Compotul de fructe - dezvaluiri noi despre o reteta veche de mii de ani

Compotul este poate cel mai popular aliment si in mod sigur printre cele mai sanatoase. Compotul se regaseste in bucataria multor popoare fiind foarte popular toamna si iarna. Foarte usor de preparat, compotul poate avea gusturi nebanuite in functie de combinatiile pe care le alegi.

Compotul de fructe - dezvaluiri noi despre o reteta veche de mii de ani

Originile compotului de fructe sunt invaluite in negura timpului de vreme ce numeroase culturi obisnuiesc sa consume acest fel. Se crede totusi ca la originiea compotului sta o sarbatoare evreiasca ,,Rosh Hashanah”, noul an iudeu, cand fructe fierte intr-un suc dulce sunt servite invitatilor pentru a indulci anul si pentru a le aduce mult noroc.

Baza compotului este desigur fructul. Unele retete recomanda folosirea fructelor uscate desi cel mai des preparat ramane compotul facut din fructe proaspete si pastrat la camara. Pentru a face compot incepe prin a face un sirop din trei parti de apa, un sfert de zahar (daca fructele sunt dulci adauga chiar mai putin zahar) si doua lingurite de suc de lamaie. Daca vrei ca preparatul tau sa aiba un gust mai indraznet, adauga vanilie sau lichior. Adauga fructele in functie de cantitatea pe care o doresti (mai mult suc sau mai multe fructe) si fierbe compozitia la foc incet pana cand bucatile devin putin moi.

Compotul este nu doar gustos dar si foarte sanatos. Compotul poate adauga dietei  vitaminele ce lipsesc in timpul sezonului rece si pot avea si alte propietati curative. Compotul de corcoduse este purgativ, racoritor si tonifiant in timp ce compotul de gutui este ideal pentru diete avand cele mai putine calorii. Incearca compotul de coacaze rosii pentru multitudinea de vitamine pe care acesta le contine si compotul de piersici pentru a-ti imbunatati digestia si intari sistemul imunitar.

In incheiere, Gustos.ro recomanda doua retete pentru cele mai populare compoturi, cel de cirese si cel de mere.

Compot de cirese:

Ingrediente (cantitati pentru un borcan de 800gr):

cirese cat sa umple borcanul 3/4,

3 linguri de zahar,

lamaie,

apa.

Mod de preparare:

Ciresele spalate se pun in borcan se adauga zaharul, putina zeama de lamaie, se completeaza cu apa, se capseaza, se invelesc in hartie si se pune la fiert la bain marine 30 min din momentul in care apa in vas incepe sa fiarba. Se lasa sa se raceasca in vasul in care au fost fierte.

Compot de mere:

Ingrediente:

1 kg mere,

zahar,

lamaie,

scortisoara.

Mod de preparare:

Se spala si se taie merele. Se adauga in siropul facut din apa, zahar, lamaie si scortisoara. Se fierbe in functie de gust repede pentru ca fructele sa ramana tari si crocante sau la foc mic pentru un compot cu bucati moi de fruct.

Asteptam desigur ideile, parerile, sfaturile si retele voastre de compoturi si nu ezitati sa ne trimiteti fotografii din camara dumneavoastra pentru a le impartasiti in cadrul comunitatii Gustos.ro. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise