura faina, zeama de lamiie, sare si piper

Mod de preparare:

Se pregatesc legumele: fasolea grasa se taie bucatele, conopida se desface buchetele, varza dulce se teie felii subtiri, telina, morcovii, cartofii se taie rondele sau bucatele, ciupercile se taie feliute subtiri. Se fierb toate, punindu-le mai intii pe cele care fierb mai greu, la urma se pun cartofii, care fierb cel mai usor. Separat se pun bucatelele de carne sa se inabuse in unt cu ceapa taiata marunt. Se fierb in apa putina, turnind cite putin. Dupa ce au fiert si carnea si legumele, se rastoarna toate la un loc in acelasi vas si se mai lasa sa stea in aceasta zeama, fara sa se raceasca complet. Se prepara un sos alb cu zeama de la legume si de la carne, amestecate, iar in cazul ca nu este suficienta, se mai adauga lapte. Sosul bine fiert se toarna peste legume si carne si se mai adauga putina zeama de lamiie. Se serveste fie in farfurie rotunda si atunci se asaza legumele la mijloc si carnea pe margini, fie in farfurie lunga si atunci carnea se asaza pe o parte, iar legumele pe cealalta parte a farfuriei.

Se poate servi cu smintina pe deasupra

Rata umpluta cu mere

Timp de preparare:

1 h40 min (complexitate medie)

Ingrediente:

o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare

Mod de preparare:

O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine