Cheesecake – cea mai fina prajitura cu branza

Cheesecake-ul, o prajitura cu crema fina de branza, este o reteta foarte veche. Se pare ca primele marturii ale acestei prajituri dateaza din Grecia antica. Atunci cand romanii au cucerit Grecia, secretul a cazut in mainile lor. Romanii numeau aceasta prajitura “placenta” si reteta era similara cu cea a placintei cu branza pe care o stim cu totii. Aceasta “placenta” avea un aluat de patiserie, fin, care, uneori, o si acoperea. Prajitura se mai numea si “libium” si era oferita de romani zeilor lor, la templu.

Cheesecake – cea mai fina prajitura cu branza

De asemenea, cheesecake-uri mici au fost servite atletilor in vremea primelor Jocuri Olimpice, din anul 776 inainte de Hristos, pe Insula Delos.

Daca inca nu ai incercat aceasta reteta, ti-am pregatit noi niste sfaturi, pentru ca cheesecake-ul tau sa iasa absolut delicios.

Cheesecake

Ingrediente:

pentru crusta: 200 g biscuiti digestivi (sau de ovaz), 50 ml unt topit

Crema: 450 g crema de branza, 200 ml. frisca nebatuta, 200 g zahar, trei oua, esenta de vanilie

Mod de preparare:

Biscuitii se dau prin razatoare, apoi se pun intr-o forma rotunda de tarta si se amesteca cu untul topit. Se preseaza pe margini, ca sa arate ca o crusta, apoi se coace la cuptor 10-15 minute, pana se rumeneste si se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron, se amesteca branza, la temperatura camerei, zaharul si frisca. Se adauga ouale, nul cate unul. Umplutura se pune in crusta si se coace la foc mic-mediu 50 de minute. Se serveste dupa ce a stat la frigider cel putin 3 ore. Se poate orna cu fructe sau sirop de ciocolata.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi