Cheesecake-ul, o prajitura cu crema fina de branza, este o reteta foarte veche. Se pare ca primele marturii ale acestei prajituri dateaza din Grecia antica. Atunci cand romanii au cucerit Grecia, secretul a cazut in mainile lor. Romanii numeau aceasta prajitura “placenta” si reteta era similara cu cea a placintei cu branza pe care o stim cu totii. Aceasta “placenta” avea un aluat de patiserie, fin, care, uneori, o si acoperea. Prajitura se mai numea si “libium” si era oferita de romani zeilor lor, la templu. De asemenea, cheesecake-uri mici au fost servite atletilor in vremea primelor Jocuri Olimpice, din anul 776 inainte de Hristos, pe Insula Delos.

Daca inca nu ai incercat aceasta reteta, ti-am pregatit noi niste sfaturi, pentru ca cheesecake-ul tau sa iasa absolut delicios.

Cheesecake


Ingrediente:

pentru crusta: 200 g biscuiti digestivi (sau de ovaz), 50 ml unt topit

Crema: 450 g crema de branza, 200 ml. frisca nebatuta, 200 g zahar, trei oua, esenta de vanilie

Mod de preparare:

Biscuitii se dau prin razatoare, apoi se pun intr-o forma rotunda de tarta si se amesteca cu untul topit. Se preseaza pe margini, ca sa arate ca o crusta, apoi se coace la cuptor 10-15 minute, pana se rumeneste si se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron, se amesteca branza, la temperatura camerei, zaharul si frisca. Se adauga ouale, nul cate unul. Umplutura se pune in crusta si se coace la foc mic-mediu 50 de minute. Se serveste dupa ce a stat la frigider cel putin 3 ore. Se poate orna cu fructe sau sirop de ciocolata.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Daniela Dana Ungureanu, 04 mai 2015

    O prajitura excelenta

  • Fara foto

    Diana Elena Ele Manole, 21 decembrie 2014

    vreau si eu sa incerc

  • Fara foto

    Feraru Dochina, 30 iulie 2014

    bun , foarte buna

  • Fara foto

    Ana Cacalete, 13 februarie 2014

    excelenta am savurato din plin in anii care am trait in grecia

  • Fara foto

    Magdolna Babici, 17 ianuarie 2014

    Imi place f mult ma bucur ca am gasit

  • Fara foto

    constanta proca, 28 noiembrie 2013

    O prajitura excelenta

  • Fara foto

    Proca Constanta, 28 noiembrie 2013

    O prajitura excelenta

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    O prajitura deosebita de care nu te mai saturi...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    Ana, 02 mai 2010

    -Aceasta este cea mai delicioa prajitura din istoria prajiturilor!!! -Incercati-o si voi!!!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    E o reteta veche,da? Atunci ce cauta frisca lichida in compozitie? Romanii si grecii aveau smantana, nu frisca lichida!

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Cred ca e un deliciu. Am sa incerc si eu Adoram prajiturile cu branza.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    O excelenta prajitura cu branza,chiar foarte gustoasa.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    O super prajitura.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Aveti perfecta dreptate ca este cea mai fina prajitura cu branza.Si aspectul si gustul sunt minunate.

  • Fara foto

    marita28 (Chef de cuisine) , 21 martie 2009

    Interesanta reteta, problema este cuptorul de la aragaz deorece nu are termostat si este mai dificil de copt la foc mic-mediu timp de 50 de minute.