Croissantul cu unt, deliciul frantuzesc pentru care merita sa te trezesti dimineata

Sarbatorile s-au incheiat si, odata cu ele, ai pus punct si vacantei de iarna. Este timpul pentru o noua calatorie. De data aceasta, trimitem papilele gustative in vacanta. Le teleportam pe meleaguri frantuzesti si le asezam la cele mai rafinate  terase de pe Champs Elysees, pentru un mic dejun 100% autentic: cafea si croissante cu unt!    

Croissantul cu unt, deliciul frantuzesc pentru care merita sa te trezesti dimineata

Transforma fiecare dimineata de ianuarie intr-un moment de rasfat frantuzesc, pregatind o tava cu croissante delicioase cu unt!

Ingrediente:
40 g drojdie
900 g faina
300 g unt cu continut scazut de grasime Koliba
500 ml lapte
8 linguri zahar
6 linguri de unt topit Koliba
3 pliculete zahar vanilat
1 lingurita sare
1-2 oua (pentru uns)

Mod de preparare:
Amesteca laptele rece cu drojdia. Separat, cerne faina impreuna cu sarea intr-un bol mai mare. Fa o gaura in mijloc si adauga, pe rand, amestecul din lapte cu drojdie, untul topit, zaharul si pliculetele de zahar vanilat. Amesteca ingredientele cu mana, pana obtii un aluat moale si elastic.

Pune-l intr-un vas acoperit si baga-l la frigider, timp de 30 de minute. In acest timp, scoate untul din frigider si lasa-l la temperatura camerei, pana se inmoaie si devine cremos.

Scoate aluatul, intinde-l si acopera suprafata foii cu untul cremos, lasand marginile neacoperite. Impacheteaza-l bine si baga-l din nou la rece, timp de o ora.
Scoate din nou aluatul si intinde-l pe masa de lucru intr-o foaie de un centimetru grosime. Taie foaia in dreptunghiuri. Ruleaza fiecare bucata sub forma unui corn. Pune-le pe toate intr-o tava. Unge-le cu ou si baga-le la cuptor la 150 de grade, circa 10-15 minute sau pana cand se umfla si devin aurii pe deasupra.

Foto: Pixgood.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise