Cheesecake – cea mai fina prajitura cu branza

Cheesecake-ul, o prajitura cu crema fina de branza, este o reteta foarte veche. Se pare ca primele marturii ale acestei prajituri dateaza din Grecia antica. Atunci cand romanii au cucerit Grecia, secretul a cazut in mainile lor. Romanii numeau aceasta prajitura “placenta” si reteta era similara cu cea a placintei cu branza pe care o stim cu totii. Aceasta “placenta” avea un aluat de patiserie, fin, care, uneori, o si acoperea. Prajitura se mai numea si “libium” si era oferita de romani zeilor lor, la templu.

Cheesecake – cea mai fina prajitura cu branza

De asemenea, cheesecake-uri mici au fost servite atletilor in vremea primelor Jocuri Olimpice, din anul 776 inainte de Hristos, pe Insula Delos.

Daca inca nu ai incercat aceasta reteta, ti-am pregatit noi niste sfaturi, pentru ca cheesecake-ul tau sa iasa absolut delicios.

Cheesecake

Ingrediente:

pentru crusta: 200 g biscuiti digestivi (sau de ovaz), 50 ml unt topit

Crema: 450 g crema de branza, 200 ml. frisca nebatuta, 200 g zahar, trei oua, esenta de vanilie

Mod de preparare:

Biscuitii se dau prin razatoare, apoi se pun intr-o forma rotunda de tarta si se amesteca cu untul topit. Se preseaza pe margini, ca sa arate ca o crusta, apoi se coace la cuptor 10-15 minute, pana se rumeneste si se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron, se amesteca branza, la temperatura camerei, zaharul si frisca. Se adauga ouale, nul cate unul. Umplutura se pune in crusta si se coace la foc mic-mediu 50 de minute. Se serveste dupa ce a stat la frigider cel putin 3 ore. Se poate orna cu fructe sau sirop de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise